Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Poleci mi ktoś jakiś klej dobry? Chce przykleić plastikową listwę samochodu bo odstaję minimalnie i mnie denerwuję.. (listwa - plastik, klejona do zderzaka) Oglądając film i testy przymierzam się do kupna JB-WELD Pracował ktoś na nim?

Panowie, Pytanie dot. bardziej Elektromechaniki otóż problem jest w Passacie b5, chodzi o to że nie działa centralny zamek z pilota tylko na kluczyk, bagażnik cały czas zamknięty nieda się otworzyć ani pilotem ani kluczykiem, jak kliknę na zamykanie (i słychać takie pyknięcie) to mrugają awaryjne dopiero gasną gdy kliknę na otwieranie. Może miał ktoś podobny problem ? Nie wiem czy to wina Modułu komfortu jest, czy ogółem coś w centralnym ? W Sobotę wyjeżdżam do Niemiec to musze zrobić to ustrojstwo.

Dodam że zaczęło się od tego że jak zamknąłem drzwi i poszedłem do Lidla, topo otwarciu drzwi pasażera ne były otwarte tylko reszta, a teraz już tak się zrobiło :/ 

Ma ktoś jakieś pomysły ? 

Następnie możesz sprawdzić czy moduł komfortu nie jest czasem zawilgnięty i wgl w jakim stanie są kable, on znajduje się pod nogami kierowcy,ale najpierw sprawdził bym bezpieczniki i spróbował drogim pilotem jeśli posiadasz

• Okay 1

Witam robiąc korektę lakieru na miękkim oplu po użyciu kocha antiholograma czysciłem polerowany element ipą, i właśnie tu jest problem otóż nie mogłem ipą doczyścić elementu cały czas zostawały po niej mazy , dopiero mogłem doczyścić ten element mikrofibrą ale bez ipy. Przy czyszczeniu po pascie takiej jak menzerna 2500 czy koch h8.02 nie było z tym problemu. Mógłby mi ktoś opisać czemu tak się dzieje ?

Witam

Konkretne pytanie. Odebrałem samochód z salonu i wygląda w słońcu... masakra. Panowie widocznie wycierali go szmatą, żeby się błyszczał.

20180306_102732.jpg.21825689277480aa3f872c08219a400f.jpg

Robiłem wcześniej pełną korektę na swoich samochodach, ale ten, moim zdaniem, tego nie wymaga. Potrzebuje ściągnąć delikatne ryski. Świadomie piszę ryski, ponieważ widać je tylko w słońcu, taka pajęczynka jak na zdjęciu powyżej.

Przyszło mi do głowy żeby to ściągnąć Swirlx'em, z którym wcześniej nie miałem doczynienia. Oczywiscie potem cleaner i wosk.

Pytanie do Panów, jak się z tym pracuje i czy ściągne tym rysy, czy raczej przykryje, zamaskuje? Czy może samego cleanera użyć ze środkiem czyszczącym. Jak się ma Swirlx do Menzerny 3500? Tym robiłem wykończenie w poprzednich autach.

Auta u mnie wyglądają tak, więc sami rozumiecie...

5a9e79506303a_20170814_165430kopia.jpg.d8284f1995e61eca76cb9cd733df64ff.jpg

5a9e795c59dd0_20170810_194743kopia.jpg.bd7629864cc155ab93d57891b6a53ec7.jpg

5a9e796b5619a_20170319_122348kopia.jpg.7aad27c9cdb922fcd07003cf47dc5630.jpg

Podpowiedzcie coś :)

z góry wielkie dzięki.

Dzięki, zastosuje się do Twoich zaleceń i o efekcie poinformuje :)

..nie wcześniej jak za dwa tygodnie...

PS. Mówisz miekki pad, mnie się najlepiej pracuje czarnym waflem, więc zastosuje taką kombinację.

• Okay 1

Witam. Pytanko który wosk byście polecili:

-476
-fusso (z tym pracowałem w zeszłym roku, ale może czas na zmianę)
-harly wax
-a może jeszcze coś innego

potrzeba zrobić wiosną ok. 10 samochodów na zasadzie one step i woskowanie, samochody głównie czarne lub ciemne

@hardy_pol możesz rozważyć również BILT-HAMBER Double Speed Wax. Trwałość, aplikacja, kropelki - > baardzo dobre. Do tego jest sensownie wyceniony.

Albo...dzisiejsza premiera House of Wax Sapphire z  zawartością 40% naturalnego wosku carnauba.
300 g (więc zrobisz tym xx aut bez problemu) za 219 zł.
Trwałość wg producenta do 4 miesięcy.

30 minut temu, hardy_pol napisał:

Witam. Pytanko który wosk byście polecili:

-476
-fusso (z tym pracowałem w zeszłym roku, ale może czas na zmianę)
-harly wax
-a może jeszcze coś innego

potrzeba zrobić wiosną ok. 10 samochodów na zasadzie one step i woskowanie, samochody głównie czarne lub ciemne

Z tych wymienionych wziąłbym harly wax,fajny naturalny wosk na ciepłe dni,niedrogi bo za 100 masz ogromną puche i 2-3 miesiące polezy 

Godzinę temu, david2888 napisał:

@hardy_pol Coli476s jesli ma długo poleżeć, a jak na lato i mega efekt wizualny to CG Butter Wax

Buttera kiedyś chciałem dla siebie - (nie wiem czemu lubię CG :) ) a jak z trwałością podpowiesz kolego?
476 miał wpaść w zeszłym roku ale przyciąganie kurzu trochę mnie martwi (wiem, że po pierwszym myciu się uspokoi ale tłumacz to znajomym)
ew. myślałem o 845.

Osobiście jak byście mieli znajomym robić (znajomym których lubicie :P ) to który byście wybrali?