mk4tdi Opublikowano 6 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Lakier nie wiem jaki bo auto kilka lat temu było ponownie lakierowane. Mam taki siuwaks https://turtlewax.pl/produkty/turtle-wax-hybrid-solutions-ceramic-polish-wax/ i nie wiem jakie pady kupić. Mam czerwone NATy których używałem z tym https://sonax.katowice.pl/woski-zabezpieczenie-lakieru/29-21-sonax-xtreme-polish-wax-3-hybrid-npt-250-ml. Lakier nie jest w złym stanie, ale po zrobieniu go tym Sonaxem stawał się śliski, bardziej błyszczący, znikały mikroryski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 6 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 @mk4tdi probowałeś w ogóle użyć Turtle z czerwonym natem? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk4tdi Opublikowano 6 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Nie próbowałem, ale chyba tak zrobię. Jak będzie cieplej to zrobię próbę z czerwonym NATem, a jak efekt będzie słaby to wtedy trzeba będzie myśleć jaki Pad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 6 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 @mk4tdi Dokładnie, sprawdź tym co masz, a jeśli efekt nie będzie satysfakcjonujący, wtedy będziesz kombinował. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Poszukuje butelek wraz z atomizerami. Oczywiście Work Stuffa znam ale czy ktoś testował może K2 Mixer? Albo coś podobnie cenowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Godzinę temu, grechut napisał: ktoś testował może K2 Mixer? K2 mixer to 1 litrówki, więc wg mnie są mało poręczne w takim hobbistycznym detailingu (chyba, że robisz zawodowo i sporo chemii idzie). Do większości toreb nie wchodzą bez zamknięcia, ciężkie. Jedyny plus tych mixerów to fajny atomizer. Ten sam co ADBL. SCS ostatnio wprowadził te popularne w stanach butelki w wersji 500 ml. Też fajna opcja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 18 minut temu, Grzechu23 napisał: K2 mixer to 1 litrówki, więc wg mnie są mało poręczne w takim hobbistycznym detailingu (chyba, że robisz zawodowo i sporo chemii idzie). Do większości toreb nie wchodzą bez zamknięcia, ciężkie. Jedyny plus tych mixerów to fajny atomizer. Ten sam co ADBL. SCS ostatnio wprowadził te popularne w stanach butelki w wersji 500 ml. Też fajna opcja! Spoko tylko do tego trzeba dokupić jeszcze atomizer. A coś takiego? Od SG https://showcarshine.pl/opakowania-i-etykiety-/shiny-garage-butelka-z-pusta-etykieta-500ml.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Godzinę temu, grechut napisał: A coś takiego? Od SG Mam kilka, są ok. Zmienili ostatnio atomizery na jakieś inne i żadnych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 13 minut temu, Grzechu23 napisał: Mam kilka, są ok. Zmienili ostatnio atomizery na jakieś inne i żadnych problemów. A na tych SG jest podziałka? Bo nie widze nigdzie w opisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 @grechut Nie ma podziałki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 7 Marca 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 5 godzin temu, grechut napisał: A na tych SG jest podziałka? nie ma podziałki i butelka jest biała nietransparentna wiec nie zobaczysz co w srodku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparco0 Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Ostatnio brałem butelki SG i były przezroczyste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 @sparco0 Jeszcze takich nie spotkałem, aż nie chce mi się wierzyć że SG masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparco0 Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Jutro wrzucę foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 @sparco0 Będę wdzięczny, bo pierwsze słyszę o takich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 7 Marca 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 @sparco0 ja mam 500ml i 1L i obie sa białe mleczne nietransparentne moze jakas seria była przezroczystych, az jestem ciekawy jak wygladaja te przezroczyste 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 @Streat @sparco0 Przeszukałem z ciekawości pół internetu i nigdzie na takie nie trafiłem aż jestem ciekaw zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 7 Marca 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 @penkus5 znalazłem strona SG całkiem spoko to wyglada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 @Streat Kurde a ja to jakoś ominąłem Sporo lepiej się prezentuje niż ich klasyczne butelki, przynajmniej na zdjęciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aivars Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Panowie, uzywal ktos z Was Mothers Speed Clay? Jak wrazenia ? Czym sie rozni od zwyklego Clay Block ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparco0 Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 @penkus5 @Streat proszę bardzo 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 13 godzin temu, Streat napisał: @sparco0 ja mam 500ml i 1L i obie sa białe mleczne nietransparentne moze jakas seria była przezroczystych, az jestem ciekawy jak wygladaja te przezroczyste I tak w użytkowaniu, wygodniejsze pół litrowe czy litrowe te butelki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 8 Marca 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 15 minut temu, grechut napisał: I tak w użytkowaniu, wygodniejsze pół litrowe czy litrowe te butelki? Już wcześniej dostałeś odpowiedź 22 godziny temu, Grzechu23 napisał: K2 mixer to 1 litrówki, więc wg mnie są mało poręczne w takim hobbistycznym detailingu (chyba, że robisz zawodowo i sporo chemii idzie). Do większości toreb nie wchodzą bez zamknięcia, ciężkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 @sparco0 Fajne to, aż sobie zakupię też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 41 minut temu, psemo napisał: Już wcześniej dostałeś odpowiedź Zbieram opinie, różni ludzie mogą mieć różne odczucia 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi