wanraf89 Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 3 godziny temu, damiano2007 napisał: Jaki płyn do prania fiber polecicie? Taki co by sprawił, że wróci puszystość i chłonność. Bialy jelen do tego ocet i pranie ustawic na 60 stopni. a jeszcze lepiej po praniu wysuszyc w suszarce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedar Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 17 minut temu, wanraf89 napisał: Bialy jelen do tego ocet i pranie ustawic na 60 stopni. Na 60st ?? Ja zawsze na 40st. i niektóre wydaje mi się, że sztywne wychodzą jak nie ma octu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 @kedar ocet zmiekcza wode... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rombinik Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 ocet dodajecie do przegródki z detergentem (białym jeleniem), czy tam gdzie idzie płyn do płukania? i jaka jego ilość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzynio_spafreak Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 @rombinik tam gdzie wlewa się płyn do płukania, jakieś 50 ml 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wanraf89 Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 5 godzin temu, kedar napisał: Na 60st ?? Ja zawsze na 40st. i niektóre wydaje mi się, że sztywne wychodzą jak nie ma octu. Na 60 st nie co kazde pranie tylko co ktores zeby zmiekczyc. Fibrom nic sie nie stanie a beda bardziej miekkie. Jak jeszcze wysuszylem w suszarce to mega miekkie i puszyste sie zrobily wiec polecam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 Kończę właśnie płyn do prania mikrofibr od Shiny Garage. Brać kolejną bańkę czy pojawiło się coś lepszego ? ADBL , Good Stuff , Nanolex przerabiałem. Zaciekawił mnie płyn Nolle , on rzeczywiście działa w 8-12 ml na pranie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzynio_spafreak Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 Podobno dobry P&S RENNY DOYLE COLLECTION RAGS TO RICHES DETERGENT - robi furorę ostatnio. Ja nie próbowałem ale się przymierzam. W @CAR CRAZY brak małych butelek ale galon jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 22 Lutego 2022 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 Jeżeli chodzi o miękkość mikrofibr po praniu to 90% roboty robi suszarka (ta bębnowa). Testowałem sporo płynów i po suszeniu na zwykłej suszarce do ubrań zawsze czuć sztywność i zbicie włókien, wtedy jedyne co pomaga to "wytrzepanie" fibr tornadorem. Przy suszeniu w suszarce elektrycznej od razu mamy przyjemnie miękkie. 8 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AutomotiveCare.pl Opublikowano 23 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 @AudiBlask Poczekaj jeszcze parę dni, szykujemy coś wyjątkowego. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putkowski07 Opublikowano 23 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 Poszukuje coś do mycia silnika coś co poradzi sobie z olejem. Ktoś coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 23 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 2 minuty temu, Putkowski07 napisał: Poszukuje coś do mycia silnika coś co poradzi sobie z olejem. Ktoś coś? K2 akra +bezpieczne mycie ciśnieniem, lub parą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 25 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 Pracuje ktos na pastach zvizzer? Jakies opinie macie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikoko Opublikowano 25 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 Poszukuje coś do mycia plastików wewnątrz auta? Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 25 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 Cała paleta Interior cleanerów albo APC, ewentualnie Interior Quick Detailer. Wybieraj https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https://kosmetykaaut.pl/topic/14619-interiorinside-cleaner-dyskusja-og%C3%B3lna/&share_tid=14619&share_fid=196328&share_type=t&link_source=apphttps://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https://kosmetykaaut.pl/topic/2945-kt%C3%B3ry-apc-wybra%C4%87/&share_tid=2945&share_fid=196328&share_type=t&link_source=appWyryte w skale z S20 FE 5G 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimps Opublikowano 25 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 Jaką Polecacie mikrofibrę do docierania powłok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 25 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 3 godziny temu, Pikoko napisał: Poszukuje coś do mycia plastików wewnątrz auta? Tak, poszukujesz... 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danek97 Opublikowano 26 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2022 Panowie, będę się zabierał do korekty lakieru (pierwszy raz w życiu na DA21, wcześniej rotacją i roller 9mm). Pacjent to golf 7 gtd (twardy lakier), chce wyciąć jak najwięcej, więc będę zaczynał od futra Flexi Pads z krótkim włosiem oraz Sonaxa Cutmaxa. 1.Wiem, że nikt nie jest w stanie mi powiedzieć dokładnej technologii pracy, ale chciałbym zapytać, w który bieg celować na HDC 21 mm z w.w. futrem i pastą. 2.Na finish użyć lepiej rollera 9mm po wcześniejszym polishu oraz cuttingu na da21 czy może lepiej finish też robić na evoxie? 3.Do polishu chce użyć Menzerny 2500 lub sonaxa 04-06, a na finish Kocha M3, zda to egzamin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikoko Opublikowano 26 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2022 Tak, poszukujesz... To co polecasz do czyszczenia kokpitu i innych wewnętrznych tworzyw, sztucznych? Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 26 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2022 @Pikoko Wszystko zależy od samego tworzywa i oczekiwanego efektu. Kolego, są tu dedykowane tematy na forum, są testy zrobione przez ludzi poświęcających swój czas dla nas... poszukaj, a znajdziesz odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian89 Opublikowano 26 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2022 To co polecasz do czyszczenia kokpitu i innych wewnętrznych tworzyw, sztucznych? Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu TapatalkaKrótkie pytanie - krótka odpowiedź:Polecam lekturę forum. Użytkownicy poświęcają swój czas na testowanie, dokumentację fotograficzną i szczegółowy opis rozmaitych produktów a Tobie nie chce się nawet sprawdzić… Na głównej stronie forum masz dział „Wewnątrz” a dalej „Plastiki”. Jestem więcej niż przekonany, że znajdziesz tam odpowiedzi na swoje pytanie. Zadając pytanie, na które jest już masa odpowiedzi okazujesz całkowity brak szacunku dla nakładu pracy kolegów z forum…Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putkowski07 Opublikowano 26 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2022 @Pikoko ja polecam cleantecha inside cleanera jest dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rustin Opublikowano 26 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2022 Witam. Wypadłem trochę z aktualnościami. Kiedyś zawsze używałem QD Sonaxa ze względu na trwałość, potem kupiłem SG Morning ale miałem jasne lakiery na autach. Teraz mam ciemny grafit, pierwszy raz chciałem na niego położyć QD od SG i jakąś masakra, mazalo się, zasychalo a auto było w cieniu, nie wiem czy zepsute bo rok stało w teno pokojowej czy co. Jaki polecacie QD w podobnych pieniądzach i podobnej trwałości ? Czy Sonaxa dobrze się dociera na ciemnych lakierach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 26 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2022 @rustin ło panie to dopiero temat jaka oczekiwana trwałość? co na lakierze wygląda dobrze? czy pod spodem jest jakieś zabezpieczenie? Ciemny grafit jak ciemny, perła, metalik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 26 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2022 Znajomy kupił sobie mazdę, niestety z mocno widoczną wadą. Są to zacieki po wodzie z pod lusterek. Zacieki tak mocno wgryzione, że nie wiem czy polerka dałaby radę... nie chce wydawać kasy na polerowanie całego auta, same drzwi też bez sensu, bo mówię mu że różnica będzie kolosalna (lakier jest mocno zniszczony), a i tak nie wiem czy to zejdzie... Do sedna... Macie jakieś pomysły czym to "ugryźć" aby chociaż zniwelować? Znajomy znajomym, ale nie będę mu sponsorował korekty i swojego czasu na całe auto, a na to to po prostu patrzeć nie mogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi