Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

@pioters, @Strus ci ładnie procedurę mycia opisał. Kluczem do sukcesu będzie miejscówa. Jak masz taki bezdotyk gdzie możesz temat ogarnąć bez ruszania się ze stanowiska, to jesteś szczęściarzem. Jednocześnie masz przerąbane - zaraz się wciągniesz i będziesz chciał więcej :)

5 minut temu, CoolBreeze napisał:

@pioters, @Strus ci ładnie procedurę mycia opisał. Kluczem do sukcesu będzie miejscówa. Jak masz taki bezdotyk gdzie możesz temat ogarnąć bez ruszania się ze stanowiska, to jesteś szczęściarzem. Jednocześnie masz przerąbane - zaraz się wciągniesz i będziesz chciał więcej :)

CZy miejscówę mam to się niestety dopiero okaże.  Większość bezdotyków jest albo przy stacjach benz, albo przy stacjach tankowania gazu gdzie siedzi miły pan w budce i pilnuje. Na niektórych jest tylko myjka a i tak buda z "dozorcą" jest. 

Jdną mam na oku, niby bez dozoru (pewnie tylko kamery). Pozostaje spróbować.

• Dystrybutor
Dnia 6.09.2017 o 17:13, Gold_Car napisał:

Znacie jakieś sklepy internetowe z kosmetykami w Austrii może być stacjonarny ale żeby miał towar do zobaczenia na necie okolice wiednia ? Lub czechy Znojmo, Brno ?

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Polecamy w Czechach ten sklep: http://www.eshop-crystalcruisers.com/index.php?route=product/category&path=42

• Lubię to 1

Witam panowie i panie pytanko jak sie zabrać za matowy wypłowiały lakier Audi 80 (czerwony akryl nie metalic) próbowałem rożne pady pasty mocną,średnią futro i efekt kiepski maszyna rotacja,DA nie posiadam niestety

zastanawia mnie ten produkt MEGUIARS ULTIMATE COMPOUND poradzi sobie lepiej??

@michalk9017 na cuda nie licz. Nie widzę Twojego lakieru, ale z tego co piszesz jest on mocno zniszczony. Ja machałem z 6 godzin UC i jedynie co to odświeżyłem delikatnie lakier pozbywając się swirli i kilku drobniutkich rys na 2 letnim aucie. Efekt na bank słabszy niż po rotacji z jakąś dedykowaną pastą.

Panowie jeszcze nie w wydziałem tematu "Środki które nie ulegają przeterminowaniu ". Warto było by gdyby jakiś user o sporej wiedzy założył go?. Wiem że większość środków sonax nie ulega przeterminowaniu, ale na tym moja wiedza się kończy. Większość środków które kupiłem nie mają daty ważności ... jestem ciekaw czy na to jest jakiś paragraf .

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Wiele z Was zapachy w atomizerach stosuje na dywaniki pewnie welurowe. Idzie już jesień potem zima więc w samochodach zawitają gumy pod nogi xi wtedy z takim zapachem? Zastanawiam się gdzie aplikować żeby był najbardziej wyczuwalny. Czy fotele lub tylny tunel środkowy będzie dobrym wyborem?

Koledzy do zmycia auta przed powłoką - zmywacz sylikonowy i potem lecę IPA na koniec?

Czy to jest ok? http://allegro.pl/novol-plus-780-zmywacz-do-usuwania-silikonu-1l-i6055268639.html

Czy IPA musi być z wodą czy lepiej sama IPA?

20 minut temu, analyzator napisał:

Koledzy do zmycia auta przed powłoką - zmywacz sylikonowy i potem lecę IPA na koniec?

Czy to jest ok? http://allegro.pl/novol-plus-780-zmywacz-do-usuwania-silikonu-1l-i6055268639.html

Czy IPA musi być z wodą czy lepiej sama IPA?

Nie bądź ignorantem...

4 godziny temu, Fredi88 napisał:

Nie bądź ignorantem...

Ale ja to czytałem :) Pytam czy ten zmywacz jest ok. Nie znam się na zmywaczach. Czy jest bezpieczny i nie wiem nie popali mi lakieru? To samo czysta IPA. Używałem czystej i rozrobionej na srebrnym metaliku no problem. Teraz chcę sie zająć fabrycznie nowym lakierem ford race red.

53 minuty temu, analyzator napisał:

Ale ja to czytałem

To przeczytaj jeszcze raz punkt 3B i cały post to znajdziesz odpowiedź na wszystkie twoje wątpliwości łącznie z produktem o który pytasz. Pytanie o IPA pojawia się tu 3 razy dziennie. W wyszukiwarce znajdziesz wszystko, łącznie z rozcieńczeniami.

Pewni panowie lakiernicy wymyli mi furę na której leżał Fusso Coat12 Tenzi Truckiem... Pytanie: mogę nałożyć go ponownie na ten zdychający, w pół taflujący wosk na lakierze poprzedzając odtłuszczeniem czy trzeba przelecieć cleanerem/jakimś adbl pro żeby to kompletnie umarło? Cleaner'a pod soft'a niezbyt chcę kupować :/ I czy robić pełną dekontaminację i glinką? Auto jeździło trochę z tym umierającym woskiem, progi cięęężko się myje - zderzak i klapa z "nagaru" czy co to tam jest diesla w ogóle nie schodzi - nawet :| 

Drugie pytanie: co zrobić z tym nagarem/brudem na zderzaku/klapie? Zauważyłem że domywa je 1:10 APC, szampon z neutralnym PH FX Nano nie rusza tego kompletnie....

4pnjtmK.jpg

Zobaczcie pod tablicą, psiknięte APC i zeszło pięknie... A reszta no fatalnie, nie miałem takiego problemu wcześniej. :cry:

Zgodnie ze sztuką powinien być cleaner. Chociaż fusso jest bardzo tolerancyjne, to jak na umierający nałożysz drugą warstwę to i tak długo będzie siedzieć.

Nie mniej, u Ciebie aż się prosi żeby doczyścić wszystko dokładnie bo zapuszczone na zdjęciach.

dekontaminacja i glinka wskazane, a cleaner możesz kupić dowolny, nawet najtańszy, a potem go wymyj ipą i na to sealant

Jaki wosk na zime polecacie ? 

Aktualnie kończę dodo juice blue valvet , ale nie zbyt długo on leży . 
Chciałbym wosk który jak najdłużej poleży , najlepiej całą zimę . 

Opcja szukaj sie klania
https://kosmetykaaut.pl/topic/320-jaki-wosk-na-zimę/?page=37

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk