Alfa47 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2019 Pany, testował ktoś BOLL Płyn do plastiku i opon ? Chcę kupić trochę budżetowej chemii na testy. Planuje to testować głównie na dywanikach itd. Pytanie czy to nie jest śliskie ? Oczywiście jest plan, na opublikowanie na forum.
rudi0018 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2019 @Alfa47 Mam go jak pogoda i czas jutro pozwoli zrobię Ci zdjęcia na plastikach i dywanikach. 1
Tommy Lee Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2019 19 godzin temu, zawisza napisał: Pytanie z innej beczki - czym impregnujecie buty ze skóry / nubuku? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Miałem już kilka par nubukowych butów i zwykle używałem do pielęgnacji renowatorów w sprayu bodajże Bufalo. Były dość szybkie w użyciu ale wystarczały na krótko i strasznie śmierdziały/dusiły po ich użyciu. Ubiegłej zimy kupiłem "krem rustykalny" tez marki Bufalo i jak dla mnie okazał się to strzał w dziesiątkę. Krem jest bezbarwny, zapach nie przeszkadza, szybko się wchłania no i co najważniejsze nie skleja włosków. Dodatkowo tez ma funkcję zabezpieczająca przed wilgocią.
Tomakao Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2019 Czy na Soft99 Fusso 12 można nałożyć w razie potrzeby (to bardziej koło wiosny) jakiś wosk dla lepszego wyglądu? Np. Soft99 Premium Authentic lub inny dający super efekt wizualny? Rozumiem, że Fusso by się pod nim utrzymał dłużej jakoś, a Authentic można by było poprawiać gdzieś co miesiąc dwa jakby schodził? Poprawcie mnie jeśli bredzę #2 Ktoś się wypowie krótko za jakimś woskiem letnim? Lubie Soft99 jako firmę i dlatego podoba mi się Premium Authentic ale też myślałęm o Collinite albo Kiwami (to już bez kanapki z Fusso). Chciałbym żeby była dobra ochrona lakieru no ale na lato to rozumiecie, że jednak wygląd kusi (w dziale wosków nie znalazłem tematu letniego a bardziej tylko tytani zimy ) Dzięki! p.s. posiadam biały/perłowy lakier Toyoty.
maciek-drummer Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2019 Kiwami to bardzo przyjemny wosk. Łatwo się aplikuje, dużo wnosi do wyglądu, a do tego poleży spokojnie 2-3 miesiące. 1
Adaszek96 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2019 Czy na Soft99 Fusso 12 można nałożyć w razie potrzeby (to bardziej koło wiosny) jakiś wosk dla lepszego wyglądu? Np. Soft99 Premium Authentic lub inny dający super efekt wizualny? Rozumiem, że Fusso by się pod nim utrzymał dłużej jakoś, a Authentic można by było poprawiać gdzieś co miesiąc dwa jakby schodził? Poprawcie mnie jeśli bredzę #2 Ktoś się wypowie krótko za jakimś woskiem letnim? Lubie Soft99 jako firmę i dlatego podoba mi się Premium Authentic ale też myślałęm o Collinite albo Kiwami (to już bez kanapki z Fusso). Chciałbym żeby była dobra ochrona lakieru no ale na lato to rozumiecie, że jednak wygląd kusi (w dziale wosków nie znalazłem tematu letniego a bardziej tylko tytani zimy ) Dzięki! p.s. posiadam biały/perłowy lakier Toyoty.1. Nie ma potrzeby smarowania authenticiem na fusso. Mija się to z celem. Jeśli chcesz poprawić wygląd w czasie gdy na lakierze leży fusso, użyj jakiegoś qd do podbicia wyglądu.2. Z letnich wosków polecę od siebie Prima banana, leży krótko ale daje niezły look. Może być również authentic, ponieważ ma dodatek carnauby i jest woskiem typowo letnim. 1 1
lodowa Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2019 1 godzinę temu, Adaszek96 napisał: 1. Nie ma potrzeby smarowania authenticiem na fusso. Mija się to z celem. Jeśli chcesz poprawić wygląd w czasie gdy na lakierze leży fusso, użyj jakiegoś qd do podbicia wyglądu. 2. Z letnich wosków polecę od siebie Prima banana, leży krótko ale daje niezły look. Może być również authentic, ponieważ ma dodatek carnauby i jest woskiem typowo letnim. Potwierdzam te opcje szczegolnie z podbiciem przez qd lub wlasnie smarowanie banana 1
Fredi88 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2019 3 godziny temu, maciek-drummer napisał: Kiwami to bardzo przyjemny wosk. Łatwo się aplikuje Ale jest mega kibel w dotarciu... trzeć trzeba jak colli
PiterG Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2019 Gdybym miał posiadać w szafce jeden wosk patrząc na warunki pogodowe, które panują w województwie łódzkim to poszedłbym w BH DSW/Finis albo DGPS od Wolfganga. Zima zabezpiecza a latem jest całkiem przyjemnie. Bezsensowne wydaje mi się nakładanie innego wosku na fusso. Przecież nie musisz skuwać lakieru, żeby położyć coś przyjemnego na lato.
Tommy Lee Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2019 2 godziny temu, Fredi88 napisał: Ale jest mega kibel w dotarciu... trzeć trzeba jak colli Jak się go za dużo nałoży i za długo poleży to faktycznie masakra żeby go dotrzeć, dodatkowo ten dołączony aplikator od razu zamieniłem na słoneczko z K2. Ja staram się go docierać praktycznie zaraz po nałożeniu na większy element np maskę albo dwa mniejsze np. błotnik i drzwi.
zawisza Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2019 czym dokręcacie talerz w rotacji? Kupiłem maszynę ale nie ma klucza a zwykły klucz płaski jest za gruby i się tam nie mieści Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zdroja0 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2019 52 minuty temu, zawisza napisał: czym dokręcacie talerz w rotacji? Kupiłem maszynę ale nie ma klucza a zwykły klucz płaski jest za gruby i się tam nie mieści Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Zawsze ręką i to nie mocno. Maszyna podczas pracy sama sobie dokręci. Przedłużki montuje zaczynając ręką a resztę gwintu dokręcam poprzez uruchomienie maszyny. To nie kątówka że musisz kluczem dokręcać
KapselK Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2019 Przy oprysku Kochem Green Star stosujecie takie samo rozcieńczenie jak przy SG Citrus? 50ml na 1l.
Grzechu23 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2019 Z tego co pamiętam to Koch ma zalecane stężenie do oprysku 1:10 1
saviola Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2019 Ford Focus mk4 Desert Island Blue Chciałbym go po raz pierwszy umyć poprawnie, w tym celu mam: Kosmetyki: ADBL Yeti Good Stuff Quick Wax 4Detailer Red Cherry Shampoo Akcesoria: 2 wiadra + 1 grit guard pianownica Epoca Tec One 1l Monster Shine Microfiber Wash Sponge Monster Shine Fluffy Dryer + mikrofibry Plan póki co mam taki żeby: 1. Nałożyć aktywną piane. 2. Spłukać wodą 3. Umyć na 2 wiadra 4. Wysuszyć ręcznikiem 5. Cleaner (musze dokupić) 6. Nałożyć Quick Wax O ile jestem w miare pewny co do kroków 1-4, to zastanawiam się czy jest sens nakładać Quick Wax bez glinkowania po samym cleanerze
Michał82 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2019 A nie lepiej po cleanerze dać normalny wosk? 1
barto125 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2019 @saviola Jak masz ciepły garaż, to normalny wosk, jeśli nie, to bym odpuścił cleaner i dał sam quick wax, a cleaner zostawił gdy będzie możliwość normalnego nawoskowania. 1
saviola Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2019 @barto125 Myślałem chwilowo tylko o QW, bo niestety auto pod chmurką i w opcje wchodzi jedynie jazda nad ranem na bezdotyk. Z tego powodu dopóki jest tak zimno to QW, a jak temperatura juz będzie 10-15 stopni to wtedy zrobie cleaner + normalny wosk.
T2Maciek Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2019 Witam mam pytanie jak zrobić zdjęcia lakieru żeby było widać wszystkie rysy chce zrobić porównanie przed i po korekcie potrzebna jakaś lampa?
PiterG Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2019 Potrzebna lampa. Najlepsza będzie taka z Dżinem w środku. Tak na poważnie lampa lub słońce. Zawsze możesz zrobić 50/50
arturf Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2019 Robisz odcięcie taśmą, korekta z jednej strony i najprościej lampką LED z telefonu lub garażową.
Arkeolowy Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2019 3 minuty temu, arturf napisał: Robisz odcięcie taśmą Z tymi odcięciami to radzę uważać można zrobić schodek i potem nic nie pomoże. Bezpieczna 50/50 może być na zasadzie drzwi po korekcie, błotnik przed.
Tomas-sg Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2019 25 minut temu, Arkeolowy napisał: Z tymi odcięciami to radzę uważać można zrobić schodek i potem nic nie pomoże. Bezpieczna 50/50 może być na zasadzie drzwi po korekcie, błotnik przed. Dokładnie broń boże żadnych 50/50 na jednym elemencie.
T2Maciek Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2019 Ok. Czyli normalnie telefonem nawet z lampa powinny wyjść dobre foty ? Zwykla lampka LED pomoże mówicie. Ok. A macie jakieś swoje patenty na taki zdj ? Jak zrobić żeby wyszło kozacko zależy mi na naprawdę dobrym kontraście.
Michał82 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2019 Dużo zależy jak bardzo zjechany jest lakier i jak dużo uda Ci się usunąć. Jak chcesz Godzinę temu, T2Maciek napisał: żeby wyszło kozacko zależy mi na naprawdę dobrym kontraście to przetrzyj najpierw papierem ściernym
Rekomendowane odpowiedzi