Alvin234 Opublikowano 28 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2019 Rozważam zakup któregoś z niżej wymienionych QD artdeshine nano gloss paint sealant carpro elixir soft99 - fukupika Jakiego efektu wizualnego, kropelkowania, trwałości mogę się spodziewać na srebrnym lakierze ? Na lakierze mam położony soft99 fusso do jasnych lakierów.
canta8 Opublikowano 28 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2019 ADS NGPS to dobry spray sealant. Bajecznie wygląda na czarnym i jasnym graficie. Brzydko na żółtym. Po prostu. Daje mocne przyciemnienie, które powoduje,że żółć traci swój urok. Oczywiście błysk daje świetny, no ale przyciemniona żółć wygląda gorzej,niż normalna. Właścicielce - córce - podoba się bardzo, mi trochę mniej. Na żółty, jasny kolor wolę Optimum Instant Detailer w proporcji 1:3, przed imprezami 1:2. daje dużą jasność i dużą ,czystą szklistość. Pisze o żółtym bo to są podobne problemy jak na białym,srebrnym. Produkt ADS świetny,ale licz się z tym,że mocno przyciemni Ci lakier. na srebrny dałbym jednak Optimum
Tomek1419 Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2019 Pytanie do tych, którzy mają oba w swoim arsenale. Co kupić? FW Botox czy GS Glossa?
Moderator Domel Opublikowano 29 Lipca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2019 43 minuty temu, Tomek1419 napisał: FW Botox czy GS Glossa? Oba :D
V1RU$ Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 21 godzin temu, Tomek1419 napisał: Pytanie do tych, którzy mają oba w swoim arsenale. Co kupić? FW Botox czy GS Glossa? Botoxa nie znam. A GS Gloss możesz brać jest kozak. U mnie został na stałe w arsenale, po premierze. Banalna aplikacja, fajne szkiełko. Fajnie siada też na szybach. Psiknij, przetrzyj, zapomnij i w drogę. 1
MGH Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 23 godziny temu, Tomek1419 napisał: Pytanie do tych, którzy mają oba w swoim arsenale. Co kupić? FW Botox czy GS Glossa? Glossa jeszcze nie mam ale Botox jak dla mnie przekozak w przyciemnianiu i śliskosci.
Tomek1419 Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 Zamówiony gloss. Nastepnym razem wpadnie botox dzieki za pomoc
Gość Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2019 @lukeu @Eidos71 Robiłem już 2 "roztwory" Pierwszy to woda + samo CARPRO ECH2O Drugi to woda + CARPRO ECH2O + RELOAD Sam Eliksir, który jest w sprzedaży w 500ml butli będzie lepszy i bardziej przyciemna lakier bo tak pisaliście stronę wcześniej niż takie dwie mieszanki? Swoje "mieszanki" nie będą tak dobre jak Eliksir? I ta 50ml próbka Eliksira jest to zrobienia roztworu czy tego się nie rozcieńcza już? Pytam bo chce kupić Elixira 500ml i chce się upewnić, że ten gotowy produkt będzie lepszy niż robienie samemu RELOAD + ECH2O Jeśli tego 50ml się nie rozcieńcza z wodą to tego 500 też nie pewnie? Pozdrawiam.
lukeu Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2019 @Dejmian Elixir jest gotowy. Mix (Reload,echo,woda) przeciemnia ciut gorzej. Zobacz mój test w temacie o Elixirze
Eidos71 Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2019 @Dejmian - dopiero mix woda dem. + EchO2 + Reload + HydrO2 daje produkt zbliżony do Elixir'a - tak pod względem przyciemniania, jak i hydrofobowości.
Gość Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2019 14 minut temu, lukeu napisał: @Dejmian Elixir jest gotowy. Mix (Reload,echo,woda) przeciemnia ciut gorzej. Zobacz mój test w temacie o Elixirze Jest tyle tematów o elixirze a szukając po Twoim profilu też ciężko.. chyba, że masz na myśli ten mix co zrobiłeś pare stron temu w temacie "jaki QD"
D@ViD Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2019 @Dejmian jakie tyle tematów o Elixirze? Jestem jeden temat w odpowiednim dziale - TESTY.
Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2019 @Eidos71 @david2888 i Elixira gotowego się już nie rozcieńcza, nie ?
D@ViD Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Teraz, Dejmian napisał: @Eidos71 @david2888 i Elixira gotowego się już nie rozcieńcza, nie ? 2 2
lukeu Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2019 @david2888 Musisz ignorować takie pytania, bo trend z FB, na którym ludzie czują potrzebę pisania odpowiedzi na dziesiąte pytanie tego samego dnia pt. „jaki szampon” wchodzi na forum. Ja rozumiem, że na początku ciężko się przekopać przez wszystko, ale czy nie można wpisać w wyszukiwarkę „Elixir” lub przeczytać opisu produktu na stronie? 2
D@ViD Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Mnie tam to pytanie akurat nie denerwuje. Odpowiedziałem żartobliwie tym gifem hah. Ale są pytania na forum co mnie irytują i zazwyczaj ignoruje. Sam kiedyś zaczynałem. Tez trzeba być trochę wyrozumiałym i mówić o swoich błędach i złych wyborach
Bapko Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Który qd wybrać jako substytut niewiedzialnej wycieraczki na przedni szybę żeby nie zostawiał smug, w miarę odprowadzał wodę i wycieraczki nie skrzypiały/przeskakiwaly,Mam w arsenale:-Botox-Elixir-SSW-Tavo Black Strong-BSD-CC Water gold
Grzechu23 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 9 minut temu, Bapko napisał: substytut niewiedzialnej wycieraczki na przedni szybę zobacz fajny 'QD' do NW -> CarChem Clarity Glass Cleaner
Bapko Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 zobacz fajny 'QD' do NW -> CarChem Clarity Glass CleanerDzieki za zainteresowanie, ale chciałem spośród wyzej wymienionych qd żeby kolejnego nie kupiwac
Arkeolowy Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Skoro masz to co za problem psikac, testowac i wybrac ten, ktory Tobie najbardziej odpowiada?
Bapko Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Skoro masz to co za problem psikac, testowac i wybrac ten, ktory Tobie najbardziej odpowiada?Myślałem ze już ktoś testował któryś z nich i może coś polecić
Birkhof Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Myślałem ze już ktoś testował któryś z nich i może coś polecićW dziale testy juz są testy każdego z nich
Eidos71 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 @Bapko - generalnie na szybę powinien trafić dedykowany preparat do szyb. Jeśli jednak chcesz koniecznie zaoszczędzić i poprawić hydrofobowość szyby QD-ekiem, to tylko i wyłącznie taki, który oparty jest tylko na składnikach syntetycznych, bez dodatku olejków/wosków naturalnych.
Tomas-sg Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 6 godzin temu, Bapko napisał: Który qd wybrać jako substytut niewiedzialnej wycieraczki na przedni szybę żeby nie zostawiał smug, w miarę odprowadzał wodę i wycieraczki nie skrzypiały/przeskakiwaly, Mam w arsenale: -Botox -Elixir -SSW -Tavo Black Strong -BSD -CC Water gold IPA
Bare Shine Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 @Bapko na szyby takze na przednia moge polecic quick detailer (nazwa produktu) od liquid elements. Tylko nie wiem czy dostepny w polsce
Rekomendowane odpowiedzi