Fredi88 Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Lato idzie... wrzuć im Funky Witch Hypnotic Icon 76. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 @hardy_pol Ja zrobiłem do tej pory 3 auta znajomym i położyłem i Colli476s i byli bardzo zadowoleni. Auta bez korekty, ale za to przeszly głębokie oczyszczenie lakieru i to dalo efekt, że byli w wielkim szoku. CG Butter Wax dopiero będę testował, ale czytałem dużo dobrego o nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtecki Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Panowie tak szukam i nie mogę znaleźć: Ile powinno leżeć prima amigo na lakierze ? Mogę całe auto objechać a potem odrazu docierać ręcznie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalB Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Witam.Wczoraj był u mnie znajomy Peugeotem 4007, świecił się jakby był oblany szkłem.Najlepsze jest to że auto było myte 2 miesiące temu na szczotach bez żadnych dodatków, wosków itd. na codzien stoi pod chmurką, w tygodniu robi jakieś 600-700 km do tego obecną sól na drogach i lakier w takim stanie?Co prawda auto ma 5 miesięcy. Miałem wrażenie że świeżo z myjki wrócił, nawet nie zasolony przy obecnych warunkach. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 7 Marca 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 36 minut temu, RafalB napisał: Witam. Wczoraj był u mnie znajomy Peugeotem 4007, świecił się jakby był oblany szkłem. Najlepsze jest to że auto było myte 2 miesiące temu na szczotach bez żadnych dodatków, wosków itd. na codzien stoi pod chmurką, w tygodniu robi jakieś 600-700 km do tego obecną sól na drogach i lakier w takim stanie? Co prawda auto ma 5 miesięcy. Miałem wrażenie że świeżo z myjki wrócił, nawet nie zasolony przy obecnych warunkach. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka No a jak brzmi pytanie w związku z tym ?? Wiemy na razie że kolega byl i ma 4007 myje na szczotkach i duzo jezdzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalB Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 pytanie brzmi, czy to jest jakiś lakier nowej generacji? Nie możliwe żeby auto nie było od soli jak 90% aut jest "biała".Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 @RafalB Albo nie jeździł dużo, albo był na myjce przed przyjazdem do ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 7 godzin temu, Mondeo napisał: Polecam Natty's Paste Wax Black i meguiars 16 Mirror, testowane na czarnych i srebrnym Efekt kilka linijek wyżej A jak z trwałością? Szukam wosku który DOBRZE posiedzi 3 miesiące, podkreślam dobrze posiedzi i wygląd nie musi być jakiś wow ale oczywiście jeśli będzie to tylko na plus i cenowo żeby mieścił się w stówie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mondeo Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Jeden i drugi realnie 4-6 tygodni, ale ja garażuje auto... Ewentualnie FK finish wax posiedzi dluzej, tylko efekt troszkę mniejszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 9 minut temu, kusiu napisał: A jak z trwałością? Szukam wosku który DOBRZE posiedzi 3 miesiące, podkreślam dobrze posiedzi i wygląd nie musi być jakiś wow ale oczywiście jeśli będzie to tylko na plus i cenowo żeby mieścił się w stówie.. No to nie nattys Większość latem te 3 miechy opęka. Kiwami od softa daje fajny look i 3 miechy nawet jesienią mi siedział. 4 minuty temu, Mondeo napisał: Jeden i drugi realnie 4-6 tygodni, ale ja garażuje auto... Nattys raczej max 4 tygodnie a megs 16? Mi to niemal całą zimę siedziało na lakierze. 6 tyg zbyt mało. Ten wosk jest wytrzymalszy nawet zimą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mondeo Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Cala zime? Ja raz w tygodniu myje samochod.. moze dlatego której... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Tak. Do lutego siedział. W lutym dostał qdka i spokojnie wytrzymal do kwietnia auto niegarażowane, ok 120km dziennie robione w ciężkich warunkach z solą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinek Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Testował ktoś wosk Dodo Juice Purple Haze Pro? Czym różni od zwykłego nie PRO ? Warto dopłacać prawie raz tyle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalB Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 [mention=21819]RafalB[/mention] Albo nie jeździł dużo, albo był na myjce przed przyjazdem do ciebie. Jeździ cały czas ok 150 km dziennie i mówił że nie mył.Patrząc na auto mówię do niego że świeżo z myjki wrócił a on że nie, że to deszcz + autostrada robi swoje.Wierzyć mi się nie chce.Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Orientuje się ktoś czy w Niemczech w kwietniu/maju można jeździć na oponkach zimowych, bo po jutrze wyjeżdżam i nie wiem czy zakładać letnie czy ma zimówkach walić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Odszukanie info o tym trwa krócej niż napisałeś swojego posta ... PS: wielkanoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mondeo Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Rafał Może on po autostradzie w Szwecji jeździł... 😉 4 godziny temu, Fredi88 napisał: Tak. Do lutego siedział. W lutym dostał qdka i spokojnie wytrzymal do kwietnia auto niegarażowane, ok 120km dziennie robione w ciężkich warunkach z solą. Jak ja używam qd FK to też mi trzyma 3 miesiące... 😊 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalB Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Rafał Może on po autostradzie w Szwecji jeździł... Jeździ w Danii i też tutaj się spotkaliśmy Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 7 godzin temu, Mondeo napisał: Jak ja używam qd FK to też mi trzyma 3 miesiące... 😊 Siedział od listopada do lutego bez żadnych qd. W lutym dostał po myciu 1 raz qd1 i siedzial do kwietnia. W każdym razie 4-6tyg to jest nic dla tego wosku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 @powalla Wiem, czytałem na różnych forach i każdy twierdzi swoje, jeden że można, drugi że nie. Ale chyba przeżucę na letnie i po problemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 19 minut temu, Alfa47 napisał: @powalla Wiem, czytałem na różnych forach i każdy twierdzi swoje, jeden że można, drugi że nie. Ale chyba przeżucę na letnie i po problemie Obowiązku w DE nie ma. ALE... jeśli panują warunki zimowe a ty masz letnie opony to dostajesz mandat. Nie rozumiem po co za wszelką cenę utrudniać sobie życie. Masz zimówki to jedź na zimówkach. Ps. Znalezienie tego to 15 sek z google. Jest artykuł a nie żadne fora. Ps2. Przerzucić... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AleX69 Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 w ramach oszczędności, czy zamiast używania Shiny Garage Scan Inspection Spray lub ADBL Wipe Out PRO, ktoś z was robił własne mikstury a'la IPA Panel Wipe? oczywiście do oczyszczenia powierzchni pod sealant lub wosk 670ml wody destylowanej 300ml IPA 20-30ml SLES 300ml wody destylowanej 100ml IPA 20-20 APC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YOBACK Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 TO prawda, co ten człowiek na drugim filmie mówi, że przy dużym stężeniu IPY jest to niezdrowe dla naszego klaru na lakierze? Nie wolno używać nierozcieńczonej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodyKoguT Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Panowie szybkie pytanie. Przecieralem ekran lcd w audi a4 b8 wilgotna mikrofibra z plynu do szyb i ekran z czarnego zrobil sie taki szarawy i jakies kropki powychodzily jakby sie coś wzarlo. Jest jakies lekarstwo? Probowac jakimis specyfikami do monitorow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Cześć Mam takie pytanko kupiłem nowe oponki do służbowki . I tu zastanawiam się czy robić jak zwykle ostatanio czyli Sg Tire Cleaner 1-5 leciutko szczoteczka i na to dressing .Czy lecieć odrazu dressingiem;)?. Z tego co kojarze @Michał126 tak robił. Niestety to będzie jedyna okazja do położenia, dressingu od strony wewnętrznej bo potem koła zdejmią mi dopiero na jesień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi