Michał126 Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 @sT3VE, niby lekko kwasowe, ale różne rzeczy ludzie robią (ja też) i kuku nie ma. Jeden z lepszych siuwaksów hejtowanego K2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Czy ktoś mi powie jakie obroty na danym biegu ma maszyna Krauss DB5800S ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Poleci mi ktoś jakiś klej dobry? Chce przykleić plastikową listwę samochodu bo odstaję minimalnie i mnie denerwuję.. (listwa - plastik, klejona do zderzaka) Oglądając film i testy przymierzam się do kupna JB-WELD Pracował ktoś na nim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 a z jakiego materiału jest plastik? jak costo klej do szyb dobrze łapie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 @S3ci0r też myślałem nad klejem do szyb, plastik to: >PP< Ale jak mam kupić klej do szyb to już wolę kupić coś dedykowanego a ten JB-WELD zwykła wersja ma niezły rozmach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Panowie, Pytanie dot. bardziej Elektromechaniki otóż problem jest w Passacie b5, chodzi o to że nie działa centralny zamek z pilota tylko na kluczyk, bagażnik cały czas zamknięty nieda się otworzyć ani pilotem ani kluczykiem, jak kliknę na zamykanie (i słychać takie pyknięcie) to mrugają awaryjne dopiero gasną gdy kliknę na otwieranie. Może miał ktoś podobny problem ? Nie wiem czy to wina Modułu komfortu jest, czy ogółem coś w centralnym ? W Sobotę wyjeżdżam do Niemiec to musze zrobić to ustrojstwo. Dodam że zaczęło się od tego że jak zamknąłem drzwi i poszedłem do Lidla, topo otwarciu drzwi pasażera ne były otwarte tylko reszta, a teraz już tak się zrobiło Ma ktoś jakieś pomysły ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 @Alfa47 sprawdź naprzód gumowe przelotki pomiędzy drzwiami jak nie to to moduł. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrek Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Następnie możesz sprawdzić czy moduł komfortu nie jest czasem zawilgnięty i wgl w jakim stanie są kable, on znajduje się pod nogami kierowcy,ale najpierw sprawdził bym bezpieczniki i spróbował drogim pilotem jeśli posiadasz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PisKooR Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Przemalowałem grill w swoim samochodzie na czarny za pomocą Plasti Dip - można to teraz pokryć Car Pro Dlux ? Nie do końca wiem jak to się będzie zachowywało przy dotarciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michlacz231 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Witam robiąc korektę lakieru na miękkim oplu po użyciu kocha antiholograma czysciłem polerowany element ipą, i właśnie tu jest problem otóż nie mogłem ipą doczyścić elementu cały czas zostawały po niej mazy , dopiero mogłem doczyścić ten element mikrofibrą ale bez ipy. Przy czyszczeniu po pascie takiej jak menzerna 2500 czy koch h8.02 nie było z tym problemu. Mógłby mi ktoś opisać czemu tak się dzieje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Tez miałem takie przypadki po kochu, zmieniłem pastę i problemów nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mondeo Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Witam Konkretne pytanie. Odebrałem samochód z salonu i wygląda w słońcu... masakra. Panowie widocznie wycierali go szmatą, żeby się błyszczał. Robiłem wcześniej pełną korektę na swoich samochodach, ale ten, moim zdaniem, tego nie wymaga. Potrzebuje ściągnąć delikatne ryski. Świadomie piszę ryski, ponieważ widać je tylko w słońcu, taka pajęczynka jak na zdjęciu powyżej. Przyszło mi do głowy żeby to ściągnąć Swirlx'em, z którym wcześniej nie miałem doczynienia. Oczywiscie potem cleaner i wosk. Pytanie do Panów, jak się z tym pracuje i czy ściągne tym rysy, czy raczej przykryje, zamaskuje? Czy może samego cleanera użyć ze środkiem czyszczącym. Jak się ma Swirlx do Menzerny 3500? Tym robiłem wykończenie w poprzednich autach. Auta u mnie wyglądają tak, więc sami rozumiecie... Podpowiedzcie coś z góry wielkie dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.r. Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 A może by tak się poszarpać z salonem o zniszczenie mienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mondeo Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Nie ma sensu... Na zdjęciach to wyglada gorzej niż w rzeczywistości, na szczęście. Poprawi się :), tylko czym się za to zabrać? Jakieś propozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Możesz użyć samego kocha antiholo na miękkim padzie i wszystko powinno pięknie zejść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mondeo Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Fajnie, rozumiem że testowane przez Ciebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Tak, sprawdzona kombinacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mondeo Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Dzięki, zastosuje się do Twoich zaleceń i o efekcie poinformuje ..nie wcześniej jak za dwa tygodnie... PS. Mówisz miekki pad, mnie się najlepiej pracuje czarnym waflem, więc zastosuje taką kombinację. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy_pol Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Witam. Pytanko który wosk byście polecili: -476 -fusso (z tym pracowałem w zeszłym roku, ale może czas na zmianę) -harly wax -a może jeszcze coś innego potrzeba zrobić wiosną ok. 10 samochodów na zasadzie one step i woskowanie, samochody głównie czarne lub ciemne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 @hardy_pol Coli476s jesli ma długo poleżeć, a jak na lato i mega efekt wizualny to CG Butter Wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 @hardy_pol możesz rozważyć również BILT-HAMBER Double Speed Wax. Trwałość, aplikacja, kropelki - > baardzo dobre. Do tego jest sensownie wyceniony. Albo...dzisiejsza premiera House of Wax Sapphire z zawartością 40% naturalnego wosku carnauba. 300 g (więc zrobisz tym xx aut bez problemu) za 219 zł. Trwałość wg producenta do 4 miesięcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mondeo Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Polecam Natty's Paste Wax Black i meguiars 16 Mirror, testowane na czarnych i srebrnym Efekt kilka linijek wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 30 minut temu, hardy_pol napisał: Witam. Pytanko który wosk byście polecili: -476 -fusso (z tym pracowałem w zeszłym roku, ale może czas na zmianę) -harly wax -a może jeszcze coś innego potrzeba zrobić wiosną ok. 10 samochodów na zasadzie one step i woskowanie, samochody głównie czarne lub ciemne Z tych wymienionych wziąłbym harly wax,fajny naturalny wosk na ciepłe dni,niedrogi bo za 100 masz ogromną puche i 2-3 miesiące polezy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 52 minuty temu, menior napisał: niedrogi bo za 100 masz ogromną puche i 2-3 miesiące polezy A ja tylko dodam że jakby ktoś sie decydował to u naszego partnera MrC jest 'harly wax' za 82 zł do wzięcia 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy_pol Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Godzinę temu, david2888 napisał: @hardy_pol Coli476s jesli ma długo poleżeć, a jak na lato i mega efekt wizualny to CG Butter Wax Buttera kiedyś chciałem dla siebie - (nie wiem czemu lubię CG ) a jak z trwałością podpowiesz kolego? 476 miał wpaść w zeszłym roku ale przyciąganie kurzu trochę mnie martwi (wiem, że po pierwszym myciu się uspokoi ale tłumacz to znajomym) ew. myślałem o 845. Osobiście jak byście mieli znajomym robić (znajomym których lubicie ) to który byście wybrali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi