Visterio Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Ja ***** masakra, walcz żeby to poprawiał, ręką to nic nie da rady a i ciężko bedzie to naprawić maszynowo. Walczył ktoś z glaco roll on tej o pojemności 120ml, nie porafie jej nałożyc aby nie zostały mazy Nakładam tak, mycie syzby, odtłuszczenie ipą, nałożenie w ruchach prostych, wytarcie wilgotną scierko i przelecenie suchą mikrofibrą. Generalnie mazów niby nie ma ale jak pada deszcz to widać że nw działa w kreskach tak jak by, i po ruszeniu wycieraczką tak samo, walczyłem już każdą metodą z tym i nic jakiś help ? Maszynowo nie da rady? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Nie chodiz żeby te mazy usunac, bo one znikają po usunięciu NW, tylko oto aby to NW nałożyć tak aby takich własnie mazów nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz89 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Witam. Czy uzywal ktos moze wosku z prostaff mr magic? Warto kupic? Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Kiedyś z kumplem porównywaliśmy bo miał go, jak za tą cene to spoko ale to tylko 100ml więc w sumie już bez szału. Robi to co ma robić wytryzał mu jakieś 2 miesiące bez wspomagaczy, wolał bym megsa cleaner wax lub hanari od softa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz89 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Rozumiem. Dzieki za informacje. A CC water gold uzywaliscie moze? Tez sie zastanawialem nad kupnem Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Struggler Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Witam Panowie, chce zabarwić na czarno podsufitkę, dywan, kanape i boczki. Czy macie jakiś srodek do tego? Na forum coś nie moge znalesc zadnych informacji chyba ze jest gdzies temat a ja go pominałem to prosze o link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piesu102 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Słabo szukasz, Autobrite Black Dye, Nielsen black dye, i jeszcze AutoGlym. Zależy czy barwisz z jasnego koloru czy ciemnego, z jasnego będzie ciężej to ogarnąć, dywan robiłem w poprzednim aucie (kolor szary) użyłem autobrite całą butelkę i było to za mało bo wyszedł jasny czarny. Jak się cieplej zrobi będę testował AG, bo nielsena miałem i jak zacząłem nim robić kawałek wykładziny czarnej na próbę i kolor był "inny" nie wychodził czysty czarny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w0jta5 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Drodzy Panowie i Panie, pytanie grzecznościowe. Amatorska jednostopniowa korekta lakieru na rotacji - jaki środek polecicie? Nie ma być lustra, tylko usunięcie oksydacji holo/swirli. Inicjatywa niskobudżetowa. Głębokie rzeczy zostawiamy. Czy można użyć dwóch padów (średni później miękki) w celu lepszego efektu? No i jaki środek polecicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.r. Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Nie napisałeś jakie auto. Jeśli jednostopniowa to Sonax FS0406 czerwonym NAT, jak chcesz na dwa pady lecieć FS0406 żółtym, Koch antiholo czarnym NAT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w0jta5 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Auto to Mercedes w201 1992 r. kilka elementów było przelakierowanych jakiś czas temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Struggler Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Faktycznie juz znalazłem, nilsena nie chce bo wyczytałem kiepskie opinie o nim. Niestety Autobride nigdzie nie jest dostepny, a autoglym to wielki znak zapytania. Jest ktoś kto go testował? Chodzi mi generalnie o to czy brudzi się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eopz Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Przymierzam się do korekty lakieru VW LB9A akrylowy biały Candyweiss. Mam rotację K2, pasty Megsa Ultimate Compounds i Koch Antihologram. Lakier ma 5 lat i ogólnie w dobrym stanie chcę skorygować swirle z mycia na jedno wiadro + zwykła gąbka marketowa i drobne rysy, które widać pod światło. Czy ten zestaw da radę z tym akrylem? Jakie pady dobrać do tego zestawu? Czy tym zestawem mogę jechać słupki black piano i lampy Pady twardy i miękki. Reflektory i słupki też. Pozwoliłem sobie podbić pytania: Osoby które mają doświadczenie w pracy z akrylem od VW jak go oceniają w trudności? Twardy pad + UC? Miękki pad + AH? Jakie obroty dla UC i AH? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strumen Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Witajcie, co polecacie do uszczelek wokół szyb, plastików progowych, zderzaków i opon w celu poprawienia wyglądu bo już trochę wyblakły ? Myślalem nad Autoglym Bumper & Trim Gel lub Finish Kare Exterior Black Trim Restorer albo Nielsen Exterior Dressing albo Shiny Garage Back2Black Tire Trim Dressing Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tafla Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Witam, na drugim samochodzie w rodzinie maska zaczęła się dość mocno psuć z jakiegoś powodu. Wychodzą takie białe matowe plamy. Nie mam pojęcia od czego ani jak. To drugi samochód i nie ma dla niego miejsca w garażu. Na zdjęciu jest też mega brudny ale widać chyba o co chodzi. Lakierowanie czy można spróbować z tym jakoś powalczyć? image hosting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ubotek Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Panowie zakupiłem używane zawieszenie gwintowane AP z ocynkowanymi goleniami. Całość umyłem dokładnie APC + Tuga/Iron off. Zostało trochę rdzy, usuwać to czymś, czy i tak zardzewieje częściowo po tygodniu jazdy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 zardzewieje to nie jest nierdzewka Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czech4 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Mam pytanie właśnie zabrałem się za czyszczenie kremowych plastików w Nissan Primera i za nic nie mogę ich doczyscic.Używam apc Nielsen może za małe stężenie.Podchodze do nich już drugi raz i znikomy efekt,widać brud.Może użyć czegoś mocniejszego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Jaki polecacie preparat do zabezpieczenia plastików na zewnątrz (dokładnie chodzi mi o podszybie) Mam SG Trim Exterior Jet black, ale jest w formie takiego "żelu" i ciężko mi ogarnąć masę tych załamań plastiku (aplikator nie dociera). Wolałbym coś bardziej wodnistego na pędzelek i dotrzeć do tych wszystkich zakamarków. Spróbuje jeszcze jakimś QW ponoć też spełniają rolę W najgorszym wypadku odkręcę pióra i będzie ogarnięte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Koch Pss Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiczek9518 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Czy Carpro Essence nada się pod powłokę Gyeon Prime? Ktoś testował taką kanapkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 testowałem pod si3d'a cięzko powiedzieć jak to wpłynie na trwałość, z aplikacją problemów nie było, ale tak jak producent ma na etykiecie odczekałem 3-4h po aplikacji Essence. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evolutionx7 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 GYEON Q2M Silk Dryer 70x90 za 90zł czy jest coś lepszego w tej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Ja posiadam "Chemical guys woolly mammoth drying towel" tylko troche drosza ale do wycierania mega dobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simoooon97 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 [ref=#ff3366]evolutionx7[/ref], Fireball Pin Towel w MRC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Ktos stosował tego Sonaxa extreme do felg na lakier?nada się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi