Marcin Gugu33 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Panowie audi a4 b5 kod lakiery LY3H to twardy lakier? Bezbarwny lekko na rogu maski sie łuszczył - nic z tym pewnie nie zrobię - ale twardość lakieru jak sprawdzić?Jaki zestaw mikrofibry kupić do mycia czyszczenia i woskowania?Mam jedną ADBL ta żółto szara kwadrat 45cm i do QD poorboys używałem jej.Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Marcin Gugu33 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Piana aktywna xxl na myjni zielonej posiada piane neutralną pH 7 - to dobry współczynnik? Ile powinna leżeć na aucie? Czy jest bezpieczna na wosk lub powłoki? Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka 1
michalwi Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Ph 7 to odczyn obojętny (taki ma m.in. czysta woda). Czyli powinien być bezpieczny dla wosku czy też powłoki. Co do lakieru to tak jak w większości VAG-ów, jest dość twardy. 1
Marcin Gugu33 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Dzięki a jakie mikrofibry potrzebuje? Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
TheRamzeso Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Cześć, Jaką stronę możecie polecić do zakupu opon, oprócz Oponeo ?
Mikos95 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Ostatnio kupowałem na netgum.pl, mieli najlepszą cenę na Pilot Sporty 4
Arkeolowy Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 W jakich proporcjach wymieszać klar/bazę/utwardzacz ? Zawsze kupowałem lakier zaprawkowy gotowy, ale kumpel wziął w takiej wersji. Wole wymieszać wszystko i kłaść na gotowo jak pierw bazę potem czekać i klar.
cichybe Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Witam Panowie. Jestem zmuszony coś zrobić z perłowym lakierem. W niektórych miejscach karoserii jest przeżółknięty (zła metoda lakierowania). Nic tylko malować od nowa. Póki chce to zakamuflować, np. stosując wosk dla lakierów ciepłych, by całe auto miało odcień jasnego moczu. Uzyskam taki efekt jakimkolwiek woskiem? Np. Dodo Juice Banana Amour albo Juice Orange Crush?
alexander.p Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 panowie. czym i jak usunąć takie przebarwienia na alufeldze ?
YOBACK Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 @michalwi Zapytałem z ciekawości, bo mój kolega klar przepolerował aż do bazy na prawie całej masce.
Gozdziu23 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 3 godziny temu, alexander.p napisał: panowie. czym i jak usunąć takie przebarwienia na alufeldze autosol metal polish, to zwyczajnie zniszczone gołe aluminium od chemii 1
Hazelek Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Jak czyscic pada podczas pracy i jak często? Kompresor czy szczoteczka i w jaki sposób?
Arkeolowy Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Najlepsze jest sprężone powietrze - kompresor. Po zapchaniu pada albo po każdym wypracowaniu pasty na elemencie.
sT3VE Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Twardy, biały lakier Merca akryl. Pierwsza polerka w życiu, dość skatowany lakier przez lakiernikowej polerce. Mam na razie menzerne heavy cut'a 400. Dobiorę do tego jakieś dobre futerko, tylko co dalej... Myślałem o przejściu już do wykończenia, taki two step, Koch antiholo i czarna gąbka, czy nie wyprowadzę pasty mocno ściernej tym?
Piter80 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Panowie czy mycie na 2 wiadra,tar&glue,vampir,glinka i cleaner usunie resztki wosku?Abym mógł położyć nowy wosk?
alexander.p Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Panowie czy mycie na 2 wiadra,tar&glue,vampir,glinka i cleaner usunie resztki wosku?Abym mógł położyć nowy wosk?cleaner jest właśnie do tego. 1
paperson Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 @Piter80 jak się przyłożysz to usunie. Pamiętaj, żeby użyć dedykowanego szamponu, np. Adbl pro lub Fx Protect Car Shampoo
alexander.p Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 autosol metal polish, to zwyczajnie zniszczone gołe aluminium od chemii dzięki. Ale ten sdo aluminium czy ogólny do metalu? Twardy, biały lakier Merca akryl. Pierwsza polerka w życiu, dość skatowany lakier przez lakiernikowej polerce. Mam na razie menzerne heavy cut'a 400. Dobiorę do tego jakieś dobre futerko, tylko co dalej... Myślałem o przejściu już do wykończenia, taki two step, Koch antiholo i czarna gąbka, czy nie wyprowadzę pasty mocno ściernej tym? menz FG400 + 3800. pad mf+czarny wafel. i po robocie. 1
Polfat Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 zastanawiam się nad położeniem Soft99 New Scratch Clear Wax-Mirror Finish Jaka jest trwałość tego wosku? Czy jest sens położenia go na białej perle czy raczej nie wydobędę jego cech i efekt będzie jak przy fusso coat tylko krótsza trwałość??
Gozdziu23 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 1 godzinę temu, alexander.p napisał: dzięki. Ale ten sdo aluminium czy ogólny do metalu?menz FG400 + 3800. pad mf+czarny wafel. i po robocie. oba są spoko, metal polish imo mocniejszy moim zdaniem i przy pracy recznej lepszy 1
Gozdziu23 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 20 godzin temu, cichybe napisał: Witam Panowie. Jestem zmuszony coś zrobić z perłowym lakierem. W niektórych miejscach karoserii jest przeżółknięty (zła metoda lakierowania). Nic tylko malować od nowa. Póki chce to zakamuflować, np. stosując wosk dla lakierów ciepłych, by całe auto miało odcień jasnego moczu. Uzyskam taki efekt jakimkolwiek woskiem? Np. Dodo Juice Banana Amour albo Juice Orange Crush? daj jakas fotke jak to wyglada
cichybe Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Godzinę temu, Gozdziu23 napisał: daj jakas fotke jak to wyglada Dzięki za odp. Ciężko to złapać. Najlepiej na słońcu widać na każdym rancie.
Moriente Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Avensis 2002 czyli miekki lakier, czy dam rade obrobic ja polerka DA o skoku 8mm czy nie warto i lepiej od razu brac 15. Czy potrzebna bedzie mi do trgo pasta mocno scierna, czy ze srednia dam rade, to samo tyczy sie padow z mikrofibry. Czy rzeczywiscie jest tak latwo o przypalenie lakieru rotacja? Czy jesli bede pracowal w skupieniu i na w miare niskich obrotach nie powinno sie nic stac. Z opisow bardziej pasowalaby mi DA na pierwszy raz, ale kusicena rotacji i mozliwosc wymiany talerzy na kazdy rozmiar.
Gozdziu23 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 9 godzin temu, cichybe napisał: Dzięki za odp. Ciężko to złapać. Najlepiej na słońcu widać na każdym rancie. żaden wosk ci tego niestety nie zakumfluje, chociaż kupić możesz najwyżej zostanie ci na woskowanie Jestes pewny że ten lakier to dwu składnikowa perła ? a nie naprzykład jednoskladnikowy biały akryl, jeżeli był by to jednoskładnik to normalny objaw, którzy przejawia się brakiem zabezpieczenia przed uv np woskiem, powłoką itp, próbowałeś to pod polerować pastą ?
cichybe Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 6 minut temu, Gozdziu23 napisał: żaden wosk ci tego niestety nie zakumfluje, chociaż kupić możesz najwyżej zostanie ci na woskowanie Jestes pewny że ten lakier to dwu składnikowa perła ? a nie naprzykład jednoskladnikowy biały akryl, jeżeli był by to jednoskładnik to normalny objaw, którzy przejawia się brakiem zabezpieczenia przed uv np woskiem, powłoką itp, próbowałeś to pod polerować pastą ? Bardzo bym chciał, by to był zwykły akryl Wygląda to tak jakby na załamaniach nałożona została grubsza warstwa lakieru, stąd przebarwienia. (Choć na lakiernictwie się nie znam, a tym bardziej czy perła tak reaguje na spartaczoną robotę) Posiłkuję się tym, że owe woski mają barwniki, ale nie wiem czy na tyle są one intensywne. No ale nic, kupuję i testuję. Dzięki za opinię.
Rekomendowane odpowiedzi