CoolBreeze Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Panowie, czego używacie do czyszczenia butelek po środkach, które wam się skończyły/zmieniacie na inne? APC da radę, czy jakaś inna chemia? A może H2O wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 21 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 7 minut temu, CoolBreeze napisał: Panowie, czego używacie do czyszczenia butelek po środkach, które wam się skończyły/zmieniacie na inne? APC da radę, czy jakaś inna chemia? A może H2O wystarczy? te po tarach lub deironizerach leca do kosza. Reszta myta APC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolBreeze Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 3 minuty temu, Domel napisał: te po tarach lub deironizerach leca do kosza. Reszta myta APC. Ok, dzięks. Muszę wyczyścić butelkę po Excede Tire and Rubber Cleaner 1:4, na tester Irona od FW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berd Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Godzinę temu, CoolBreeze napisał: Panowie, czego używacie do czyszczenia butelek po środkach, które wam się skończyły/zmieniacie na inne? APC da radę, czy jakaś inna chemia? A może H2O wystarczy? Soda z octem, a potem płyn do mycia naczyń :-) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk14 Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Panowie jak auto ma świeżo nałożony wosk, przed tym pełne oczyszczanie lakieru (dekontaminacja/deiron/glinka). Wystarczy regularne mycie szampon + 2x wiadra? Co ile powtarzacie po takim fest oczyszczaniu kolejną dekontaminację? I czy produkty prickbort/deirony mocno gryzą się z woskami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo100 Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Ja kolejną praktycznie przed następnym oczyszczaniem i woskiem... Chyba, że po myciu widać szczegóły, których sam szampon nie dał rady ogarnąć... A tak to tylko felgi dostają irona.... Z tym, że ja myję systematycznie co tydzień, więc syf schodzi na bieżąco i nie daję mu się zaprzyjaźnić z lakierem na dłużej Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berd Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 8 minut temu, Patryk14 napisał: Panowie jak auto ma świeżo nałożony wosk, przed tym pełne oczyszczanie lakieru (dekontaminacja/deiron/glinka). Wystarczy regularne mycie szampon + 2x wiadra? Co ile powtarzacie po takim fest oczyszczaniu kolejną dekontaminację? I czy produkty prickbort/deirony mocno gryzą się z woskami? Regularnie myj na dwa wiadra. Po myciu możesz wzmacniać wosk Qd lub Qw. Następną dekontaminacje z pełnym czyszczeniem zrobisz jak wosk umrze na lakierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 21 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 26 minut temu, Berd napisał: Soda gdzie tą sodę kupujesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Jeśli soda oznacza soda oczyszczona, to kupisz ją w Lidlu za całe 0.89zł (chyba 150 gram) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Pewnie soda albo woda jesli soda to pewnie zwykla oczyszczona ogolnodostepna w kazdym sklepie spozywczym. Sorry za off...@Domel sprawdzales juz SG pre wash citrus oil w pianownicy axela ? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berd Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 5 godzin temu, Domel napisał: gdzie tą sodę kupujesz ? W każdym sklepie spożywczym. Tak jak koledzy pisali soda oczyszczona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapmen93 Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Szybki temat. Lada dzień zakupuje polerke K2 Masner. Nie będę porywać się na głęboką wodę tylko chce najpierw spróbować one step na swoim aucie. Koch Antihologram i miękka gąbka będą ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk14 Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Możecie polecić jakieś dobry odmrażacz do szyb który nie będzie ściągal NW z szyb? Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapmen93 Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 @Patryk14 Detailers Magic Frost Magic 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 7 minut temu, Patryk14 napisał: Możecie polecić jakieś dobry odmrażacz do szyb który nie będzie ściągal NW z szyb? Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka @Detailer's Magic Frost Magic POLECAM Nie usuwa NW jest bezpieczny , dobrze sobie radzi i pachnie Borówkami Nawet jest test , może Cię przekona 8 minut temu, rapmen93 napisał: Szybki temat. Lada dzień zakupuje polerke K2 Masner. Nie będę porywać się na głęboką wodę tylko chce najpierw spróbować one step na swoim aucie. Koch Antihologram i miękka gąbka będą ok? Weź sobie jeszcze Koch Heavy Cut H8.02 i Antihologram . Najlepiej weź sobie kilka gąbek , miękka , średnia , twarda i musisz próbować jaka kombinacja będzie najlepsza 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Szybki temat. Lada dzień zakupuje polerke K2 Masner. Nie będę porywać się na głęboką wodę tylko chce najpierw spróbować one step na swoim aucie. Koch Antihologram i miękka gąbka będą ok? Jesli nie masz jeszcze pasty to ze swojej strony polecam scholla S17+ na one step. Chyba, ze posiadasz juz paste... Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paavo Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Ponawiam pytanie: Mam problem z powłoką Max Protect UGC PRO. Jakiś miesiąc temu zaaplikowałem powłokę na szybę, jednak przez to, że szyba jest sucha wycieraczki skaczą. Ma ktoś sprawdzony sposób jak temu zaradzić? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEEMAS Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Sucha tzn? Co ty chcesz na suchej szybkie zbierać wycieraczkami kurz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 2 godziny temu, rapmen93 napisał: najpierw spróbować one step na swoim aucie. Koch Antihologram i miękka gąbka będą ok? Podobno świetna pasata na 'one step' to żółty Koch Chemie F5.02 Feinschleifpaste. Ścieralność: 5/10 Połysk 7/10 Niestety dostępny jedynie w 1l butlach. (jeden gość sprzedaje na allegro 250ml ale rozlewa z 1l) Dzisiaj mam dostać paczkę z tą pastą to sprawdzę co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Teraz, Grzechu23 napisał: Podobno świetna pasata na 'one step' to żółty Koch Chemie F5.02 Feinschleifpaste. Ścieralność: 5/10 Połysk 7/10 Niestety dostępny jedynie w 1l butlach. (jeden gość sprzedaje na allegro 250ml ale rozlewa z 1l) Dzisiaj mam dostać paczkę z tą pastą to sprawdzę co i jak Daj znać bo też będę szukał pasty One Step. Ogólnie to z Kocha chce kupić też H8.02 i Antiholo. Pada do one stepa jaki wybrałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 ja właśnie zakupiłem te 3 pasty: H8.02, F5.02 i Antiholo Pada pod 'one step' wybrałem żółtego Royal Pads Air for DA 135mm ale wziąłem również też z ciekawości miększego czerwonego Royal Pada DA 135mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 22 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 12 godzin temu, SylPio napisał: Sorry za off...@Domel sprawdzales juz SG pre wash citrus oil w pianownicy axela ? Dzis na fejsie https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1350342511743339&id=754566324654297 Nie to nie ja Potrzebuje wiecej czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paavo Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 3 godziny temu, PRZEEMAS napisał: Sucha tzn? Co ty chcesz na suchej szybkie zbierać wycieraczkami kurz? Krople deszczu po spadnięciu na szybę nie formują tafli, tylko robią się pojedyncze punkty. Nie ważne jak intensywnie pada deszcz, po 2-3 wytarciu szyby, wycieraczki zaczynają skakać po szybie. Zamysł produktu jest taki, żeby wycieraczek używać jak najmniej, jednak stojąc w korku przy prędkości poniżej 30 kph nie ma szans, żeby krople uciekały z szyby. Teraz rozumiesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 3 godziny temu, Grzechu23 napisał: Niestety dostępny jedynie w 1l butlach. (jeden gość sprzedaje na allegro 250ml ale rozlewa z 1l) Ale nie będzie już małych, czy jakieś chwilowe braki w sklepach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Nie ma w ogóle w sprzedaży tej posty w pojemności 250ml . Tylko 1l .(info ze strony producenta http://www.koch-chemie.de) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi