Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Czy Menzerna Power Lock Plus to jest to samo co ten wyhejpowany w USA Menzerna Power lock albo Jescar Powerlock?
Tak mówili, ale Jescar Ultra Lock Plus+ to podobno już coś innego (z SiO2).

@MMCzysci @maazur  Dressing od Good Stuffa. Opony mają 2 sezon, w pierwszym nie było problemu smarowałem je dressingiem od Deturnera. Pierwszy raz w tym roku posmarowałem je również dressingiem z tamtego sezonu i było ok. Problem wystąpił dopiero teraz, dlatego połączyłem to z nowym dressingiem. Jednak może to faktycznie przypadek. 

Mam wiekową pianę ADBL, tak ponad 5 lat ma... Myślicie że mogę jej użyć? Trochę jakby gluciasta i nie wiem czy ryzykować. Z drugiej strony jest jakiś termin ważności na piany aktywne?

Wysłane z mojego RMX2086 przy użyciu Tapatalka

• Moderator

@gori, śmiało! Wstrząśnij ja tylko przed użyciem.

Ja mam Shampoo Pro od ADBLa, ktory jest jeszcze starszy od Twojej piany. Glut sie zrobil taki, ze mozna go nożem porcjować ale działa tak samo jak kiedy go kupilem.

Poszukuję jakiegoś 'ekonomicznego' cleanera do opon, najlepiej w koncentracie. Po przeglądaniu stanęło na Goodstuffie (możliwe rozcieńczanie 1:4)/Excede (1:4), choć spotkałem się ze specyfikami typu Elite detailer czy Pro Elite (tutaj nie jestem pewien), gdzie producent deklaruje możliwe rozcieńczanie 1:10. Czy takie informacje mają jakiekolwiek przełożenie na rzeczywistość czy raczej czysty marketing? Mógłby ktoś polecić coś, co jest w koncentracie, daje dobrą pianę (atomizer pianujacy MrCleaner) i będzie w miarę budżetowe? Idealnie 1l, ale mogę rozważyć i baniaczek czy 0.5l jeżeli naprawdę wydajne 

Hejka, Mam pytanko macie jakieś sprawdzone nakładki na wkrętarek akumulatorową, aby wyczyścić , a następnie położyć niewidzialną wycieraczkę na szybę? Albo jakiś opis jak oczyścić prędzej (przed nałożeniem) szybę?

@kivlov Nie ma to znaczenia jaki talerz i rzep jeśli chcesz tylko oczyścić szybę. Ja mam mocną wkrętarkę i pierwszą szybę robiłem talerzem 125 bo wkrętarka bez kłopotu dawała radę... później kupiłem swoją pierwszą rotację 😉

Polecam Pollux Glass, idealnie przyszykujesz szybę pod NW. 

@pablo15005 coraz więcej informacji spotykam i opinii że na matowych lakierach nie powinno być naklejek. Czytałem także instrukcje z BMW które było matowe i tam był taki zapis. Po usunięciu naklejek dealerskich ślady były. Auto kilkukrotnie tarowane i troszkę zniwelowało. Sporo pomogła też IPa. 
co do rys to będą i tyle. Nic nie zrobisz. Sproboj jakas powłokę wrzucić może część przykryje, najczęściej elastomery przykrywają 

@Putkowski07 próbowałem wraperem odtłuszczac i trochę schodziło tych "rys gumowych". Najbardziej te drzwi po tej naklejce żeby ogarnąć bo malować element.... Plan jest właśnie żeby auto dobrze domyc i wtedy pójdzie decyzja co do lakierowania ...

Cleaner do szyb w stylu glass compound z, albo tlenek ceru/pollux glass. W jakim celu chciałbyś polerować szybę płynem?

Wyryte w skale z S20 FE 5G

Możesz mi wysłać link do tego cleanera? Chcę przygotować szyby pod niewidzialną wycieraczkę, a przy okazji kabinę pod prysznicem także nałożyć wycieraczkę :() zrobić niespodziankę żonie

Szukam dressingu do opon który daje połysk i to jak największy  

3a4262f17c3672bd90367cf51c5c3e3d.jpg

Miałem kiedyś, nie wiem czy da się to gdzieś jeszcze dostać, ale tak oczojebnego smalcu nie widziałem na oczy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

W dniu 19.05.2024 o 09:41, pablo15005 napisał(a):

Miał ktoś doczynienia z matowym autem? Taki ślad po naklejce i kilka rysek do ogarnięcia... Jakieś pomysły?

Nic nie zrobisz niestety 😕 Miałem przypadek Fiata 500 matowego który był testowy więc posiadał naklejki. Po zdjęciu w słońcu było widać dalej napis. Wydaje mi się że to jest kwestia utlenienia/oddziaływania  UV na lakier. Tak jak mi się podobają matowe lakiery to bardzo ich nie polecam. Dramat w utrzymaniu i brak możliwości usunięcia nawet drobnych rys. Nie wspominając o trudnej technologii malowania.