Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 30 Października Partner forum Zgłoś Opublikowano 30 Października @Radu5 DIYDetail Gold standard i do tego pad mikrofibrowy ewentualnie jakies hybrydowe futro
damian_acc Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października Macie jakiś sposób na resztki wosku jak na zdjęciu czy do śmieci? Jeśli to istotne to chodzi o Fusso.
Moderator Eryczek Opublikowano 30 Października Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Października Wow! Wysmarowałeś całą puchę Fusso! Szacun 1
Moderator Domel Opublikowano 30 Października Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Października 5 minut temu, Eryczek napisał(a): Wow! Wysmarowałeś całą puchę Fusso! Szacun Myslałem ze to tylko Urban Legend że sa tacy ludzie którym sie to udało 1
imola33 Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października @damian_acc zeskrobać i uformować płaski dysk na dnie puchy albo spróbować podgrzać w np. garnku z wodą. Nie wiem jak się zachowa Fusso, naturalny wosk rozpuści się pod wpływem temperatury 2
Mr.Wolf Opublikowano 31 Października Zgłoś Opublikowano 31 Października A ja bym nie kombinował z topieniem wosku, tylko wziął aplikator nieco mniejszej średnicy i normalnie wygrzebywał. Przecież cały aplikator nie musi być pokryty towarem. Jakoś ludzie sobie radzą z pobieraniem wosku z małych testerów Dodo Juice, gdzie jest to większe wyzwanie niż z takiej wielkiej puchy.
Krzysiek71 Opublikowano 31 Października Zgłoś Opublikowano 31 Października Doradźcie jakieś fibry do docierania powłok,takie żeby nie zostawiały kłaczków na czarnym uni i nie za miliony.
xadamx Opublikowano 31 Października Zgłoś Opublikowano 31 Października 19 minut temu, Krzysiek71 napisał(a): Doradźcie jakieś fibry do docierania powłok,takie żeby nie zostawiały kłaczków na czarnym uni i nie za miliony. ADBL Neon
zeea Opublikowano 31 Października Zgłoś Opublikowano 31 Października 13 minut temu, xadamx napisał(a): ADBL Neon Kurcze ostatnio pierwszy raz nimi docierałem i jakoś mi to nie szło. Wax Pro o niebo lepiej. Muszę spróbować innej techniki może.
Mumins Opublikowano 31 Października Zgłoś Opublikowano 31 Października 1 godzinę temu, Krzysiek71 napisał(a): Doradźcie jakieś fibry do docierania powłok,takie żeby nie zostawiały kłaczków na czarnym uni i nie za miliony. Docierałem ostatnio WaxPro, sprawdzony temat. Ponoć fibry Cleantle też są dobrym wyborem.
Krzysiek71 Opublikowano 31 Października Zgłoś Opublikowano 31 Października @zeea wax pro no limit? Po niej też własnie pełno meszków. Próbowalem potem Flexipads pomarańczową i trochę udało się zebrać. Najlepiej było taką z zestawu z Neoxala 12 pomarańczowa i teraz tak myślę,że ona jest bardzo podobna do tych Adbl neon.
xadamx Opublikowano 31 Października Zgłoś Opublikowano 31 Października Godzinę temu, zeea napisał(a): Kurcze ostatnio pierwszy raz nimi docierałem i jakoś mi to nie szło. Wax Pro o niebo lepiej. Muszę spróbować innej techniki może. Ja cały czas ich używam do powłok. Nie mam powodów do narzekania.
pablo15005 Opublikowano 31 Października Zgłoś Opublikowano 31 Października @Mumins używałem cleantle do szyb i są petarda, tak nawiąże... Do lakieru w koszyku żeby właśnie ich spróbować
Mumins Opublikowano 31 Października Zgłoś Opublikowano 31 Października 7 godzin temu, Krzysiek71 napisał(a): @zeea wax pro no limit? Po niej też własnie pełno meszków. Pomarańczowa (mango) czy fioletowa?
pablo15005 Opublikowano 1 Listopada Zgłoś Opublikowano 1 Listopada @Good Stuffmacie w sprzedaży rims detailer w bańce 5l? Bo w większości sklepów tylko do 2l, w c4c znalazłem 5l ale może jakaś starsza partia?
MMCzysci Opublikowano 1 Listopada Zgłoś Opublikowano 1 Listopada Kochani, czy tak głęboka rysa na plastiku zegarów jest do spolerowania, czy to już przegrany temat... ?Jeżeli jest to do zrobienia, to jaka kombinacja?ASO sprzątało wnętrze...Wyryte w skale z S20 FE 5G
lukeu Opublikowano 2 Listopada Zgłoś Opublikowano 2 Listopada Cześć. Jak podejść do plastikowego auta w postaci Corvetty C6? Jak to jest lakierowane? Można coś przyciąć czy lepiej uważać?
grechut Opublikowano 2 Listopada Zgłoś Opublikowano 2 Listopada @lukeu Robiłem podobną tylko że srebrną. Ja używałem wtedy pomarańczowego Zvizzera + 3d one 400... Raczej chciałem bardziej odświeżyć lakier więc robiłem dwa przejazdy. Wyszedł całkiem fajny one step 1
gprzesniak Opublikowano 4 Listopada Zgłoś Opublikowano 4 Listopada Pany, potrzebna pomoc. Wujaszek wjechał w jakiś osad na drodze. Moim zdaniem wcześniej gdzieś ktoś zrzucał beton z gruszki i jak wracał to ''gubił''resztki po drodze. Efekt jest taki, że całe nadkola i doły po stronie pasażera są w cemencie/betonie. Jakieś sprawdzone pomysły i metody? Z góry dzięki.
dluginick Opublikowano 4 Listopada Zgłoś Opublikowano 4 Listopada Czy da się to zniwelować w prostu sposób? Czy zabawa nie warta prób i więcej szkód narobię albo efekt nie będzie warty zachodu. Może lepiej oddać do kogoś albo nie patrzeć.
xadamx Opublikowano 4 Listopada Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 3 godziny temu, gprzesniak napisał(a): Pany, potrzebna pomoc. Wujaszek wjechał w jakiś osad na drodze. Moim zdaniem wcześniej gdzieś ktoś zrzucał beton z gruszki i jak wracał to ''gubił''resztki po drodze. Efekt jest taki, że całe nadkola i doły po stronie pasażera są w cemencie/betonie. Jakieś sprawdzone pomysły i metody? Z góry dzięki. Środek o pH kwaśnym. Coś mocnego. 1
kivlov Opublikowano 4 Listopada Zgłoś Opublikowano 4 Listopada Hejka, Cos lepszego znajdę w podobnej cenie 30ml ceramika od Cleantle Admire? Na allegro jest 320zł Czy macie jakieś lepsze linki i zestaw bo chciałbym kupić do tego szampon dokupić i może jakieś jescze prodkuty jak polecacie? Auto nowe z salonu całe czarne. Ps. Czym zabezpieczyć nowe fotele skórzane? Czy nic nie robić? Jakiś płyn do ekranów szczególnie polecacie czy zwykły płyn do szyb?
gprzesniak Opublikowano 4 Listopada Zgłoś Opublikowano 4 Listopada @kivlov mrcleaner.pl, detailing house - tutaj masz za 300zl 30ml adnire. Skóra musi być odżywiona i zabezpieczona. Polecam gyeon leather Shield., ale masz mnóstwo opcji, podobnie jak w przypadku płynów do mycia szyb. Poczytaj dedykowane wątki, testy , etc. Na forum masz wszystko.
sztefan24 Opublikowano 4 Listopada Zgłoś Opublikowano 4 Listopada @Krzysiek71 nie dam sobie ręki uciąć ale te pomarańczowe fibry, dodawane do neoxal 12, to wycieruchy Moje Auto z kartonika.
xadamx Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 7 godzin temu, gprzesniak napisał(a): Polecam gyeon leather Shield. Nigdy nie używałem tego typu produktów i jestem daleki od ich stosowania w takich przypadkach. Dlaczego? Z uwagi na zawartość SiO2. Chyba, że jest ktoś z ogomnym doświadczeniem w tym temacie i udowodni mi, że moje myślenie jest błędne. 8 godzin temu, kivlov napisał(a): Jakiś płyn do ekranów szczególnie polecacie czy zwykły płyn do szyb? Płyny do mycia szyb odradzam. Najczęściej mają w składzie alkohol, który uszkadza powierzchnie antyodblaskowe na ekranach. Są dedykowane do tego środki doskoale radzące sobie z ekranami. Ja sam używam Tenzi Ekrany LCD zarówno w autach jak i w domu.
Rekomendowane odpowiedzi