zibi-M Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 29 minut temu, jagmar napisał: Panowie korzystał ktoś z was z usługi "naprawiania szyby" ? Wczoraj na trasie dostałem kamyczkiem i zrobił się odprysk Pomaga coś te ich wpuszczanie żywicy ? Jest to jakoś mniej widoczne wtedy ? Warto ? pozdrawiam Robiłem kilka razy w służbowych i polecam, mniej widać i zawsze to zabezpieczenie przed ewentualnym dalszym pęknięciem szyby jeśli odprysk jest bardzo głęboki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparco0 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Tego typu rotory atakować np. motheresem mag i filcami, czy np. menzerna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killerx Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 5 godzin temu, jagmar napisał: Panowie korzystał ktoś z was z usługi "naprawiania szyby" ? Wczoraj na trasie dostałem kamyczkiem i zrobił się odprysk Pomaga coś te ich wpuszczanie żywicy ? Jest to jakoś mniej widoczne wtedy ? Warto ? pozdrawiam Będzie mniej widoczne. Najlepszy efekt uzyskasz jeśli zrobisz to jak najszybciej, zanim dostaną się tam zanieczyszczenia itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 grudniowe Colii poprawić warstwą czy cleaner i colii? wydaje mi się że słabo siadło. A po zimie od dołu do listwy mało zostało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo100 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 grudniowe Colii poprawić warstwą czy cleaner i colii? wydaje mi się że słabo siadło. A po zimie od dołu do listwy mało zostało.Ja bym od początku pojechał... Czyli cały proces przed nakładaniem wosku. Będziesz miał pewność, że dłużej pożyje.... Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Czym najlepiej usunąć klej po naklejce na lakierze? Tak jak naklejka z napisem została zdjęta tak identyczny napis jest w postaci kleju, dość wypukły. Prickbort nie daje z tym rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Dziękuję, może jeszcze ktoś zaproponuje tańszą alternatywe Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 @kusiu może namoczyc ręcznik papierowy prickiem i "przykleić" go do napisu. Mi tak się udało klej usunąć od emblematu. ( W takiej formie prick nie wysycha zbyt predko, nie spływa więc działa dłużej ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Sprawdzę jeszcze tego Pricka i ręcznik papierowy jutro jeśli nic nie da to będe musiał kupić tego Chu-Sol Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Co lepiej będzie się dogadywało z naturalnym woskiem( pete's 53) - prima amigo czy dodo juice lime prime?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Czy ktoś z forumowiczów przebywa lub mieszka w Norwegii ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michlacz231 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Ile mikronów lakieru traci powłoka po korekcie twardą gąbka z twardą pastą ? Można to jakoś uśrednić ten wynik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerrry Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Czy Sonax EX 04/06 to to samo co Koch Chemie Micro Cut & Finish 2.02? Czy można je użyć do one step jeśli tak to który bardziej polecacie i na jakich padach (maszyna DA) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astra_garage Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 @jerrry koch micro cut & Finish to raczej pasta wykończeniowa z woskiem a sonax 04-06 to praktycznie wielozadaniowy polish po którym musisz dodać zabezpieczenie w formie wosku/sealantu/powłoki.. Można zrobić one step za pomocą Sonax 04-06 jak najbardziej z dobrymi rezultatami. Co do pada to już zalezy od wielu czynników (m.in. w jakim stanie jest lakier)..kup niebieski NAT, żółty NAT, czerwony NAT i musisz zobaczyć jaka kombinacja najlepiej usunie rysy ale pozostawi też dobre wykończenie.. Żółty NAT jest zazwyczaj uniwersalnym padem do tego typu prac jeśli chodzi o one step i Sonax 04-06. Sprawdź sobie też Koch Chemie F5.01 w miejsce Sonaxa 04-06. Poczytaj jest tego tutaj pełno.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norpej Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 18 godzin temu, kusiu napisał: Dziękuję, może jeszcze ktoś zaproponuje tańszą alternatywe Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka tańsza opcja to zmywacz do etykiet "dragon" - w miarę gęsty i robi robotę tylko trzeba uważać żeby za długo nie leżał na lakierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Witam, jestem nowym użytkownikiem forum i potrzebuje Waszej porady. Przy czyszczeniu tapicerki skórzanej produktami z bazy shinny odbarwiła się skóra (w załączeniu zdjęcie), próba dotarcia jej tylko ją powiększała, jak wyschła na sucha szmatkę udało mi sie zminimalizować jej wielkość. Proszę pomóżcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Czy czasem skóra nie była malowana i SG nie naruszyło farby? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 3 minuty temu, Pływak napisał: Czy czasem skóra nie była malowana i SG nie naruszyło farby? Z tego co wiem nie była malowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YOBACK Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 @marcin77 Zobacz od spodu fotela albo kanapę tylną w niewidocznych miejscach, tam gdzie już się zagina materiał na mocowania. Tam może być niepomalowane. To wygląda tak, jakby ktoś czarne skóry pomalował w garażu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 1 minutę temu, YOBACK napisał: @marcin77 Zobacz od spodu fotela albo kanapę tylną w niewidocznych miejscach, tam gdzie już się zagina materiał na mocowania. Tam może być niepomalowane. To wygląda tak, jakby ktoś czarne skóry pomalował w garażu sprawdzałem za tylną kanapą i z tego co widzę to nic nie jest malowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master kecav Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Master Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 @marcin77 Koledzy mają chyba rację. Na tym zdjęciu powyżej tych plam i w lewo nie widać faktury. Albo jest to tak dziwne odbicie światła, albo moim zdaniem szpachla, która tą fakturę zakryła. Mówiąc szczerze nie bardzo rozumiem końcówkę Twojej wypowiedzi, tzn. samą czystą suchą szmatką zmniejszyłeś obszar szkód? Którym dokładnie środkiem SG to czyściłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YOBACK Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 @kecav Miałem kiedyś podobny przypadek, gdzie była tylko słabej jakości niezabezpieczona farba na szpachli do skór i po środku do czyszczenia skór wyszło podobnie, ale ta farba się lekko upłynniła i szmatką faktycznie można było to "jeszcze raz pomalować" z tej farby, którą środek rozpuścił. Wyglądało podobnie. Może to szpachla nie daje w takim przypadku do końca związać farbie i takie coś się dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 czyściłem środkiem leather cleaner SG, tak, zmniejszyłem obszar szkód o jakieś 5 mm suchą czystą mikrofibrą, aczkolwiek nie było to idealne. ponizej wstawiam nie wykadrowane zdjecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Czy przy felgach przed woskiem/powłoką tak jak przy lakierze ? W sensie odtłuścić IPA czy Wipe Out czy może APC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master kecav Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Master Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 @marcin77 36 minut temu, YOBACK napisał: gdzie była tylko słabej jakości niezabezpieczona farba na szpachli do skór i to jet wg. mnie właśnie to, ale tak miałem z farbą na flexifill, na którą nie został później nałożony bezbarwny. Była to nieuwaga podczas renowacji kilku miejsc. Co ciekawe, na Heavy Fillerze, taka przypadłość nie wystąpiła. Niestety, w moim przypadku musiałem to przeszlifować (wówczas zeszła warstwa brudu zmieszana z farbą), ponownie przemalować i dać klar. Niestety, ja mam trochę za małe doświadczenie w takich renowacjach, bo może da się to zrobić jakoś inaczej. Ja miałem ułatwione zadanie bo miałem wszystkie produkty, łącznie z dobraną farbą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi