Viento Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2017 [ref]wifi944[/ref], jak już jesteśmy przy Softach, to Fukupikę zjada na śniadanie Luxury Gloss, zarówno lookiem jak i trwałością. I do tego genialnie pachnie mrożoną herbatą Tyle tylko, że Luxury to w zasadzie bardziej QW niż QD. Nabyłem ostatnio i jestem nim zachwycony, QD1 poszedł na półkę. [ref]jedrek1980[/ref], ze świeżymi waterspotami też sobie świetnie radzi, polecam spróbować
126tomek Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2017 Koledzy a wiec przetestowałem w weekend NGPS. Po aplikacji która nie sprawia większych problemów( przy czarnym lakierze wymagane 2 fibry- jedna z krótkim włosiem) kopara mi opadła. Lakier przyciemniony, mega śliski i totalny wetlook. Zobaczymy podczas mycia lub deszczu jak to kropelkuje ale efekt:petarda:-) Dużo lepiej mi się z nim pracowało niż z Reload-em który mazał się i robił smugi....
Gardor Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2017 [ref]126tomek[/ref], Zgadzam się NGPS jest super Śliskość po nim niesamowita no i zostawia mega fajny look
126tomek Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2017 Powiem szczerze ze to mój najlepszy QD jaki miałem do tej pory. Czytając opis mowie e będzie jak zawsze a tu opis producenta jest zgodny z efektem:) docieranie na moim czarnym lakierze BMW gdzie prawie każdy QD sie mazal jest prawie bez problemowe:)
Strus Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2017 A ktoś wie gdzie można samego NGPS'a kupić ? Bo widzę w zestawach z powłokami
Eidos71 Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2017 [ref]Strus[/ref] - np. tutaj: http://showcarshine.pl/konserwacja/2848 ... ienie.html i tutaj: https://detailingpro.pl/wosk-w-sprayu/8 ... 3-nad.html
daniel87 Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2017 CarPro Ech2o. W jakiej najlepszej proporcji sprawdza się jako QD
Strus Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2017 [ref]Eidos71[/ref], dzięki. Przemyślę go
Eidos71 Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2017 [ref]Strus[/ref] - ja już go mam od pewnego czasu i jeszcze nie miałem czasu na sprawdzenie... Ale w czerwcu zrobię mały test czterech QD (z czego dwa chyba mało popularne) + jeden miks Z tych czterech QD trzy uznane zostały na pewnym forum za TOP 3 QD...
ghost Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2017 Poużywałem trochę car pro ech2o i finish kare 425 extra slick. zapach: echo - cieżki do określenia, chemiczny ale nie nachalny, łagodny fk425 - intensywny guma balonowa aplikacja: oba bardzo łatwe w aplikacji, bezproblemowe, przy cienkiej warstwie niemal mist & wipe, jak sie za dużo psiknie trzeba lekko przetrzeć drugą całkiem suchą fibrą, na szczęscie są to qd a nie qw usuwanie waterspotów po myciu: świeżo po myciu oba bardzo dobrze wydajność: oba produkty to czołówka na rynku, fk425 gotowy produkt w cenie ok 60zł dostajemy 917ml echo koncentrat, cenowo "miszcz" 49zł 500ml da około 10L gotowego produktu, ja robiłem w proporcji 1:19 (50ml na 1L) przyciąganie kurzu: echo - nie zauważyłem żeby przyciągał kurz, neutralnie fk - faktycznie kurzu jest o połowe mniej, jest to zauważalne, jednak jest a Ci co myślą, że żadna cząsteczka sie nie przyczepi mogą się rozczarować ech2o zawiera cząsteczki krzemu więc powinien pełnić dodatkową funkcę ochronną i lepiej kropelkować, im większe stężenie tym bardziej, ale na tym, trwałości i przyciemnianiu nie skupiałem uwagi. Głównie zależało mi na usuwaniu water spotów i formule antystatycznej. Coś czuje, że kolejny w arsenale na testy bedzie Chemical Guys Extreme Slick
bols86 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2017 Siema, przymierzam się do korekty lakieru na moim czarnym lakierze, na koniec zostanie ob potraktowany Megsem #16 - z racji cotygodniowego mycia auta czy zakup NGSP V3 za kwotę 129 zł nie będzie lekka przesada?, mam tutaj na myśli częstość aplikacji. Do niedawna używałem Shiny Garage z którego byłem bardzo zadowolony, ale nie ukrywam ze chciałbym czegoś więcej. Czytałem ze NGPS jako QD powinno się rozrabiać 1:2 - w jakim przedziale czasowym jest on używany u Was?.
janeczek Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2017 Ja używam co 3-4 tygodnie w sezonie (maj - pażdziernik po ok 20 - 30 ml) . Prostaff CC Water Gold z Sio 2 jest tańszy jak chcesz ( 100 zł ,podobny produkt). Na ok. 16 aplikacji powinien Ci wystarczyć . Czyli spokojnie 2 lata ( ja w zimie nie używam).
Strus Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2017 A co daje większy shine? Prostuff Reload Ngps
bols86 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2017 Ja używam co 3-4 tygodnie w sezonie (maj - pażdziernik po ok 20 - 30 ml) . Prostaff CC Water Gold z Sio 2 jest tańszy jak chcesz ( 100 zł ,podobny produkt). Na ok. 16 aplikacji powinien Ci wystarczyć . Czyli spokojnie 2 lata ( ja w zimie nie używam). 100 czy 130 to już nie problem, bardziej chodziło mi o to czy jest sens używania ich co tydzień przy myciu auta, nienawidzę tych kropli po bezdodytku, zgodnie ze sztuka powinienem używać jakiś czystych QD ale uwielbiam efekt lustra który zapewniał mi Morning Dew od Shiny Garage. Hmmm ciężki temat!, co ile myjecir auta?, chcecie mi powiedzieć ze ściągacie wodę po każdym myciu i nic nie nakładacie już na lakier?, robicie to tylko w odstępach miesięcznych?.
samwdomu Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2017 Ja auto myje 2 razy w tyg + codzienne płukanie czystą wodą na bezdotyku, ponieważ do pracy muszę przejeżdżać piaszczystą drogą, a qd stosuje zawsze przy weekendowym myciu jak mam troszkę więcej czasu. Sens stosowania qd to czyszczenie zacieków po myciu, nawet jak wycierasz auto do sucha to i tak zostają zacieki tylko mniej widoczne no chyba że osuszasz 2 ręcznikami to nie zostają wtedy ślady po mokrym ręczniku
janeczek Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2017 Ja mało jeżdżę więc myję co 3 tyg ręcznie. Co tydzień bezdotyk 1 i 4 program albo tylko 4. Potem 60 km na godz. i samochód wysuszony + dosyć czysty. Używam Carpro Essence ( 2 warstwy) + Fusso do jasnych . Po ręcznym myciu np. NGPS albo coś z Sio2. Teraz będzie Prostaff CC Water Gold. QD nie używam . Taki zestaw daje największy połysk. Essence + QD z Sio2 jest THE BEST.
kepa416 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2017 Wlasnie koncze butle sg md i chcialbym sprobowac czegos innego, Mysle ze look stawialbym na pierwszym miejscu, ew jakby nie przyciagal AZ tyle kurzu co md. Zastanawialem sie nad qd1, gtechniq, quick magic lub poorboy. Jak myslicie? A moze polecacie cos innego? jak dla mnie to FW botx lub soft99 Fukupika ? Ja stoję przed tym samym wyborem. Mam ciemny szary metalik. Chciałbym mocny efekt wet look. Pod spodem zawsze leży fusso więc może ich qd podjedzie również?
maciek-drummer Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2017 To bierz Luxury Gloss, będziesz zadowolony.
DZIADZIA Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2017 714523 bierz Luxury Glos też byłem z niego zadowolony, na fusso siedział cudownie
Strus Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2017 PAnowie, jeszcze raz zapytam i jeszcze jeden zawodnik doszedł Co da lepszy efekt wow z poniższych ? Kładzione tylko na wosk , nie na powłoki. Lakier to ciemy granat w metallicu z fajnym ziarnem Prostaff Car Coating Spray „CC Water Gold” CAR PRO RELOAD GYEON Q2M Cure ArtDeShine NANO GLOSS PAINT Sealant
nefifer13 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zdecydowanie ArtD...Tylko poco Sealant na wosk jak QD zrobi ten sam look. Spróbuj QD1 od ADBL.Na ciemnych z woskiem i bez super efekt, o prostocie aplikacji nie wspomnę.
qaholo Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 Potwierdzam, QD1 do bardzo dobry QD wart swojej ceny w 120%.Polecam wypróbować.Na dziale Sprzedam często ktoś ma nadwyżki.
Strus Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 714696 Tylko poco Sealant na wosk jak QD zrobi ten sam look Zakładam że dłużej poleży i look może być fajniejszy 714696 Spróbuj QD1 od ADBL Mam od roku i jest OK
Ipkol Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 Prostaff Car Coating Spray „CC Water Gold” CAR PRO RELOAD GYEON Q2M Cure ArtDeShine NANO GLOSS PAINT Sealant Mam pierwsze trzy. Na Fusso kładłem Reload i Cure. I jeśli chodzi o efekt shine/lustro wygrał Reload. Jeśli chodzi zaś o Prostaff CC Gold to kładłem go jak dotąd na inny lakier bez wosku i dawał ładne lusterko a przede wszystkim piękny sheeting. Marzy mi się trochę wolnego czasu żeby zrobić porównanie, tym bardziej, że czeka jeszcze nie otwarty zwykły Prostaff CC Water (który też powinien mieć odrobinę kwarcu).
Rekomendowane odpowiedzi