analyzator Opublikowano 13 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2023 @grechut Malo. Dwa do trzech strzałów na element. Jak to nie jest twój jedyny qdek to będziesz miał latami. Mój się skończył po trzech a był podstawowym qd do auta mojej małżonki. Drugi już stoi
grechut Opublikowano 13 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2023 @analyzator Ofkors, skończyłby mi się pewnie dużo później niż Tobie, ale jak pewnie każdy detailoholik, mam już 4 inne QDki po 1l każdy ( no AG Shapphire ma 750ml ) i tutaj jeszcze szukam czegoś, coby przetestować na aucie Dlatego zastanawiam się nad mniejszą pojemnością ( dostępna na allegro jest pojemność 70ml ).
analyzator Opublikowano 13 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2023 @grechut bierz pół litra daj spokój 4
grechut Opublikowano 13 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2023 Zadałem pytanie w innym temacie ale cisza.. Może ktoś wie dlaczego nigdzie praktycznie nie jest dostępny wg premier? ( wiem że jest w dwóch sklepach ale zastanawia mnie dlaczego jest taka słaba dostępność)
Bartek1985 Opublikowano 14 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2023 21 godzin temu, grechut napisał(a): Może ktoś wie dlaczego nigdzie praktycznie nie jest dostępny wg premier? Jest tu tu też
grechut Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2023 Dzięki. Nowa wersja cc water gold premier będzie w lutym. Aż nie mogę się doczekać
maciek-drummer Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2023 To będzie premier v2? Skąd taka informacja? 2
Tedek564 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2023 Pytanie. czy chemotion Quick detailer nie działa źle jakos źle na wosk od funky witch hypnotic icon? Pasuje do tego wosku i zabezpiecza go?
Eidos71 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2023 18 minut temu, Tedek564 napisał(a): Pytanie. czy chemotion Quick detailer nie działa źle jakos źle na wosk od funky witch hypnotic icon? Pasuje do tego wosku i zabezpiecza go? Generalnie żaden z QD nie będzie działał jakoś destrukcyjnie na wosk - pod warunkiem, że nie jest to QD o silnych właściwościach czyszczących, lub kwaśny. Generalnie najlepiej dopasowywać QD pod wosk - na wosk bazujący na składnikach naturalnych (czyli carnauba, montana) najkorzystniej jest stosować QD oparty na podobnych składnikach - carnauba w QD (co prawda w niewielkim procentowym udziale składu) zawsze trochę uzupełni bazowy wosk. QD Chemotion to syntetyk, ale nie mający jakiegoś specjalnego wpływu na zabezpieczenie bazowe - dlatego nie wyrządzi krzywdy FW Hypnotic Icon, jednak nie odbuduje też ubytków carnauby. Z drugiej jednak strony woskowanie auta to fun i odprężenie - a w przypadku wosku opartego na składnikach naturalnych bez sensu jest sztuczne utrwalanie tego wosku przez miesiące. 2
maciek-drummer Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2023 @grechut ponawiam pytanie 1
grechut Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2023 @maciek-drummer Sorry, nie widziałem powiadomienia. Pisałem bezpośrednio do prostaffa. Produkt w wersji v2 ma być dostępny w lutym. Cytuje : Dzień dobry, czekamy na dostawę . Produkt został ulepszony i musieliśmy zaczekać aż producent wyprodukuje nasze zamówienie. Stąd opóźnienie. Produkt będzie dostępny w lutym 2 1
gprzesniak Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2023 @grechut no i kolejny ''niezbędny'' zakup się szykuje
grechut Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2023 @gprzesniak Miałem kupować starego premiera ale poczekam na nową wersję. Znając prostaffa i jego wcześniejsze qd, nie mogą spierd### sprawy Dodatkowo, będą dwie opcje pojemnościowe dostępne : 480 ml i 160ml. Co do ceny to nie chcieli nic zdradzić 2
D@ViD Opublikowano 21 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2023 czyli poprawiaja premiera , na v2, bo był słaby, upierdliwy. Do tego pewnie sprzedaż słaba i cos czuje ze bedzie jak Monster Ktoś już Moster probówał. Ja jestem po dwóch aplikacjach i jestem bardzo zadowolony 1
gprzesniak Opublikowano 21 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2023 @D@ViD Hej, Napisz coś więcej, bo zamówiłem swojego Monstera, ale ciągle jest w drodze do Polski.
D@ViD Opublikowano 21 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2023 Bardzo latwy, wydajny w aplikacji (bynajmniej na dwoch lakierach co robiłe, na czarne). No i Hydro jak po powloce. 1
penkus5 Opublikowano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2023 @yas Prostaff CC Glasias Monster Coating Booster.
menior Opublikowano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2023 @D@ViD jakbyś go porównał do klasycznego WG? Spytalem nawet dystrybutora czym sie rozni i za bardzo nie potrafił mi powiedzieć poza tym ze jest niby lepszy ale w czym.....
ad.am Opublikowano 7 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2023 Czy ktoś ma doświadczenie z Zymol Spray Glaze (biała butelka)? Najchętniej poczytałbym jak się ma do Field Glaze pod względem looku.
menior Opublikowano 7 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2023 21 minut temu, ad.am napisał(a): Czy ktoś ma doświadczenie z Zymol Spray Glaze (biała butelka)? Najchętniej poczytałbym jak się ma do Field Glaze pod względem looku. Mnie sam Field Glaze pod wzgledem looku nie powalił na kolana(sa lepsi zawodnicy) a niby ten spray glaze jeszcze slabszy 1
ad.am Opublikowano 7 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2023 @menior no właśnie słyszałem, że jest słabszy od FG. Dla mnie FG jest w pierwszej trójce qd
mancini Opublikowano 7 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2023 @ad.am Porównania nigdy nie robiłem, na wiosnę mały test mogę zrobić, np na concours. Presto od polisch angels też mogę dodać ( ten fajnie podbija śliskość i połysk )
menior Opublikowano 7 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2023 @ad.am u mnie raczej na końcu biorąc pod uwagę tez cenę (odstąpię za polowe ceny jak chcesz ) takie sobie podbicie looku,slabe hydro,prawie zadne sliskości no ale cena
ad.am Opublikowano 7 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2023 16 minut temu, mancini napisał(a): Porównania nigdy nie robiłem, na wiosnę mały test mogę zrobić Nawet nie chodzi o test, po prostu subiektywna ocena, który z ww. Zymoli wybierasz 17 minut temu, mancini napisał(a): Presto od polisch angels też mogę dodać ( ten fajnie podbija śliskość i połysk ) Presto jest u mnie właśnie nr 1 wśród qd 17 minut temu, menior napisał(a): takie sobie podbicie looku,slabe hydro,prawie zadne sliskości Niesamowite, jak różne potrafią być oceny tego samego produktu. Ja np. nie pojmuję zachwytu nad Water Goldem. Użyłem raz i leży
Rekomendowane odpowiedzi