Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skroci jego zywotnosc...kup bilt hamber dsw i bedziesz zadowolony a nie jakas tam pasta do butow bedziesz sobie dupe zawracal 🙂 

Opublikowano

Nie chodzi w sumie o żywotność , chodzi o to ze muszę wypuścić auto sąsiada a w tym momencie mam same woski które po nałożeniu się pocą , nawet dwa dni po aplikacji , tak wiec nie za bardzo było by to Ok z mojej strony jak go jutro wypuszczę a za dwa dni zaświeci słońce a wysmaruje go np angelwaxem desirable - wiesz co się stanie - i wytłumacz to potem zwykłemu Kowalskiemu co on ma na tym lakierze , a mam tester tego hi tempa i nigdy go nie nakladalem na prima 

Opublikowano

Fc hi temp z tego co piszą woli jałowy lakier ze względu na trwałość ale jeśli nie zalerzy ci na trwałości to nie ma razej przeciwskazań.

Co do pocenia wosku to można przyspieszyć pocenie np opalarką wiem że to długo by potrwało ale nie każdy ma promiennik.

Opublikowano
11 godzin temu, wanraf89 napisał:

Skroci jego zywotnosc...kup bilt hamber dsw i bedziesz zadowolony a nie jakas tam pasta do butow bedziesz sobie dupe zawracal 🙂 

Zgadza się, tylko ta pasta do butów długo leży i dobrze chroni lakier

Opublikowano
4 minuty temu, marco80 napisał:

Zgadza się, tylko ta pasta do butów długo leży i dobrze chroni lakier

I dlatego podalem przyklad konkurenta ktory podobnie lezy i rownie dobrze chroni lakier.

Opublikowano

Szybkie pytanie ogarniam swoje auto mam ADBL Roller 9mm pada 130 od detaling mafii ( różowy)  pasta perfect finish Sonax. Po odtłuszczeniu Ipą zostają hologramy. Przejazdy na 1 biegu rozprowadzam potem 3 przejazdy na 5 biegu. Co robię nie tak ?

Lakier czarna perła audi LZ9Y 

Opublikowano
10 minut temu, Lukasz-odkrywca napisał:

Lakier czarna perła audi LZ9Y  

UNI 😉 opcji jest masa, zbyt agresywne rozcieńczenie IPY, wymywanie na ciepłym elemencie, słaba jakość fibry, zbyt długie wypracowanie pastą, zbyt miękka gąbką do Finishu

• Dziękuję 1
Opublikowano

Hejka, co polecacie do czyszczenia skóry? Mam kanapy skórzane i chciałbym je dobrze wyczyścić. Może być K2 Letan czy coś lepszego jest w cenie? I do impregnacji PB?

Opublikowano

Kecav Leather Cleaner Light? Czy jakiś inny model? 1l starczy czy ile trzeba tego kupić? Po wyczyszczeniu czym zaimpregnować? Może być PoorBoy?

Opublikowano
Kecav Leather Cleaner Light? Czy jakiś inny model? 1l starczy czy ile trzeba tego kupić? Po wyczyszczeniu czym zaimpregnować? Może być PoorBoy?

Jak brudna?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano

Podpowie ktoś jak naprawić, choćby na chwilę odklejające się boczki w Golfie 5?

IMG-4599.jpg

Opublikowano

No mozn apowiedziec nigdy nie myta żadnym środkiem tylko woda z mydłem.

Opublikowano
7 godzin temu, Arkeolowy napisał:

UNI 😉 opcji jest masa, zbyt agresywne rozcieńczenie IPY, wymywanie na ciepłym elemencie, słaba jakość fibry, zbyt długie wypracowanie pastą, zbyt miękka gąbką do Finishu

Jakie uni, jak to najpopularniejszy czarny metalik/perła od Audi. Uni to LY9B.

Z resztą dość twardy lakier, ciężko zrobić takie ślady jak na zdjęciu, chyba, że ma się brudny ręcznik.

2 godziny temu, Marcin Gugu33 napisał:

Audi a4 b8 jasny brąz? Czym to zregenerować? Jaki zestaw? Kolor?

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Kierownica to chyba hellgrau, pokaż wlepkę z kodami auta dla pewności

Opublikowano

@lukeu Proponuje Ci użyć klej kontaktowy tapicerski (spray). Jaki kupisz Twoja sprawa. Ja używam Sovereign, Tesa. Oba sprawdzone. Nie plamią tkaniny i nie przenikają na zewnątrz. 

• Dziękuję 1
Opublikowano

czy mogę użyć środka ADBL tar&glue na suche jeszcze nie wymyte auto? wg. instrukcji ma być samochód umyty i suchy, natomiast np. prickbort można tak zrobić.