Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzięki, dzięki. Czyli trzeba dać 5 dych, żeby ręcznik się do czegoś nadawał? :D

Zwykły fluffy kosztuje 3 dychy. Jak to za drogo, to niestety odpuść cały temat detailingu. ;)

Opublikowano
Dzięki, dzięki. Czyli trzeba dać 5 dych, żeby ręcznik się do czegoś nadawał? :D

Zwykły fluffy kosztuje 3 dychy. Jak to za drogo, to niestety odpuść cały temat detailingu. ;)

Nie chodzi o to, że za drogo. Po prostu pytam, bo chcę kupić dobry i zastanawiam się czy po prostu muszę wydać 5 dych za sztukę, a chciałem kupić kilka.

Opublikowano

Odświeżę temat

Ktoś mógłby się podzielić informacją gdzie we Wrocławiu znajdę w miarę dobrą i w dobrej cenie naturalną irchę ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Mam taki problem, wycieram do sucha mikrofibrą marki "Moje Auto" i po wytarciu itd. zostają takie smugi jak na zdjęciu. Chciałbym sobie wypolerować i nawoskować samochód no ale z takim czymś raczej tylko wetre to. Ktoś coś poleci ?

97-008.jpg

0ffj1bkagw8m.jpg

Opublikowano

Użyj ściernego cleanera albo jakiejś pasty finiszowej, powinno załatwić sprawę. Wygląda to na ślady po wodzie albo przyschnięty niewypłukany szampon.

Opublikowano

Tak to jest Akryl, a jaki może być ten cleaner ? coś takiego np. jak K2 Spectrum ?

I czy musowo polerować samochód jeżeli chce nałożyć BOLL B300 mleczko nabłyszczające ? czy obejdzie się bez polerowania ? :mrgreen:

Opublikowano

a dla mnie to wygląda jakby te mikrofibry nie osuszały do końca lakieru i dlatego przysycha potem na nim woda. One się średnio nadają do osuszania

Opublikowano
656024 a dla mnie to wygląda jakby te mikrofibry nie osuszały do końca lakieru i dlatego przysycha potem na nim woda. One się średnio nadają do osuszania

Justynko, to akryl ;) Te plamy są już permanentne do czasu polerowania.

Mateusz65, Coś lekkościernego, pad polishowy i będzie lala. Na jakiś czas...

Opublikowano

no jeśli już raz zaschły to tak tylko polerowanie, dlatego mówię na przyszłość zmienić fibry. Sama mam poloneza w akrylu i przy normalnych ręcznikach żadne plamy nie zostają ;)

Opublikowano

A jakie ręczniki polecacie ?

Ojciec jest w niemczech to mówił że widział taką dużą mirkofibrę właśnie jak rećznik to powinno się nadać ? i jakieś niemieckie szampony itd. z tamtąd były by dobre ?

Opublikowano

Ten jest dobry ręcznik ? ktoś go używał ?

http://www.petrostar.pl/akcesoria-samochodowe/scierki-i-reczniki/shiny-garage-fluffy-dryer-90x60cm-recznik-do-osuszania,p960610469

Opublikowano
Ten jest dobry ręcznik ? ktoś go używał ?

http://www.petrostar.pl/akcesoria-samochodowe/scierki-i-reczniki/shiny-garage-fluffy-dryer-90x60cm-recznik-do-osuszania,p960610469

ja jestem amatorem, pierwszy raz suszylem Seat alhambre(maly nie jest) tym recznikiem nie dawno. Elegancko wszystko wchlonal. Jedynie z szyb i z panoramy wczesniej sciagawka wode sprzatnalem

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy uzywał ktoś ręcznik cobra xl miracle dryer 90x60 ? Nie idzie nim wysuszyć auta, nic nie wciąga a jak przesuwam to rozmazuje krople.

Opublikowano
Czy uzywał ktoś ręcznik cobra xl miracle dryer 90x60 ? Nie idzie nim wysuszyć auta, nic nie wciąga a jak przesuwam to rozmazuje krople.

Spróbuj najpierw rozłożyć ręcznik na mokre auto i delikatnie przyklep, żeby ręcznik nasiąk, albo przed wycieraniem delikatnie go nawilż i wtedy powinien już ładnie chłonąć wodę. Jak to nie będzie pomagać to możesz go wyprać. I jeszcze jedna rada, jak już będzie dobrze nawilżony staraj się go strzepnąć od czasu do czasu, tak aby włoski się wyprostowały i nie były posklejane, to również pomoże w dalszym osuszaniu i lepszym chłonięciu wody.

Opublikowano

Mam od 2 lat Fluffy od Showcarshine ale chce mi się czegoś bardziej chłonnego.

Rozważam BOA od CarPro i Silk od Gyeon.

BOA ma niby tylko 350g i trochę się zastanawiam czy to nie za mało.

Silk mnie trochę blokuje ceną bo o ile BOA kosztuje 20zł to Silk 50zł.

Podpowiecie coś ?