Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Fredi88 napisał:

Możesz coś więcej napisać? Dlaczego jest słaby ten produkt? Mam i dla mnie robi co ma robić, ale prockborta nie miałem więc nie mam odniesienia. Mimo wszystko dziwne że ktoś pisze komentarz że ADBL>Prickbort, potem czytam że to praktycznie to samo, a za chwilę zdanie dokładnie odwrotne do pierwszego... skąd aż taka różnica w opiniach?

Skąd różnica nie powiem, mówię tylko za siebie po swoich doświadczeniach. Prickbort lepiej mi domywa, szybciej i mocniej rozpuszcza smołę i smary, gdzie adbl doopy mi nie urwał. Nie wiem z czego to wynika, ale jest mocna przepaść w adblu między np. Vampirem który jest imo super środkiem, a tar&glue który jest strasznie cieniutki.

• Moderator
43 minuty temu, Fredi88 napisał:

Możesz coś więcej napisać? Dlaczego jest słaby ten produkt? Mam i dla mnie robi co ma robić, ale prockborta nie miałem więc nie mam odniesienia

nie jest słaby ale mógłby być mocniejszy.

spróbuj na szczurze który przez 4 ostanie lata był myty tylko szamponem z auto landu. Gwarantuje Ci że Prickbort zrobi to szybciej :)

hehe, liczyłem na dosłownie kilka krótkich odpowiedzi i jaki wynik procentowo by wyszedł, a tu taka dyskusja :) i wybór znów staje się trudniejszy :P
dziś zużyłem końcówkę Prick'a na busa teścia - tylne drzwi dosłownie spływały brązem :) a itak musiałem z 2 razy poprawiać ( jeździł przez remontowaną ulicę ze świeżym asfaltem)

Panowie, Jeszcze z 2 miesiące temu 7-letnia siostra trochą się bawiła w samochodzie i jak to mówią, narobiła bałaganu. I chciałbym się dopytać co mogę zrobić z Gałką zmiany biegów i Radiem pękniętym. Bo chcę na dniach malować tunel środkowy i może zrobić coś z tymi dekorami tylko jeszcze nie mam pomysłu :/ 

22549689_2035569070011138_67306525482908

22540226_2035569006677811_17658187868786

@Alfa47 jak przedmowa, strasznie to e46 zjechane :( Mój golf 1994r wygląda w środku 100 razy lepiej :)

Wymiana elementów na używane w lepszym stanie,  przede wszystkim gałka od biegów ori bmw. 

@Fredi88 na żadnym zdjęciu tzn. ? Brudne dywaniki itd. Niestety u mnie na wsi, nim wejde ze trzy razy do tego samochodu to wszystko uwalone piachem itd. Odkąd wróciłem z zzagranicy to robię garaż i właściwie to taka ciągle pogoda, że ledwo mogę go umyć bo albo pada albo coś tam.

@Gesiu_15 Gałka tak nie wyglądała razem z radiem :) Ale co do reszty to tak musze powiedzieć że zjechane właśnie dlatego w tym tygodniu zaczynam wszystko sprzątać, czyścić, prać więc przy okazji chciałbym zrobić grubszą robotę z tym tunelem i dekorami bo wstyd sam to musze przyznać :) Jeśli już to gałkę kupię nową, ale teraz nie mam pojęcia, co z radiem ? :( 

Ja bym próbował ściągnąć i coś urzeźbić, żeby to zamaskować. W sensie: bardzo starannie skleić. I nie kropelką, tylko na przykład epoksydem (takim dwuskładnikowym), dbając, żeby nadmiar nie wypłynął na zewnątrz.

Całkowicie pewnie nie, ale będzie wyglądać lepiej :P Chyba, że porwiesz się na pomalowanie frontu radia - trochę na forum jest o malowaniu plastików wewnętrznych. Możesz to połączyć z malowaniem jakichś innych elementów wnętrza.

Panowie czy przed oddaniem do lakierowania robicie jakieś zabiegi na brudnym lakierze chodzi mi o tar&glue, iron remover? Może resztę auta zabezpieczyć przed zapyleniem np. woskiem fk1000? . Czy nie ma sensu i po lakierowaniu zrobić to porządnie ?

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Jak to jest dokladnie z impregnacja pada polerskiego impregnuje sie tylko raz czy jak skoncze etap na wyznaczonym obszarze to czyszczenie i pownowna impregnacja?

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

• Moderator
40 minut temu, Michal21071984 napisał:

Jak to jest dokladnie z impregnacja pada polerskiego impregnuje sie tylko raz czy jak skoncze etap na wyznaczonym obszarze to czyszczenie i pownowna impregnacja?

Kazdy nowy i po praniu 

Kazdy nowy i po praniu 
Dzieki czyli robiac auto mam pad po praniu impregnuje go raz na poczatku i potem przy kolejnych przejazdach dokladam tylko paste

Godzinę temu, Mike87 napisał:

Panowie... chciałem zlikwidować recznie drobne, nie groźne ryski z czarnego delikatnego lakieru hondy. Która menzerna będzie lepsza? 3000 czy 3500 super finish ???

Ciezko stwierdzic bez zdjec na podstawie opisu "nie grozne ryski" :) dla mnie wszystko co nie jest przebite do bazy i da sie wypolerowac jest "niegrozne" wydaje mi sie ze nawet medium cut / polish (2500) moze dac rade a zaosczedzic czasu, zalezy jakie te "ryski" i jak idealny efekt chcesz uzyskac. 5jona

7 minut temu, Michal21071984 napisał:

Dzieki czyli robiac auto mam pad po praniu impregnuje go raz na poczatku i potem przy kolejnych przejazdach dokladam tylko paste

Tu nie ma wielkiej magii, chodzi o to żeby przy rozpoczęsciu pracy równomiernie nasączyć pad. Lepiej się takim pracuje i lepsze efekty daje.

Gdy już jest nasączony, potem w odpowiednich momentach dorzucasz kolejne "groszki" oraz czyścisz gdy tego wymaga.

Po skończonej pracy pranie.

Tu nie ma wielkiej magii, chodzi o to żeby przy rozpoczęsciu pracy równomiernie nasączyć pad. Lepiej się takim pracuje i lepsze efekty daje.
Gdy już jest nasączony, potem w odpowiednich momentach dorzucasz kolejne "groszki" oraz czyścisz gdy tego wymaga.
Po skończonej pracy pranie.
Dzieki
Jeszcze jedno pytanie po Menzernie 2500 chcialem przejechac 3800 na rotacji wiem ze finsh robi sie na nizszych obr tj okolo 1200 ale Menzerna gdzies czytalem ze wymaga wyzszych obrotow

3 godziny temu, MyszuFF napisał:

Ciezko stwierdzic bez zdjec na podstawie opisu "nie grozne ryski" :) dla mnie wszystko co nie jest przebite do bazy i da sie wypolerowac jest "niegrozne" wydaje mi sie ze nawet medium cut / polish (2500) moze dac rade a zaosczedzic czasu, zalezy jakie te "ryski" i jak idealny efekt chcesz uzyskac. 5jona

Już pokazuje dokładnie jakie rysy

zx2PFTE.jpg

i taką grubszą ryse, ruszyłem boltem 100

3IASjSn.jpg

i wyszło

pCVZUvA.jpg 

Zwyczajnie chciałbym coś lepszego w ten deseń