MMCzysci Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2022 Up, doradzicie coś jeszcze? Wyryte w skale z S20 FE 5G
AudiBlask Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2022 @MMCzysci bierz WG , dla siebie i na prezent. Oboje będziecie zadowoleni 2
MMCzysci Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2022 Ewentualnie bio nano pro biorę pod uwagę. Mógłby być też któryś z softów ze względu na look, aplikacje i zapach, ale potencjalny obdarowany jest z tych, którzy lubią krople gdzieś czytałem że speed barrier ma ładne, ale osobiście nie wiem, z której strony Wyryte w skale z S20 FE 5G
MikeLBN Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2022 2 minuty temu, AudiBlask napisał(a): @MMCzysci bierz WG , dla siebie i na prezent. Oboje będziecie zadowoleni @MMCzysci Popieram kolegę. Produkt sprawdzony chyba pod każdym kątem, całkowicie bezproblemowy. Tym bardziej biorąc pod uwagę atrakcyjne obecnie ceny
MMCzysci Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2022 Ceny to on ma konkretne tak czy owak, ale bardzo mi zależy żeby był banan na twarzy, wiec pozostaje mi przecierpieć Wyryte w skale z S20 FE 5G
AudiBlask Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2022 @MMCzysci Banan będzie , jest wydajny więc starczy na długo
Kamsyyo Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2022 Panowie, przyznaje się bez bicia, że dawno tu nie zaglądałem z braku czasu. Z racji, że brakło mi kilku rzeczy, a są promocje to uzupełnie zapasy. Wiekszość wezmę tych samych rzeczy, ale zastanawiam się nad QD. Miałem Elixir i w sumie spełniał oczekiwania. Szukam czegoś co lekko kryje na czarnym i jednocześnie doda blasku, a przy okazji sprawdzi się na matowym lakierze w motocyklu. Brać znowu Elixir, czy polecicie coś innego?
marcineke Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2022 Masz świetną cenę na Water Gold 480 ml, Gyeon Ceramic też lekko ponad 50 zł , jak ma dłużej leżeć to Autograph Sapphire też 50 parę za 750 ml.Bedzie Pan zadowolony.
Kamsyyo Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2022 3 godziny temu, marcineke napisał(a): Masz świetną cenę na Water Gold 480 ml, Gyeon Ceramic też lekko ponad 50 zł , jak ma dłużej leżeć to Autograph Sapphire też 50 parę za 750 ml.Bedzie Pan zadowolony. Water Gold nie doda połysku na macie i nie zrobi z niego satyny?
marcineke Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2022 @Kamsyyo no nie doczytałem że też do motocykla w macie.Za cienki jestem na temat matu....
marcineke Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2022 Dziś pogoda kiepska ale naszło mnie na mycie żony auta. Takie ładne czarne to aż micha się śmieje jak się błyscy. Postanowiłem spróbować położyć QD na mokro i w dodatku Ultracoat Ceramic Q Detailer.Cóż przejechałem maskę , prawy bok i dach i tragedia ...odparowanie tragedia, w garażu 10 stopni, a tu mgiełka której nie idzie dotrzeć po czasie odparowuje ale trzeba 2-3 razy po chwili wracać.Sprobuje jeszcze raz na sucho kiedyś położyć ale jak ma tak być to pójdzie w kąt. Na lewy bok bok a raczej lewy tył poszedł RRc Bad Boys QD, fajny zapach , docieranie też średnie lepsze niż Ultra, ale do idealu daleko. Więc aby wykluczyć jakieś anomalne pogodowe humorzaste na lewe drzwi i błotnik przedni położyłem Water Golda.....i poszło pięknie .....może nie jak w lecie że 2 miznięcia i śladu nie ma, ale wystarczy 3-4 razy przejechać mikrofibra i śladu nie ma. Za to zawiodłem się trochę na trwałości Fireballa Pirouette ...Efekt fajny ale po 2 tygodniach na dole tafla....liczyłem że dłużej posiedzi choć 3 tygodnie. Został mi jeszcze do przetestowania Sapphire z Autograph i Deturner Ceramic QD. 2
skrzat06 Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2022 Szkoda ze brakło auta na położenie tych dwóch, bo byłoby dobre porównanie na takie warunki
marcineke Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2022 Po 2 h wszystko ładnie odparowało , jedynie musiałem poprawić w 2 miejscach po RRc, efekt finslny fajny. Aż żona się zapytała czy jedziemy dziś moim bo tego szkoda brudzić
DZIADZIA Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2022 Przepraszam musiałem, każdy go ma, ale nie każdy jest odważny żeby go pokazać 4
marcineke Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2022 @DZIADZIA jakieś 2 miesiące temu żona stwierdziła że posprząta auto w środku .....dressingów z 20 na półce a ta z tyłu wyciągała Plaka i jedzie po desce i boczkach.....zapytałem co robisz a ona bo mi się podoba......cóż mam żonę co nie patrzy czy dressing był drogi tylko czy się jej podoba.... A Plaka lubię maluch czy Polonez zawsze mi się kojarzy z wysokim połyskiem na giełdzie przy sprzedaży. W sumie po przetarciu plakiem nie jest on taki zły a fajnie pachnie. Przypomniałeś mi o nim muszę zastosować w którymś aucie. Tak samo kierownica, cała w mgiełce z brokatem to dawaj APC, pędzelek i szorowanie ,na to odżywka do skóry a żona z awanturą że zajumałem jej brokat z kierownicy..... Cóż lepiej mieć święty spokój niż rację będę żył dłużej 3 3
AudiBlask Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2022 @marcineke plaka waniliowego również lubię nie jedną puszkę wewnątrz wypryskałem. Oszczędnie aplikując można uzyskać bardzo przyjemny efekt mocnej satyny , no i pachnie to dość długo. Kiedyś to waliłem prosto z puchy zalewając wręcz plastik
marcineke Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2022 @AudiBlask w 2006 roku kupiłem Opla Omegę,miał piękną matową deskę rozdzielcza , oddałem do najlepszej myjni samochodowej w mieście, poprosiłem żeby na deskę nie lali błyszczącego plaka tylko coś matowego to usłyszałem że plak jest najlepszy i jak chce matowa deskę to nic nie dadzą.....teraz to renomowane studio detailingowe( jak na wiejskie warunki ). A przecież to tak dawno nie było .....teraz wstyd? W tych czasach to rewelacja było mleczko w czerwonym opakowaniu Sonax, to była wysoka półka. PS kupiłem busa 2 miesiące temu, w kabinie i pod maską pewnie ze 2 plaki były wypsikane także dalej w użytku
analyzator Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2022 @marcineke "nie warto ginąć za tą prawdę" 1
DZIADZIA Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2022 @marcineke ale ja mam na stanie dwie puchy brzoskwini, muszę widzieć że jest, inaczej nie ma prestiżu 1
Jondi Opublikowano 28 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2022 Panowie poszukuje czegoś o bardzo łatwej aplikacji. NA aucie najczęściej woski naturalne kolor CZANE UNI. Zależy mi na czymś łatwym/ szybkim do dotarcia bez smug mazów i innych dziwactw po wyjechaniu do słońca
Eidos71 Opublikowano 28 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2022 @Jondi - FK 425, Auto Finesse Finale, CG Pro Detailer, Gyeon QD, 3D Final Touch, PB Spray&Gloss, Angelwax QED, BriteMax Spray and Shine Quick, Meguiar's Last Touch, Presta Spray N Shine... Długo można wymieniać - to są obecnie dostępne w PL QD, z którymi praktycznie nigdy nie miałem problemu i które nadają się na powierzchnie zabezpieczane woskami naturalnymi.
Jondi Opublikowano 28 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2022 3 godziny temu, Eidos71 napisał(a): @Jondi - FK 425, Auto Finesse Finale, CG Pro Detailer, Gyeon QD, 3D Final Touch, PB Spray&Gloss, Angelwax QED, BriteMax Spray and Shine Quick, Meguiar's Last Touch, Presta Spray N Shine... Długo można wymieniać - to są obecnie dostępne w PL QD, z którymi praktycznie nigdy nie miałem problemu i które nadają się na powierzchnie zabezpieczane woskami naturalnymi. no i np Auto finesse Finale pod latarka jest dramat mimo docierania na 2 fibry
Eidos71 Opublikowano 28 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2022 22 minuty temu, Jondi napisał(a): no i np Auto finesse Finale pod latarka jest dramat mimo docierania na 2 fibry Ja nigdy nie miałem problemu z tym QD. Zawsze trzymam się zasady "mniej znaczy więcej" - nie zalewam prawie żadnym QD lakieru, ani MF i żaden z wymienionych nie powoduje problemów.
Jondi Opublikowano 28 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2022 mam kilka typów który coś jeszcze wyciagnie i nie zepsuje ładnych kropli wosku? P40 FK 425 PB S$G Speed Wipe pomóżcie proszę wybrać
MMCzysci Opublikowano 28 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2022 Dziękuję wszystkim za pomoc, Water Gold kupiony w MRC ostatecznie. Oby usiadł na beemce zacnie Wyryte w skale z S20 FE 5G 3
Rekomendowane odpowiedzi