Moderator BiałyGTi Opublikowano 24 Lipca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2019 3 minuty temu, kowloonwax napisał: George mi nierówno psika płynem wypłukującym podczas prania. Zamiast ładnego pełnego 'trójkącika' lecą tylko dwa strumienie, tak jakby ramiona ów 'trójkącika'. Wina samej końcówki czy coś się mogło zepsuć z ciśnieniem? wyciągnij końcówkę (ta miedziana) i wyczyść oraz przedmuchaj wpadł jakis paproch i zatkał otworek
vhs Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2019 Cześć.Czy warto zainwestować w to urządzenie:57,46 zł 19%OFF | Myjka ciśnieniowa Tornador puli pianki pistolet do mycia samochodu miedzi pistoletem na wodę wąż opryskiwacz czyszczenia do samochoduhttps://s.click.aliexpress.com/e/csxfXHiYCzy może lepiej wybrać to:39,50 zł 15%OFF | Przenośne Auto Foam Lance pistolet wody pod wysokim ciśnieniem 3 klasy Jet dysza myjni samochodowej opryskiwacz narzędzie do czyszczenia samochodów narzędzia do myciahttps://s.click.aliexpress.com/e/cqPjEGw4Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
kurdziaszek Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2019 Nie znam się ale się wypowiem. Myślę że lepiej Wyjdzie kupno ręcznej pianownicy. Serio nie znam się Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
JPZ Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2019 W dniu 24.07.2019 o 08:50, aabbcc123 napisał: Btw. Jak poleruja DA hamron, to na jakich obrotach? Zaczynam od 1, a ostatni przejazd na 5. Nie robie czegoś zle? Są różne szkoły, ale ja na 3 tylko rozprowadzam pastę, a podczas pracy nigdy nie schodzę poniżej 4.
D@ViD Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2019 @vhs Wojtek @Domelma obydwa urządzenia. Wiem że namiętnie korzysta z tego drugiego i jest zadowolony.
Moderator Domel Opublikowano 25 Lipca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2019 11 minut temu, vhs napisał: Cześć. Czy warto zainwestować w to urządzenie: 57,46 zł 19%OFF | Myjka ciśnieniowa Tornador puli pianki pistolet do mycia samochodu miedzi pistoletem na wodę wąż opryskiwacz czyszczenia do samochoduhttps://s.click.aliexpress.com/e/csxfXHiY Czy może lepiej wybrać to: 39,50 zł 15%OFF | Przenośne Auto Foam Lance pistolet wody pod wysokim ciśnieniem 3 klasy Jet dysza myjni samochodowej opryskiwacz narzędzie do czyszczenia samochodów narzędzia do myciahttps://s.click.aliexpress.com/e/cqPjEGw4 Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Dużo ludzi powie Ci, że nie. Ale ja dobieram narzędzia pod potrzeby. Myje auto dostosowując technikę do rodzaju zabrudzeń. Aktualnie mam 4 te lance w czterech miejscówkach. I nie wyobrażam sobie mycia auta bez tego. Prewashe, mycie felg - ciagła lubrykacja, spłukiwanie kurzu kilku dniowego wodą z szamponem... itd itd itd... Różne zastosowania można znaleźć.
aabbcc123 Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2019 Tule sie teraz mowi o zdrowiu, ktos uzywa maski? Ale takiej na chemie, nie tej na kurz za 5zl?
asaledr Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2019 Używał ktoś i zna coś fajnego - jakiś QD na felgi srebrne, mocno podkręcający wygląd, kolor, błysk :)?
Birkhof Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2019 Używał ktoś i zna coś fajnego - jakiś QD na felgi srebrne, mocno podkręcający wygląd, kolor, błysk :)?Bez korekty nie bedzie blysku i szajnu
vhs Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2019 Nie znam się ale się wypowiem. Myślę że lepiej Wyjdzie kupno ręcznej pianownicy. Serio nie znam się Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Ręczna pianownice tez mam.Ale nie zawsze chce mi się pompować :)I nie zawsze mam myjkę ciśnieniową pod ręka. Dużo ludzi powie Ci, że nie. Ale ja dobieram narzędzia pod potrzeby. Myje auto dostosowując technikę do rodzaju zabrudzeń. Aktualnie mam 4 te lance w czterech miejscówkach. I nie wyobrażam sobie mycia auta bez tego. Prewashe, mycie felg - ciagła lubrykacja, spłukiwanie kurzu kilku dniowego wodą z szamponem... itd itd itd... Różne zastosowania można znaleźć. Dzięki za podesłanie filmiki.Zaciekawiło mnie to urządzenie.Wiec je zamówię i potestuję. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 1
Kondziuu Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2019 Jakiś mocniejszy płyn do spryskiwaczy?
vhs Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2019 Ktoś testował te szczotki:https://auto-finesse.pl/wp/produkt/woolly-trio-szczotki-do-kol/Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Pioter83 Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2019 cześć, Co polecacie na gumę która idzie wokół szyb na zewnątrz (na czerwono na zdjęciu)?
kerad Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2019 Muszę przed wakacjami ogarnąć białe auto, ale nie perła. Oczywiście czasu będzie brak na pełne przygotowanie (czyli bez prika i vampira) i myślę kupić na tą okazję SSW od ADBLa, żeby choć trochę auto zabezpieczyć, tylko czy po tym lakier nie będzie tępy jak po BSD?Bo jeśli to podobny efekt, to BSD mam jeszcze ze 3 L to szkoda kupować SSW.Czy ewentualnie coś innego proponujecie? Wiadomo twardy wosk jest lepszy, ale to pójdzie na jesień...
Tomas-sg Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2019 @kerad śmiało używaj bsd. Zakup SSW w tej chwili bez sensu
Birkhof Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2019 cześć, Co polecacie na gumę która idzie wokół szyb na zewnątrz (na czerwono na zdjęciu)?DM tire&rubber cleaner - fajny cleaner o zapachu mietowym dobrze sie wyplukuje. No i mala szczoteczka 1
D@ViD Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2019 2 godziny temu, Pioter83 napisał: cześć, Co polecacie na gumę która idzie wokół szyb na zewnątrz (na czerwono na zdjęciu)? A ja mam pytanie czym zabezpieczyć taka gumę wokoło szyb
piotrradom@wp.pl Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2019 Cześć. Witajcie. Mam problem z wyczyszceniem pozostałości po konfetti. Samochód wiózł parę młodych, został obsypany konfetti z serduszek i został tak do dnia następnego. Po usunięciu sostały czerwone ślady na lakierze, Próbowałem już środkiem do usuwania owadów, smoły i to nic nie daje. Jaki środek zastosować. Proszę o pomoc i zgóry dziękuję.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 25 Lipca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2019 26 minut temu, david2888 napisał: A ja mam pytanie czym zabezpieczyć taka gumę wokoło szyb Np dressing do opon badz powłoką
Birkhof Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2019 A ja mam pytanie czym zabezpieczyć taka gumę wokoło szybJa daje aw elixir albo gtechniq t2
Pietras Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2019 @piotrradom@wp.pl Sprawdźj jakiś wipe out, może być od @ADBL powinno dać radę. Kiedyś czyściłem nim ślady po kleju. Tak przy okazji pozdro RdM 1
Arkadio_Gdansk Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2019 Pytanie do osób nie posiadających podnośnika nożycowego.Macie jakiś sposób na zdjęcie wszystkich kół na raz celem czyszczenia felg, nadkoli itp? Bo jak klasyczny lewar to znowu ciężko z "kobyłkami" bo miejsce podnoszenia zajęte przez lewarek.Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
damiano2007 Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2019 Mam pytanie o Gliptona. Są dwa rodzaje butelek, czym to się różni? Załączam zdjęcia: W obu przypadkach jest to gt12 i gt13... Te "ładniejsze" to wyprodukowana w Anglii wersja na rynek USA. Serio?! Ktoś używał obu?
Birkhof Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2019 Mam pytanie o Gliptona. Są dwa rodzaje butelek, czym to się różni?Ładniejsze butelki to glipton produkowany w oryginalnej fabryce w usa.Liquid leather to produkt produkowany na licencji gliptone i wg ich receptur ale w innej fabryce (chyba w UK). Używałem obydwu i uważam ze jest niestety różnica miedzy nimi i liquid leather nie potrafi (nie chce?) zrobić produktów tak samo dobrze jak gliptone ori.Moje obserwacje amatora potwierdzila mi osoba która zużywa tego 50x wiecej gdyz zawodowo siedzi w skorach wlasnie na kosmetykach gluptone. 1
Rekomendowane odpowiedzi