Moderator BiałyGTi Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Tez polece ssw od ADBL . Łatwa aplikacja lekko przyciemnia lakier gladki i śliski starcza na dłużej niz QD spokojnie co 2 badz 3 mycia
nefifer13 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Na Fusso świetnie się sprawdza QD1 od ADBL.Lepiej niż Finale, BSD Pro Detailer, FK 425 i Soft Touch.Sprawdzałem osobiście.
Strus Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Tylko kolega chce na mokro aplikować
Zani Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2017 jak na mokro to mogę polecić : CHEMICAL GUYS AFTER WASH. Psikasz , wycierasz ręcznikiem i gotowe, żadnego docierania.
nefifer13 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Też robiłem na nie dokładnie osuszony lakier QD1 i było całkiem dobrze tylko środka schodzi troszkę więcej.
wwd Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Z tego co piszą QD1 nakłada się na suchy lakier (aczkolwiek skoro przetestowano na mokrym i da się to super), ADBL SSW można na mokry ale to chyba nie jest qd? Chyba że można go wykorzystać jako qd. CHEMICAL GUYS AFTER WASH wychodzi najdrożej - a jak z trwałością w stosunku do ADBL?
Gesiu_15 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2017 44 minuty temu, wwd napisał: ADBL SSW można na mokry ale to chyba nie jest qd? Można go nazwać QD bo aplikacja jest banalna a właściwości jak QW SSW można aplikować na suchy lub mokry lakier U mnie 2 tyś wytrzymał na lakierze , po 2,5 tyś km była tafla ( 3 tyg samochód nie był myty , praca ) .
wwd Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2017 U mnie jest ogólnie ciężko z wolnym czasem, więc dobrze gdyby ochrona była jak najdłużej, dlatego wybrałem fusso99. W takim razie może spróbuję ADBL SSW
Moderator Domel Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2017 2 godziny temu, Gesiu_15 napisał: U mnie 2 tyś wytrzymał na lakierze , po 2,5 tyś km o kurde. to jak ja zrobiłem 3000 przez ostatnie 12 miesięcy to SSW wytrzyma mi cały rok
nefifer13 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2017 6 godzin temu, wwd napisał: Z tego co piszą QD1 nakłada się na suchy lakier (aczkolwiek skoro przetestowano na mokrym i da się to super), ADBL SSW można na mokry ale to chyba nie jest qd? Chyba że można go wykorzystać jako qd. CHEMICAL GUYS AFTER WASH wychodzi najdrożej - a jak z trwałością w stosunku do ADBL? ADBL QD1 ma sporo polimerów w składzie i jak na QD radzi sobie dzielnie.Powinien wytrzymać 1,5~2tys. Km w sprzyjających letnich warunkach.
menior Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Dla mnie królem do wszechstronnego zastosowania pozostaje QW od megsa (w czerwonej butli) można go stosować na słońcu, mrozie,na mokro i sucho.Latwoscia aplikacji i efektem jak dla mnie dystansuje większość innych QD jakie stosowałem ale jakiś niedoceniony
Fredi88 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2017 13 minut temu, menior napisał: Dla mnie królem do wszechstronnego zastosowania pozostaje QW od megsa (w czerwonej butli) można go stosować na słońcu, mrozie,na mokro i sucho.Latwoscia aplikacji i efektem jak dla mnie dystansuje większość innych QD jakie stosowałem ale jakiś niedoceniony To mój pierwszy QDek... Zapamiętałem go jako totalnie nijaki produkt. Niczym nie porywa.
Master kecav Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Master Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2017 2 godziny temu, menior napisał: QW od megsa (w czerwonej butli) 2 godziny temu, menior napisał: dystansuje większość innych QD 2 godziny temu, Fredi88 napisał: To mój pierwszy QDek. Panowie, strasznie mieszacie tematy. Przyznam, że nie wiem już czy pisząc QW to jedynie taka niezamierzona literówka i macie na myśli QD, czy faktycznie QW? Było by fajnie, gdyby w temacie o QD, pisało się sie o QD , a nie o QW .
Fredi88 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Fakt nawet nie zwróciłem uwagi że w poście @menior jest qW bo temat dotyczy qD reszta tak jak pisałem... mnie nie porwał specjalnie. Seria ultimate przemawia do mnie bardziej
menior Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Akurat ten QW od megsa to bardziej typowy QD, łatwy i szybki w aplikacji, podbijajacy wygląd ale sam w sobie krótkotrwały, i rekomendowany na juz nawoskowane auto przez producenta, jeśli to nie jest QD to czym jest w takim razie MD co do efektu po nim to nie rozumiem, chyba kwestia gustu, stosowałem tez ten ultimate QD od megsa i tu efekt mnie nie powalił,tu się wszyscy zachwycają QD1 a dla mnie to produkt porównywalny z np.spectrum z K2, kwestia gustu....
InspektorKot Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2017 Kiedyś pisałem kilka słów o CarPro ECH2O. Muszę sprostować sprawę z przyciemnieniem lakieru. Dziś nakładałem na auto z lakierem bez korekty i widać było delikatne przyciemnienie i minimalne maskowanie rysek. Ogólnie polubiłem ten produkt, na szybkie akcje jest idealny. Na aucie z korektą dodaje szklistego połysku, na zaniedbanym dodatkowo minimalnie przyciemnia. Oprócz tego poprawia kształt kropel na wosku, choć samo QD kropelkuje słabo.
Arkeolowy Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2017 Last Touch od Megsa godny by kupić galona w ciemno?
Berd Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2017 8 godzin temu, Arkeolowy napisał: Last Touch od Megsa godny by kupić galona w ciemno? Świetny QD, który ładnie podbija look. Dodatkowo w rozcieńczeniu 1:1 może służyć jako lubrykant do glinki. Minusem dla niektórych może być to ,że nie posiada właściwości ochronnych. Brak w nim polimerów.
nefifer13 Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2017 Ja bym odpuścił.Jesli chodzi o wydajność i relację ceny do jakości to Car pro EH2o lepiej wypada, wygląd na +.
Gold_Car Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2017 Bo chyba tańszego od EHC2o QD nie ma Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Gardor Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2017 10 godzin temu, Arkeolowy napisał: Last Touch od Megsa godny by kupić galona w ciemno? Szanuje ten QD i mam z połowę galona jeszcze Aplikacja i ścieranie banał, prawdziwy quick! detailer Ja go stosuje tylko na zabezpieczone samochody, bardzo go lubię i ma świetny zapach
ktm950 Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2017 I jeszcze doskonale sprawdza się przy osuszaniu aut, nawet tych niczym nie zabezpieczonych - rozprasza taflę wody.
nefifer13 Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2017 1 godzinę temu, ktm950 napisał: I jeszcze doskonale sprawdza się przy osuszaniu aut, nawet tych niczym nie zabezpieczonych - rozprasza taflę wody. Podobnie ECH2o.
daniel87 Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2017 Warto też wspomnieć o Duragloss 931, który w rozcieńczeniu jako QD też fajnie pomaga w osuszaniu i też zostawia całkiem spoko efekt końcowy
Rekomendowane odpowiedzi