KHOT Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Dzięki, dzięki. Czyli trzeba dać 5 dych, żeby ręcznik się do czegoś nadawał? Zwykły fluffy kosztuje 3 dychy. Jak to za drogo, to niestety odpuść cały temat detailingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NikTaki Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Dzięki, dzięki. Czyli trzeba dać 5 dych, żeby ręcznik się do czegoś nadawał? Zwykły fluffy kosztuje 3 dychy. Jak to za drogo, to niestety odpuść cały temat detailingu. Nie chodzi o to, że za drogo. Po prostu pytam, bo chcę kupić dobry i zastanawiam się czy po prostu muszę wydać 5 dych za sztukę, a chciałem kupić kilka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xXKrystianXx Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Za 60 kupisz 2 ręczniki, albo jeden a konkretny - Gyeon Q2M Silk Dryer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael9091 Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Odświeżę temat Ktoś mógłby się podzielić informacją gdzie we Wrocławiu znajdę w miarę dobrą i w dobrej cenie naturalną irchę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Po co Ci ona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael9091 Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Do wysuszenia samochodu po myciu, żeby nie było zacieków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Wiesz że bezpieczniej dla lakieru jest używanie ręczników z mikrofibry ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz65 Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Witam. Mam taki problem, wycieram do sucha mikrofibrą marki "Moje Auto" i po wytarciu itd. zostają takie smugi jak na zdjęciu. Chciałbym sobie wypolerować i nawoskować samochód no ale z takim czymś raczej tylko wetre to. Ktoś coś poleci ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Użyj ściernego cleanera albo jakiejś pasty finiszowej, powinno załatwić sprawę. Wygląda to na ślady po wodzie albo przyschnięty niewypłukany szampon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Mateusz65, Nie jest to przypadkiem akryl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz65 Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Tak to jest Akryl, a jaki może być ten cleaner ? coś takiego np. jak K2 Spectrum ? I czy musowo polerować samochód jeżeli chce nałożyć BOLL B300 mleczko nabłyszczające ? czy obejdzie się bez polerowania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 a dla mnie to wygląda jakby te mikrofibry nie osuszały do końca lakieru i dlatego przysycha potem na nim woda. One się średnio nadają do osuszania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 656024 a dla mnie to wygląda jakby te mikrofibry nie osuszały do końca lakieru i dlatego przysycha potem na nim woda. One się średnio nadają do osuszania Justynko, to akryl Te plamy są już permanentne do czasu polerowania. Mateusz65, Coś lekkościernego, pad polishowy i będzie lala. Na jakiś czas... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 no jeśli już raz zaschły to tak tylko polerowanie, dlatego mówię na przyszłość zmienić fibry. Sama mam poloneza w akrylu i przy normalnych ręcznikach żadne plamy nie zostają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz65 Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 A jakie ręczniki polecacie ? Ojciec jest w niemczech to mówił że widział taką dużą mirkofibrę właśnie jak rećznik to powinno się nadać ? i jakieś niemieckie szampony itd. z tamtąd były by dobre ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 W Polsce kupisz wszystko czego potrzebujesz. Poczytaj trochę ten wątek i inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz65 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Ten jest dobry ręcznik ? ktoś go używał ? http://www.petrostar.pl/akcesoria-samochodowe/scierki-i-reczniki/shiny-garage-fluffy-dryer-90x60cm-recznik-do-osuszania,p960610469 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zrezur Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Ten jest dobry ręcznik ? ktoś go używał ? http://www.petrostar.pl/akcesoria-samochodowe/scierki-i-reczniki/shiny-garage-fluffy-dryer-90x60cm-recznik-do-osuszania,p960610469 ja jestem amatorem, pierwszy raz suszylem Seat alhambre(maly nie jest) tym recznikiem nie dawno. Elegancko wszystko wchlonal. Jedynie z szyb i z panoramy wczesniej sciagawka wode sprzatnalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatron007 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Ten jest dobry ręcznik ? ktoś go używał ? Mam, używam, polecam :bigok: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincent73 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Pewnie było przerabiane ale ... czy takie coś https://www.sklep.vileda.pl/produkt/pucerka_gabkowa_21.php nadaje się do auta? Parę razy użyłem ale jak zacząłem czytać więcej i odkryłem jaki faktycznie lakier jest delikatny to przestałem. Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamilton Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Nada się, jako tzw. ściera techniczna. Komora silnika, zawiasy itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlowicz Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Czy uzywał ktoś ręcznik cobra xl miracle dryer 90x60 ? Nie idzie nim wysuszyć auta, nic nie wciąga a jak przesuwam to rozmazuje krople. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///MPower Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Czy uzywał ktoś ręcznik cobra xl miracle dryer 90x60 ? Nie idzie nim wysuszyć auta, nic nie wciąga a jak przesuwam to rozmazuje krople. Spróbuj najpierw rozłożyć ręcznik na mokre auto i delikatnie przyklep, żeby ręcznik nasiąk, albo przed wycieraniem delikatnie go nawilż i wtedy powinien już ładnie chłonąć wodę. Jak to nie będzie pomagać to możesz go wyprać. I jeszcze jedna rada, jak już będzie dobrze nawilżony staraj się go strzepnąć od czasu do czasu, tak aby włoski się wyprostowały i nie były posklejane, to również pomoże w dalszym osuszaniu i lepszym chłonięciu wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Mam od 2 lat Fluffy od Showcarshine ale chce mi się czegoś bardziej chłonnego. Rozważam BOA od CarPro i Silk od Gyeon. BOA ma niby tylko 350g i trochę się zastanawiam czy to nie za mało. Silk mnie trochę blokuje ceną bo o ile BOA kosztuje 20zł to Silk 50zł. Podpowiecie coś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 BOA to ręcznik do QD, wosku itp a nie do osuszania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi