kursien Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2018 @dadex tak. Tylko lepiej o neutralnym ph. Deironizacja chemiczna ten etap się nazywa.
eryk13 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Ma ktoś jakiś typ na wosk na lato ktory w miarę dobrze kryje ? FK pink wax jest w miarę okej ? Czy ktoś ma jakiś inny pomysł najlepiej w małym opakowaniu jakby coś było ?
paperson Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2018 @Rocca średnio twarda szczoteczka i "szuru-buru" Colourlock'iem Strong Cleaner i na to preparat konserwujący do skóry Leder Versiegelung. Jeśli chcesz "po taniości", to przetrzyj rękawice mf zroszoną roztworem dowolnego APC (stężenie musisz dobrać sam, tak żeby nie było zbyt agresywne, a jednocześnie usunęło zabrudzenia) i potem jakieś mleczko zabezpieczające do skóry
hardy_pol Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Co wybrać do prania tapicerki? Chemspec się kończy i się zastanawiam czy jeszcze raz czy spróbować z Maxifi?
Hep Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Będę robił pierwsze podejście do samodzielnej polerki DA planuję tak: mycie wstępne z pianą aktywną -> mycie właściwe na 2 wiadra -> APC ->spłukanie->glinka->spłukanie i dobre wysuszenie-> polerka (raczej onestep ale to się okaże głównie rysy po myciu) I teraz pytanie czy tak będzie dobrze? I czy po polerce powinienem umyć raz jeszcze z szamponem na 2 wiadra czy tylko odtłuścić IPA i dawać wosk?
Grzechu23 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2018 @Hep a gdzie dekontaminacja chemiczna? Deironizer na zanieczyszczania metaliczne + Tar&Glue Remover na smołę mycie wstępne z pianą aktywną ->spłukanie ->Deironizer -> Tar & Glue -> mycie właściwe na 2 wiadra -> APC ->spłukanie->glinka-> mycie -> spłukanie i dobre wysuszenie-> polerka
Hep Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2018 4 minuty temu, Grzechu23 napisał: @Hep a gdzie dekontaminacja chemiczna? Deironizer na zanieczyszczania metaliczne + Tar&Glue Remover na smołę Faktycznie, zapomniałem mam tar remover bodajże k2 i w planach kupić tugę na metaliczne - to będzie dobre czy poleliłbyś/polecilibyście coś innego? ps. I po tej polerce muszę myć czy oczyścić ipą panel i dawać wosk?
D@ViD Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2018 @Hep Po polerce zalecane jest umycie auta szamponem odtluszczającym
Hep Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2018 1 minutę temu, david2888 napisał: @Hep Po polerce zalecane jest umycie auta szamponem odtluszczającym nie mam takiego i nie uśmiecha mi się kupować kolejnego, mam shiny garage sleek i ipę może tak to załatwię?
D@ViD Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2018 to dodaj kilka kropli płynu do mycia naczyń lub APC do szamponu 1
jaroboratdi Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2018 W dniu 11.04.2018 o 14:38, Domel napisał: to jest to samo co ja mam. Witam. A gdzie zakupiles i jaka cena jak to nie tajemnica? Jak oceniasz produkt i wogole jestes zadowolony z takicego sprzetu ?
Moderator Domel Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2018 14 minut temu, jaroboratdi napisał: Witam. A gdzie zakupiles i jaka cena jak to nie tajemnica? Jak oceniasz produkt i wogole jestes zadowolony z takicego sprzetu ? https://pl.aliexpress.com/store/product/Car-Wash-Foam-Gun-Sprayer-with-only-garden-hose-no-need-of-power-or-gas/803552_1184906338.html Jestem bardzo zadowolony. Dopiero sezon sie zaczął a już kilka szybkich pianowań poszło. Nie zastąpi Ci to PA ale jest tez to jakaś alternatywa. Czasem nie chce mi sie rozwijać myjki, ustawiać tego wszystkiego, to na szybko do szlaucha i jazda - oczywiście dobrane do stanu zewnętrznego auta.
jaroboratdi Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2018 1 minutę temu, Domel napisał: https://pl.aliexpress.com/store/product/Car-Wash-Foam-Gun-Sprayer-with-only-garden-hose-no-need-of-power-or-gas/803552_1184906338.html Jestem bardzo zadowolony. Dopiero sezon sie zaczął a już kilka szybkich pianowań poszło. Nie zastąpi Ci to PA ale jest tez to jakaś alternatywa. Czasem nie chce mi sie rozwijać myjki, ustawiać tego wszystkiego, to na szybko do szlaucha i jazda - oczywiście dobrane do stanu zewnętrznego auta. Dzieki za odpowiedz. Dokladnie rozkladanie myjki troche za duzo roboty... A jak przesylka z Ali ile szla?? Pozdro
RafalB Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Witam.Czy Sealant można nakładać maszyna DA?Czytam i ogólnie jest napisane że ręcznie ruchami prostymi.Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
menior Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2018 27 minut temu, RafalB napisał: Witam. Czy Sealant można nakładać maszyna DA? Czytam i ogólnie jest napisane że ręcznie ruchami prostymi. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Sealent w pascie? Na upartego mozesz ale recznie wygodniej,w sprayu raczej nie
etrone Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Czym myjecie opony?Czy mycie np rotonem podczas czyszczenia felg moze im jakos zaszkodzic? Dziwnie zaczely szumiec opony po wczorajszym myciu, niewiem czy tylko mi sie wydaje czy cos faktycznie moglo sie stac...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
paperson Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2018 @etrone to Twoja wyobraźnia Roton ma tylko przez chwilę kontakt z oponą. Jedynie na co uskarżają się użytkownicy, to incydentalne lekkie odbarwienia opon.
D@ViD Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Po rotonie tez tarcze przybieraja delikatnie dziwnego koloru... Ale potem jak pojedziesz to znikie
Mateusz65 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Po czyszczeniu tapicerki skórzanej co wybrać na zabezpieczenie ? Bo do wyboru mam Tenzi i PB Natural Look. Ma ktoś zdjęcia jak wygląda ten Natural Look na skórze ?
paperson Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zastanawiam się czy po 2-etapowej korekcie, przed aplikacją wosku CG Pete's53, ewentualne położenie cleanera (mam Poorboy’s World Professional Polish) lub/i przetarcie powierzchni Prepem, to przerost formy nad treścią? Jak uważacie, podaruję sobie w tym wypadku cleaner, bo przecież on po pełnej korekcie tu już nic nie zdziała? A Prep przed naturalnym woskiem będzie miał jakiś wpływ na wydłużenie/skrócenie trwałości tego "naturala"?
menior Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2018 @paperson Tez ostatnio sie zastanawialem i mysle, ze to przerost formy nad trescia,polish wykanczajacy to czesto niemal to samo co typowy cleaner,wiec bym go sobie darowal ewentualnie zastapil go tym
Zdroja0 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Znajoma podstawiła VW Polo 2011 r na ogarnięcie wnętrza. Chciałbym dodatkowo coś ogarnąć lakier bo jest masakra. Mowa była tylko o wnętrzu także nie chce się bawić w korekty. Najchętniej bym to zrobił bez oklejania (maskowania). Mam w arsenale: Da o skoku 15 Pady Nata KoG soft99 Cleaner (chyba ten nie ścierny ) Dodo juice Aio adbl Cherry glaze Czym to ogarnąć żeby znajoma była zadowolona a i ja bym się nie narobił bo to tylko w ramach przysługi.
Adaszek96 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Panowie jakie opinie o Tenzi PR Deep Black Tires? Jak wytrzymałość? Czy lepiej dopłacić Gyeon Tire? Mam Black mambe z GS ale bardzo nie trwała.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
menior Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Godzinę temu, Zdroja0 napisał: Znajoma podstawiła VW Polo 2011 r na ogarnięcie wnętrza. Chciałbym dodatkowo coś ogarnąć lakier bo jest masakra. Mowa była tylko o wnętrzu także nie chce się bawić w korekty. Najchętniej bym to zrobił bez oklejania (maskowania). Mam w arsenale: Da o skoku 15 Pady Nata KoG soft99 Cleaner (chyba ten nie ścierny ) Dodo juice Aio adbl Cherry glaze Czym to ogarnąć żeby znajoma była zadowolona a i ja bym się nie narobił bo to tylko w ramach przysługi. No jak sie nie chcesz narobic a miec szybki efekt to AIO jest w tym celu
Moderator BiałyGTi Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2018 @Adaszek96 gyeon tire badz qtechniq T2
Rekomendowane odpowiedzi