paperson Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2018 @Mart_ Autoglym Super Resin Polish i będzie Miruś zadowolony
Danielusinek Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Panowie, Prima amigo czy McKee's 37 Detailer's Coating Prep Polish?
paperson Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2018 @daniel2 zależy na jakim efekcie Ci zależy. Amigo ma w sobie wypełniacze, więc oczyści i zarazem zatuszuje mikroryski (doda trochę do wyglądu), zaś Mckee's to czysty nieścierny cleaner, który idealnie przygotuje lakier (bez wypełniaczy) pod wosk/powłokę (nic nie wniesie do wyglądu).
Danielusinek Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2018 @paperson czyli na Amigo LSP może leżeć krócej przez te wypełniacze, dobrze myślę?
paperson Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2018 @daniel2 Zależy co chcesz położyć po cleanerze. Ogólnie Amigo to jeden z bardziej uniwersalnych cleanerów.
kamykmm Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2018 @daniel2 tak, na prima amigo lsp Ci długo nie poleży, ale za to bardzo fajnie tuszuje mikro ryski
Mart_ Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2018 [mention=18431]Mart_[/mention] Autoglym Super Resin Polish i będzie Miruś zadowolony Dzięki paperson, będę testował 1
Danielusinek Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2018 7 minut temu, paperson napisał: @daniel2 Zależy co chcesz położyć po cleanerze. Ogólnie Amigo to jeden z bardziej uniwersalnych cleanerów. Coli 845 i Zymol Carbon ale wolałbym ominąć HD-C pod Carbona
paperson Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2018 @daniel2 pod carbona osobiście tylko HDC bym kładł Pod Coli spokojnie możesz kłaść Amigo. Chcesz kłaść 845-tkę na lato?
Danielusinek Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2018 @paperson chce się pobawić, 845 poleci na dwa elementy dla testu reszta carbon, domyślam się że HDC bardziej wszechstronne nie tylko Zymol?
paperson Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2018 @daniel2 Ja go stosuję tylko pod zymole, bo świetnie z nimi współgra. Jeśli zależy Ci na wyglądzie, to na całość auta wrzuć hdc i na to carbona, zaś 845 zostaw na jesienną aplikację. Chociaż z drugiej strony, to właśnie własne testy rozwijają najbardziej 1
Danielusinek Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Czyli muszę nabyć HDC i Amigo, dzięki
paperson Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2018 @daniel2 lub HDC i Poorboy's World Professional Polish 118ml (nie wydasz majątku, a taka butelka testowa starczy Ci na dwa auta)
DaV Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2018 W dniu 2.04.2018 o 22:06, Ziółas napisał: Tylko ze stężeniem to radzę ostrożnie ja ostatnio myłem silnik w 126p używałem akurat dipera od k2 1:15 i oblachowanie silnika lekko zmatowił Właśnie jestem po czyszczeniu Tenzi Truckiem aluminiowych części silnika. Co tu dużo gadać jest moc, rozrobiłem 1:5, szczotka z twardym włosiem i szło bez oporów. Fajnie się pieniło w kontakcie z smarami
marsel1987 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2018 @locarno jak się przyłożysz to maszynowo zdejmiesz praktycznie wszystko ze zdjęć, pod klamką gorzej, no chyba że ją zdemontujesz Jak wspominałem że zabieram się za passata B5 97r. Miały być dwa etapy, ale wyszedł jeden. Krauss DB5800S pad cuttingowy otwartokomórkowy Royal Pads i Sonax Cutmax Efekt: 1
Grzechu23 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Hey.Takie szybkie pytanko. Potrzebuje jakiś "magiczny" produkt,żeby dobrze maskował i dawał fajny look. Trafił mi się powiedzmy taki Mirek handlarz i coś by tam podstawiał od czasu do czasu żeby tylko na sprzedaż przygotować . Macie coś może sprawdzonego na takie okazję?.Zobacz typową politure/glaze, czyli Poorboys Black Hole. Mega wypałnia i maskuje rysy. 1
S3ci0r Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2018 @DaV fajnie to się robi jak lecisz na zwilżoną powierzchnię wodą koncentratem, normalnie słychać jak tenzi zjada brud bo bąbelki pękają dosyć efektywnie dodatkowo wybiela się gołe aluminium
DaV Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2018 @S3ci0r Tego nie próbowałem ale na pewno spróbuję Dzięki za info.
Danielusinek Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Panowie, miałem wymienianą przednią szybę i naklejka z numerem rejetracyjny była przenoszona na nowa i teraz nie trzyma po całosci, czym można ją podkleić ?
followme Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2018 W dniu 5.04.2018 o 23:40, Kostek88 napisał: Pokaż te rysy, bo bardzo często jak ludzie mają cały lakier w rysach, to od tej ilości mylnie uważają, że to są mikroryski Oto zdjęcia:) Trochę jakość słaba ale to telefonem robione, starałem się. Gdzieniegdzie faktycznie grubsze rysy są:) Przypomnę pytanie. Jakie pasty zakupić polish i finish jakiś? Czy cutting bedzie potrzebny? I jakie marki? Menzerna, Koch? Kupiona polerka rotacyjna + pady NAT, niebieska-twarda, żółty-średnia i czarna miękka. (Posiadam też UC Meguiars)
szczepan997 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Czyszczę felgi aluminiowe i na jednej z felg pod brudem z klocków zobaczyłem dosc grubą warstwe rdzy, czy miał ktoś taki przypadek? Da radę to usunąć bez ponownego lakierowania? Adbl deironizer nie daje rady.
Adaszek96 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2018 37 minut temu, szczepan997 napisał: Czyszczę felgi aluminiowe i na jednej z felg pod brudem z klocków zobaczyłem dosc grubą warstwe rdzy, czy miał ktoś taki przypadek? Da radę to usunąć bez ponownego lakierowania? Adbl deironizer nie daje rady. Spróbuj tenzi alux
dadex Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2018 witam. Robiłem próbę pasty Manzerna 3w1 niestety mam problem z dotarciem. Wygląd to tak. Proszę o podpowiedz co zrobic z tym tematem
paperson Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2018 @dadex spsikaj zmywaczem silikonowym i przetrzyj mf
etr Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Cleaner sg paint plus - nattys Red czy między cleaner a nattys dać ipe? Chyba niewiele to da? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi