trzasku Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Wydaje mi się, że znalazłem metodę o której mówiliście: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 trzasku na tym filmie jest pokazany faktycznie dość ciekawy trik, nigdy o czymś takim nie słyszałem. To nie trik - to po prostu użycie QD jako pomocy w szybkim osuszeniu auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 I rzeczywiscie to działa? Kazdy QD sie sprawdzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajko Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Nie każdy. Są specjalne produkty tylko do tego celu przeznaczone jak Dodo Juice Time to Dry lub bardziej uniwersalny DG Aquawax, którego mozna uzywać na suche auto i na mokre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robcok Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 ta czerwona mikrofibra topdrive wogle nie wchlania wody, ona jest raczej do przecieranie wnek lub kokpitu.. czy przecierajacec fluffiego po nawoskowanym aucie tez beda robily sie mikroryski tzw swirle? przyznam sie ze do tej pory tak wycieralem auto, z tymze ze jeszcze za korekte sie nie bralem wiec wiele to nie zmienia.. a tym bardziej do osuszenia auta w stylu poklepywania lezacego fluffiego nie ma czasu na bezdotyku w takich temp jakie teraz panuja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteks Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Do osuszania mogę Ci trzasku z czystym sumieniem polecić Wet Wet Look Tao Big . Drogi ale wart swojej ceny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trzasku Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Pierwsze mycie mam za sobą, 4 godziny pracy bo nie mam wprawy. Niestety odkryłem 3 rysy na lakierze i 2 wgniecenia metalu na feldze. Miałem problem z usunięciem takich dziwnych czarnych kropek (takie jakby ziarenka piachu) w różnych miejscach, nie schodziły przecierając je rękawicom z szamponem, dopiero jak spróbowałem paznokciem do odeszła, ale postanowiłem tego nie robić aby nie porysować lakieru. Ktoś wie jak to usunąć? Drugi problem to dziwne odciski na przyciemnianych szybach, tak jak by zaschnięte krople które niczym nie można ściągnąć, nawet szorowanie nie pomaga, jakiś pomysł? Jakie wymagania trzeba spełnić aby tworzyć nowe tematy? Nie chcę tutaj poruszać moich problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrBoot Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 CO do czarnych kropek to najprawdopodobniej asfalt. Dużo tego jest w dolnych partiach drzwi. Na te sprawy jest glinka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trzasku Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Dziękuję bardzo Marcin Dokładnie właśnie w dolnych częściach karoserii. Czy takie rzeczy schodzą tylko glinką? Rozumiem, że należy ją użyć po głównym myciu ponieważ dopiero wtedy uwidaczniają się one dobrze, tak? Albo jestem ślepy, albo nie mogę znaleźć przycisku do tworzenia tematów, gdzie on jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dunga Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Ty nie szukaj tego przycisku. Odpowiedzi na Twoje pytania są już na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Lepiej użyć przycisku "szukaj" Co do smoły to poczytaj o https://www.google.pl/search?q=mac+pric ... u8Ud3rg8AI A na marginesie nowe auto odstawiłbym do studia detailingu i polożył jakąś powłokę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrBoot Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Odnośnie glinki viewtopic.php?f=11&t=23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trzasku Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Dziękuję za rady, jesteście wspaniali! Opcja szukaj rzeczywiście daje wyśmienicie i znajduje prawie wszystkie rozwiązania na moje problemy, bardzo dobrą rade mi daliście, dziękuję Nie mogę jednak znaleźć jak się nazywają i jak usunąć te szaro-przezroczyste kropeczki na przyciemnianych szybach, wyglądają trochę jak tłuste białawe kropki albo coś w tym stylu, niczym nie chcą zejść, jak by co zrobię zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 To sa zacieki z wody i usuniesz tylko polerowaniem ewentualnie srodkiem do szyb car glass polish od autoglym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik2403 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 To sa zacieki z wody i usuniesz tylko polerowaniem ewentualnie srodkiem do szyb car glass polish od autoglym Dokładnie tak. trzasku Ty jesteś może z Katowic i jeździsz Lupo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trzasku Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Dziękuj za odpowiedź Bienek, poczytam o tym środku Ale przyznam, że nietypowe bo zawsze myślałem, że zacieki schodzą po prostu wodą a tu takie zaskoczenie. Obawiam się Dominik, że to nie ja, jestem Patryk ze Szczecina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemok15 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Witam. Mam takie małe pytanie? Wiem, że może się ono wydawać głupie albo oczywiste lecz jest to mój pierwszy ręcznik do osuszania. Otóż ostatnio zakupiłem ręcznik Yellow Fluffy Dryer. Chcąc postępować z nim tak jak na filmikach, które oglądałem ręcznik rozłożyłem na masce i chciałem delikatnie ściągnąć. Problem jest jednak w tym, że stawiał on dość mocny opór na początku. Dodam, że auto było tylko myte, nie glinkowane, nie woskowane. Czy to może być powód? Czy w takiej sytuacji mikrofibra nie porysuje mi lakieru (z jednej strony podczas przejeżdżania po niej palcami czuć jak włókna zaczepiają o palce)? Z góry dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Jasne że to był problem, niezabezpieczone auto ciężko osuszyć dwoma takimi ręcznikami. Taki mały trik - jak chcesz osuszyć niezabezpieczone auto pryśnij na bezdotyku wosk z lancy i spłucz wodą demineralizowaną - zostanie dużo mniej wody na aucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemok15 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Tak sądziłem właśnie... Glinkę także zamierzam kupić ale to za niedługo dopiero Nie wiem tylko czy tą mikrofibrą nie porysował mi się lakier Miał sporo zarysowań ale zauważyłem teraz, że jakby przybyło tych drobnych zarysowań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trzasku Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Przeczytałem pierwsze 10 postów tego tematu ale chciałbym się jeszcze zapytać jakie produkty są teraz polecane (tamte były z 2009). Czytałem, że w pierwszych postach wszyscy polecają Water Magnet Microfiber Drying Towel i chyba taki kupię. Szukam czegoś sprawdzonego do około ~100zł, najlepiej chyba z waflowym wzorem, bo ten najlepiej wchłania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 16 Stycznia 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Jak chcesz wafla to polecam Profi Polish Wasser Magnet Antracyt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 IMO mikrofibra dużo lepiej chłonie niż wafel. Ja wafli używam do szyb i tak jak pisał psemo PP najlepszy wafel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteks Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Szukam czegoś sprawdzonego do około ~100zł, najlepiej chyba z waflowym wzorem, bo ten najlepiej wchłania. Jak w tej cenie, to bież Wet Wet Look Tao Big . Nie jest to wafel ale chłonie jak dziki. Ja używam do golfa i osuszam całego, i mam wrażenie że mógłbym jeszcze jednego . Ooo, tak jakoś mi sam z siebie rym wyszedł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Dziś wyruszyłem ręcznikiem Gyeona. Nie chce juz nic innego, tylko ten ręcznik! Wszystkie fluffy lecą na szmaty do podłogi. 3 lut 2015, o 21:54 Dziś wyruszyłem ręcznikiem Gyeona. Nie chce juz nic innego, tylko ten ręcznik! Wszystkie fluffy lecą na szmaty do podłogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem@S Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Dziś wyruszyłem ręcznikiem Gyeona. Nie chce juz nic innego, tylko ten ręcznik! Wszystkie fluffy lecą na szmaty do podłogi. Mozesz coś wiecej napisać? Jakies porównanie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi