Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator

@MarBi nie ma za co 🙂 osobiscie kupiłem zstaw z lampa nova 3k za 520 zł i wtedy wychodzi taki statyw bardzo tanio patrzac po lampie 😉 jak jutro znajde czas to cykne fotki jak wyglada minimalna wysokość scangripa i mactronica 

Ja mam problem z szamponami. Jako ze myje na bezdotyku to biorę sobie 10l w dwóch 5l baniakach wrzucam szampon na to 9l wody i litr dobijam z lancy ale żaden z szamponów nawet sleek nie daje piany jak widzę u niektórych hmm

W moim odczuciu statyw scangripa wymaga doswietlania od dolu. Statyw schodzi do ok 60-70cm od ziemii(na zdjeciu mam opuszczone jakies 10cm od najnizszego mozliwego punktu) zatem srednio sie robi dolne czesci. Sciagasz lampe ze statywu i dolna strefe robisz przestawiajac co kawalek lampe lub posiadasz dwie. Czasem doswietlałem sobie lampą kabinową. Da sie ale optymalizacja czasu pracy srednia. Drugie zdjecie pokazuje refleks jednej i drugiej. Wnioski łatwo wyciagnac. Mam nadzieje ze pomoglem. pozdrawiam. 1DB84A01-A9E8-444F-92A7-25B45A7AF9D1.jpeg.61ee00da8324fdc82720a9a6f54e6e79.jpeg

B700650C-4B8B-4E72-955F-9FB0AB015105.jpeg

Mogłby ktoś mi potwierdzić info czy Funky Witch Zig-Zag ma ~6cm średnicy? Znalazlem na forum tylko 1 takie info i wole sie dopytać. Ew czy polecacie jakieś inne aplikatory ok 6cm (wielkość puszki od testówki fk 1000p ma jakos 6-7cm) do max 10zl (funki z przecena +/- tak wychodzi)? Bo mój obecny z mrcleanera jest za wielki (~10cm) i słabo sie wybiera wosk

22 minuty temu, Skav napisał:

Mogłby ktoś mi potwierdzić info czy Funky Witch Zig-Zag ma ~6cm średnicy

post który wkleiłem odnosił się do pytania o średnicę Zig-Zag są tam zdjęcia z pomiarów, alternatywy nie znam.

@Skav

8 godzin temu, Skav napisał:

Mogłby ktoś mi potwierdzić info czy Funky Witch Zig-Zag ma ~6cm średnicy? 

Specjalnie dla Ciebie wygrzebałem z odmętów szafki tester FK, jak widzisz aplikator jest o kilka mm za duzy aby wejść do środka puszki

IMG_20210216_201327.jpg

IMG_20210216_201256.jpg

IMG_20210216_201239.jpg

• Dziękuję 1

@MarBi to jest model 5K i powiem szczerze, ze brak mobilnośi jest jego najwiekszą wadą, sama lampa myśle, ze spoko aczkolwiek takie przestawianie co chwile moze byc na dluzsza mete uciazliwe. Dzis wybralbym zdecydowanie statyw na kolkach. Jego wykonanie uwazam za konkretne, od razu czuc ze statyw jest solidnie zbudowany przy tym tez bardzo ciężki.  Lampe raczej brałbym dzis o zmiennym spektrum, czyli jakis multimatch lub cos w tym stylu. 

13 minut temu, czester napisał:

Hej hej. Z jakiego QD powinienem korzystać mając na aucie FX Protect Vision? Szukałem, ale niestety nie znalazłem odpowiedzi.

FW BOTOX, CarPro Ech2O 1:15, ENZO QD

• Lubię to 1