Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Ja ***** masakra, walcz żeby to poprawiał, ręką to nic nie da rady a i ciężko bedzie to naprawić maszynowo.

Walczył ktoś z glaco roll on tej o pojemności 120ml, nie porafie jej nałożyc aby nie zostały mazy :?

Nakładam tak, mycie syzby, odtłuszczenie ipą, nałożenie w ruchach prostych, wytarcie wilgotną scierko i przelecenie suchą mikrofibrą. Generalnie mazów niby nie ma ale jak pada deszcz to widać że nw działa w kreskach tak jak by, i po ruszeniu wycieraczką tak samo, walczyłem już każdą metodą z tym i nic jakiś help ? :wallbash:

Maszynowo nie da rady?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Kiedyś z kumplem porównywaliśmy bo miał go, jak za tą cene to spoko ale to tylko 100ml więc w sumie już bez szału. Robi to co ma robić wytryzał mu jakieś 2 miesiące bez wspomagaczy, wolał bym megsa cleaner wax lub hanari od softa

Słabo szukasz, Autobrite Black Dye, Nielsen black dye, i jeszcze AutoGlym. Zależy czy barwisz z jasnego koloru czy ciemnego, z jasnego będzie ciężej to ogarnąć, dywan robiłem w poprzednim aucie (kolor szary) użyłem autobrite całą butelkę i było to za mało bo wyszedł jasny czarny. Jak się cieplej zrobi będę testował AG, bo nielsena miałem i jak zacząłem nim robić kawałek wykładziny czarnej na próbę i kolor był "inny" nie wychodził czysty czarny.

Drodzy Panowie i Panie, pytanie grzecznościowe.

Amatorska jednostopniowa korekta lakieru na rotacji - jaki środek polecicie?

Nie ma być lustra, tylko usunięcie oksydacji holo/swirli. Inicjatywa niskobudżetowa. Głębokie rzeczy zostawiamy.

Czy można użyć dwóch padów (średni później miękki) w celu lepszego efektu? No i jaki środek polecicie?

Przymierzam się do korekty lakieru VW LB9A akrylowy biały Candyweiss. Mam rotację K2, pasty Megsa Ultimate Compounds i Koch Antihologram. Lakier ma 5 lat i ogólnie w dobrym stanie chcę skorygować swirle z mycia na jedno wiadro + zwykła gąbka marketowa i drobne rysy, które widać pod światło. Czy ten zestaw da radę z tym akrylem? Jakie pady dobrać do tego zestawu? :o Czy tym zestawem mogę jechać słupki black piano i lampy :?:

Pady twardy i miękki. Reflektory i słupki też.

Pozwoliłem sobie podbić pytania:

Osoby które mają doświadczenie w pracy z akrylem od VW jak go oceniają w trudności?

Twardy pad + UC?

Miękki pad + AH?

Jakie obroty dla UC i AH?

Witajcie,

co polecacie do uszczelek wokół szyb, plastików progowych, zderzaków i opon w celu poprawienia wyglądu bo już trochę wyblakły ?

Myślalem nad Autoglym Bumper & Trim Gel lub Finish Kare Exterior Black Trim Restorer albo Nielsen Exterior Dressing albo Shiny Garage Back2Black Tire Trim Dressing

Pozdrawiam

Witam,

na drugim samochodzie w rodzinie maska zaczęła się dość mocno psuć z jakiegoś powodu. Wychodzą takie białe matowe plamy. Nie mam pojęcia od czego ani jak. To drugi samochód i nie ma dla niego miejsca w garażu. Na zdjęciu jest też mega brudny ale widać chyba o co chodzi.

Lakierowanie czy można spróbować z tym jakoś powalczyć?

IMAG0011.jpg

image hosting

Mam pytanie właśnie zabrałem się za czyszczenie kremowych plastików w Nissan Primera i za nic nie mogę ich doczyscic.Używam apc Nielsen może za małe stężenie.Podchodze do nich już drugi raz i znikomy efekt,widać brud.Może użyć czegoś mocniejszego ?

Jaki polecacie preparat do zabezpieczenia plastików na zewnątrz (dokładnie chodzi mi o podszybie) Mam SG Trim Exterior Jet black, ale jest w formie takiego "żelu" i ciężko mi ogarnąć masę tych załamań plastiku (aplikator nie dociera). Wolałbym coś bardziej wodnistego na pędzelek i dotrzeć do tych wszystkich zakamarków. Spróbuje jeszcze jakimś QW ponoć też spełniają rolę :o W najgorszym wypadku odkręcę pióra i będzie ogarnięte :mrgreen: