smerf91 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Panowie jest tu jakiś spec który rozkoduje mi VIN z VW BORA? Chodzi mi o wyposażenie bo te podstawowe wiadomości rozkodowałem w darmowych dekoderach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mondeo Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 2 minuty temu, Fredi88 napisał: Nie musisz Twój problem... auto bylo płukane na bezdotyku. Czy myte w międzyczasie tego nie pamiętam. Na pewno myte na 2 wiadra było we wspomnianym lutym i wosk siedział. Ja mam nawyk robienia zdjęć gdy siedzi coś na aucie więc wiem co i jak się zachowuje. Komuś nie muszę niczego udowadniać Spoko... Wyluzuj.😉 Co kładleś i na jak przygotowaną powierzchnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Kombinuje jak mogę, ale może coś z tego będzie nie posiadam rotacji, tylko DA, a chciałbym sobie odświeżyć lakierowane plastiki/dekory (ala drewno) wewnątrz auta. Ostatnio zrobiłem małą próbę ręcznie. Pasta średnio ścierna KOCH F5.01 i aplikator z mikrofibry. Efekty nawet, nawet, ale naprawdę nie wygodnie tym aplikatorem się robiło. Teraz tak myślę nad taka szyszką polerską na wiertarkę/wkrętarkę http://autonablask.pl/produkt/lare-szyszka-polerska-80mm-pomaranczowa/ Czy ktoś już próbował taki sposób? Jak oceniacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 35 minut temu, david2888 napisał: Kombinuje jak mogę, ale może coś z tego będzie nie posiadam rotacji, tylko DA, a chciałbym sobie odświeżyć lakierowane plastiki/dekory (ala drewno) wewnątrz auta. Ostatnio zrobiłem małą próbę ręcznie. Pasta średnio ścierna KOCH F5.01 i aplikator z mikrofibry. Efekty nawet, nawet, ale naprawdę nie wygodnie tym aplikatorem się robiło. Teraz tak myślę nad taka szyszką polerską na wiertarkę/wkrętarkę http://autonablask.pl/produkt/lare-szyszka-polerska-80mm-pomaranczowa/ Czy ktoś już próbował taki sposób? Jak oceniacie? Kup sobie normalny talerz na rzep do wkrętarki na typowy dla wkretarek bolec i do tego zwykłe markowe pady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 35 minut temu, david2888 napisał: Kombinuje jak mogę, ale może coś z tego będzie nie posiadam rotacji, tylko DA, a chciałbym sobie odświeżyć lakierowane plastiki/dekory (ala drewno) wewnątrz auta. Ostatnio zrobiłem małą próbę ręcznie. Pasta średnio ścierna KOCH F5.01 i aplikator z mikrofibry. Efekty nawet, nawet, ale naprawdę nie wygodnie tym aplikatorem się robiło. Teraz tak myślę nad taka szyszką polerską na wiertarkę/wkrętarkę http://autonablask.pl/produkt/lare-szyszka-polerska-80mm-pomaranczowa/ Czy ktoś już próbował taki sposób? Jak oceniacie? Na chinczyku masz identyczne po 8 złoty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 12 minut temu, Gozdziu23 napisał: Kup sobie normalny talerz na rzep do wkrętarki na typowy dla wkretarek bolec i do tego zwykłe markowe pady i Dostane taki mały talerz np 33mm na wiertarkę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 22 minuty temu, david2888 napisał: i Dostane taki mały talerz np 33mm na wiertarkę ? Kupujesz talerz pod rotacje malutki i kupujesz przejściówke z m14 na wkretarkowy w takim razie, nei doczytałem że chodzi o małe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wog104 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Czy ktoś mógłby polecić sprawdzone miejsce w Warszawie, gdzie dobrze wykonują drobne naprawy lakiernicze typu spot oraz spawanie elementów plastikowych? Przy wyjeżdżaniu z miejsca parkingowego przy wysokim krawężniku pękł mi zderzak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AleX69 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 czy mogę Concept Xpert 60 Long-Life Wax Sealant "odświeżyć" po myciu np. ADBL Synthetic Spray Wax? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozaa Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 @AleX69 Jak najbardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Pytanko odnośnie Marolexa, seryjnie wpakowana wkładka w Axela 3000 to jest ta sama wkładka co "średnia" z dodatkowego zestawu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Chyba nie bo kiedyś je przekladalem z ciekawości i nie były to te same,na koniec wróciłem to tej która byla 5 godzin temu, david2888 napisał: i Dostane taki mały talerz np 33mm na wiertarkę ? Szukałem takiego u chińczyka i najmniejszy to 50mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Na oko wygląda niby na identyczną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolBreeze Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Pytanko odnośnie Marolexa, seryjnie wpakowana wkładka w Axela 3000 to jest ta sama wkładka co "średnia" z dodatkowego zestawu?Jak dobrze pamiętam, to "seryjna" i średnia wkładka mają po dwa filce. Łatwo można je rozmontować i się upewnić.Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter80 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Panowie jak często prać ręcznik Gyeon Silk Dryer? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 8 minut temu, Piter80 napisał: Panowie jak często prać ręcznik Gyeon Silk Dryer? No raczej po każdym użyciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 @Pływak jesli dobrze kojarze to obie maja po dwa filce. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter80 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 4 minuty temu, menior napisał: No raczej po każdym użyciu A w czym go prać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Teraz, Piter80 napisał: A w czym go prać? 😮😮😮poczytaj trochę,są odpowiednie detergenty a wielu używa b.jelenia,kiedyś i w zwykłym płynie pralem i też mu się nic nie działo byle nie używać płynow do płukania,możesz trochę octu za to dodać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter80 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 56 minut temu, menior napisał: 😮😮😮poczytaj trochę,są odpowiednie detergenty a wielu używa b.jelenia,kiedyś i w zwykłym płynie pralem i też mu się nic nie działo byle nie używać płynow do płukania,możesz trochę octu za to dodać Czytam forum w miarę możliwości.Czyli w tym samym Białym jeleniu co microfibry? 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 @Piter80 a silk dryer to co jak nie microfibra 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostek88 Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 18 godzin temu, MlodyKoguT napisał: @Kostek88 ale po takim zabiegu ekran juz nie bedzie mial takiej czerni jak mial? I druga sprawa czy dobierze takie szklo hartowane po ten wymiar Będzie czarny, w słońcu będzie się bardziej w nim światło odbijało. Folia antyrefleksyjna, nie szkło ochronne. 3 godziny temu, menior napisał: No raczej po każdym użyciu Hmm po co? Zakładam, że osuszasz czyste auto z samej wody, bez wycierania jakichś ominiętych brudów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 2 minuty temu, Kostek88 napisał: Będzie czarny, w słońcu będzie się bardziej w nim światło odbijało. Folia antyrefleksyjna, nie szkło ochronne. Hmm po co? Zakładam, że osuszasz czyste auto z samej wody, bez wycierania jakichś ominiętych brudów. Kazda microfibre po uzyciu obowiazkowo myje,zeby miec pewnosc ze bedzie czysta w 100% do nastepnego uzycia,auto niby czyste ale nie splukuje go czysta woda destylowana i nie wiem w jaki stanie by byla microfibra gdybym ja rzucil taka wilgotna by sobie sama wyschla,po kazdym praniu mam pewnosc ze jest czysta i mieciutka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalB Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Witam. Polecacie Poorboy's Polish With Sealant?Za 473ml 36 zł.Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 54 minuty temu, RafalB napisał: Witam. Polecacie Poorboy's Polish With Sealant? Za 473ml 36 zł. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka To jakieś AIO raczej mało powszechne ale za 36 zł wart spróbować jeśli szukasz tego typu produktu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi