pablo15005 Opublikowano 28 Stycznia Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia @powerf a jak jest z sonaxem ceramic spray...ten ich atomizer wali taka ilość że na szybach i lakierze oliwa walczyłem z nim bo zachwalany a u mnie kicha. Przelałem w butelkę po aqua booster i inny świat jak nie to gadaj z Łukaszem i może faktycznie jakiś bubel wyszedł, chociaż wątpię w ultracoat 1
Rafal9304 Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 12 godzin temu, powerf napisał(a): @Rafal9304 Ale co fajnego jest w QD którego trzeba po kilka razy na 3 fibry gonić żeby go wypracować, a i to wg mnie nie jest możliwe bo to się ciągnie jak flaki z olejem? Np. trwałość albo look, nie tylko aplikacja wpływa na to czy QD jest fajny czy nie. Przynajmniej u mnie. 12 godzin temu, pablo15005 napisał(a): @powerf a jak jest z sonaxem ceramic spray...ten ich atomizer wali taka ilość że na szybach i lakierze oliwa walczyłem z nim bo zachwalany a u mnie kicha. Przelałem w butelkę po aqua booster i inny świat jak nie to gadaj z Łukaszem i może faktycznie jakiś bubel wyszedł, chociaż wątpię w ultracoat Ja znowu uwielbiam tego Sonaxa między innymi właśnie za aplikacje, nie przeszkadza mi oryginalny atomizer, dociera się bajka na sucho jak i na mokro
AndrewZS Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia Też nie mam najmniejszych problemów z UC Ceramic Q-Detailerem. Psiknięcie na mokry lakier i przeciągnięcie ręcznikiem... Efekt z soboty 6 3
K4rtm4n Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia powerf - Albo dajesz pół butelki produktu na 1 lustro albo Twoja smutna fiberka z zdjęcia jest nasączona mixem produktów. Wybacz Jakbym się nie starał nie potrafię źle zaaplikować tego produktu i jak większość użytkowników tutaj z forum którzy go używali również. 1
powerf Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia @K4rtm4n Co oznacza smutna fiberka wg ciebie? A tak oto ten produkt prezentuje się na lakierze po "dotarciu" - zaaplikowana minimalna ilość, dosłownie pół psiknięcia na mikrofibrę. Ja wiem, mam zły lakier, nasączoną mixem produktów mikrofibrę, albo po prostu nie umiem aplikować. Ktoś ma jeszcze jakiś inny pomysł?
Bapko Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia @K4rtm4n Co oznacza smutna fiberka wg ciebie? A tak oto ten produkt prezentuje się na lakierze po "dotarciu" - zaaplikowana minimalna ilość, dosłownie pół psiknięcia na mikrofibrę. Ja wiem, mam zły lakier, nasączoną mixem produktów mikrofibrę, albo po prostu nie umiem aplikować. Ktoś ma jeszcze jakiś inny pomysł? Czy aplikujesz go po myciu rinseless? Np przy użyciu ech2O?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
D@ViD Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 18 godzin temu, powerf napisał(a): Ktoś ma jeszcze jakiś inny pomysł? świeża fibra, z krótki włosem. Dobra jakościowo (skład fibry). Zaaplikuj QD i przyjdz z latarką za 30 minut i sprawdź , czy produkt odparował już. 1
powerf Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia @D@ViD nie odparował nawet po 24 godzinach
Moderator Streat Opublikowano 30 Stycznia Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 1 godzinę temu, powerf napisał(a): nie odparował nawet po 24 godzinach a jaka wilgotność w garażu? Ja mam Ceramic QD i na moim miekkim czerwonym uni zaraz po aplikacji jest holo ale wystarczy z godzina i znika wszystko także nie ma ce sie zniechecać do produktów, mniejsza ilość i na dwie fibry i na pewno bedzie lepiej po za tym teraz jest taka wilgotność ostatnio ze wszystko ma problem z odparowaniem
maciek-drummer Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Opublikowano 5 Lutego @powerf z ciekawości zaaplikowałem swojego Ceramic QD na lustro w łazience. Zero smug, odparowywanie momentalne. Coś tam u Ciebie nie zagrało, a może partia wadliwa? 1
powerf Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Opublikowano 5 Lutego Kolega @t.sienkiewicz91 który nabył ode mnie ten produkt może się wypowie jak przetestuje 2
t.sienkiewicz91 Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Opublikowano 5 Lutego Kolega @t.sienkiewicz91 który nabył ode mnie ten produkt może się wypowie jak przetestuje Jak czas pozwoli to jutro zrobię test na lustrze, a w weekend na lakierze Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2
t.sienkiewicz91 Opublikowano 6 Lutego Zgłoś Opublikowano 6 Lutego @powerf znalazłem chwilę między pracą a pracą by zaaplikować UC Ceramic QDetailer na lustro i na kawałek w miarę czystej maski auta służbowego. 1. Lustro umyłem płynem do szyb dwukrotnie, inspekcja latarką: jakieś holsy i niedoskonałości są ale chyba takie lustro Jeden psik na używaną mikrofibrę z krótkim włosiem, przetarcie i już w tym momencie zaczęło odparowywać. Odwrócenie fibry na drugą stronę i dotarcie to formalność. Tutaj temperatura pokojowa, bo robione w domu. 2. Maska Mastera, kolor biały a jakże inny. Psik na tą samą fibrę co w przypadku lustra, przetarcie lakieru, odwrócenie fibry i dotarcie. Temperatura otoczenia koło 6 stopni, wilgotność dość duża i nie miałem problemów z dotarciem. Sprawdziłem pod latarką i ekstra! Jak nałożę na kilka aut to odgrzeje kotleta @maciek-drummer @Rafal9304 2
grechut Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Opublikowano 10 Lutego Ja od siebie dodam że Ceramic Q Detailer od Ultracoat pachnie obłędnie. Aplikowałem dzisiaj na felgi bo potrzebowałem czymś je zabezpieczyć do czasu aż znajdę czas na powloke i nie mogłem się nawachac. 1
Mumins Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Opublikowano 11 Lutego Ja od siebie dodam że Ceramic Q Detailer od Ultracoat pachnie obłędnie. Aplikowałem dzisiaj na felgi bo potrzebowałem czymś je zabezpieczyć do czasu aż znajdę czas na powloke i nie mogłem się nawachac. A to ja mam odmienne zdanie w tej kwestii. Jak dla mnie zapach Q detailera jest dość sztuczny, taki kwiatowy. Trochę Pani Walewska ;) Co nie zmienia faktu, że jest zupełnie bezproblemowy oraz sporo dodaje do wyglądu i śliskości.Wysłane z mojego RMX3370 przy użyciu Tapatalka 1
grechut Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 8 godzin temu, Mumins napisał(a): A to ja mam odmienne zdanie w tej kwestii. Jak dla mnie zapach Q detailera jest dość sztuczny, taki kwiatowy. Trochę Pani Walewska Co nie zmienia faktu, że jest zupełnie bezproblemowy oraz sporo dodaje do wyglądu i śliskości. Wysłane z mojego RMX3370 przy użyciu Tapatalka I o to chodzi, każdy może mieć odmienne zdanie odnośnie danego produktu :). Powiedz mi, wiesz ile on lezy? W internetach mówią , że kilka tygodni.. Mało to precyzyjne
Mumins Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 40 minut temu, grechut napisał(a): I o to chodzi, każdy może mieć odmienne zdanie odnośnie danego produktu :). Powiedz mi, wiesz ile on lezy? W internetach mówią , że kilka tygodni.. Mało to precyzyjne Tak szczerze, to w przypadku psikaczy zupełnie przestałem zwracać na to uwagę (tych, które producenci określają mianem "quick"). Dla mnie taki produkt ma usunąć ślady po wodzie, której nie dotarłem i zboostować wygląd. Ale jak mnie pamięć nie myli, bo kiedyś go celowo wrzuciłem na PP błotnik i obserwowałem, to ten miesiąc trzymał się dość dzielnie.
menior Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego @grechut mnie on zaskoczyl wlasnie trwaloscia,kladlem go razem z Gyeonem Ceramic i lezal sporo dluzej....w tym przypadku producent jest skromny piszac o paru tygodniach bo u mnie lezal spokojnie poltora miesiaca w trudnych warunkach 1
grechut Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego @menior Dobrze wiedzieć. A kładłeś go na jakąś powłokę czy jako samodzielne zabezpiecznie?
menior Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego @grechut samodzielnie! Kladac na cos trudno ocenic trwalosc uwazam
grechut Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Opublikowano 24 Lutego Panowie jaki qdek / sealant najbardziej maskuje rysy i nie znika po pierwszym myciu ;)?
analyzator Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Opublikowano 24 Lutego @grechut @Kuba1 good stuff show ale to nie QD i znika po drugim myciu więc, elixir
Syrio Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Opublikowano 24 Lutego Show to kosmos jak maskuje i jaki daje look, zgadzam się. Nie używałem go z 5 lat ale do dziś pamiętam efekt Wow na czarnej perle która korektę miała 2 lata wcześniej. Niemniej nie jest to qd, mimo klasyfikacji producenta, znowu zgoda. Z tym produktem jest sporo roboty, niektóre letnie woski zajmują tyle samo czasu w aplikacji. A siedzą dłużej 1
Rekomendowane odpowiedzi