czester Opublikowano 13 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja @michall1919 Kup sobię gąbkę tri-color. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drufi Opublikowano 13 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja Czy Menzerna Power Lock Plus to jest to samo co ten wyhejpowany w USA Menzerna Power lock albo Jescar Powerlock?Tak mówili, ale Jescar Ultra Lock Plus+ to podobno już coś innego (z SiO2). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miecio Opublikowano 13 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja @Mr.Wolf Nic raczej wcześniej nie używałem. Dopiero zaczynam w tych tematach. @zeea Aby łatwiej było toczyć wątek, zalozylem temat na forum, może coś się rozwinie i się czegoś dowiem. Zapraszam do dyskusji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dluginick Opublikowano 13 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja @MMCzysci @maazur Dressing od Good Stuffa. Opony mają 2 sezon, w pierwszym nie było problemu smarowałem je dressingiem od Deturnera. Pierwszy raz w tym roku posmarowałem je również dressingiem z tamtego sezonu i było ok. Problem wystąpił dopiero teraz, dlatego połączyłem to z nowym dressingiem. Jednak może to faktycznie przypadek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 14 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja Hej, polecicie coś do drewnianych mebli? Coś, co da bardzo, BARDZO mocny połysk. Wcześniej używałem Cyprysa, ale od kilku lat nie jest już produkowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gori Opublikowano 14 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja Mam wiekową pianę ADBL, tak ponad 5 lat ma... Myślicie że mogę jej użyć? Trochę jakby gluciasta i nie wiem czy ryzykować. Z drugiej strony jest jakiś termin ważności na piany aktywne?Wysłane z mojego RMX2086 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 14 Maja Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja @gori, śmiało! Wstrząśnij ja tylko przed użyciem. Ja mam Shampoo Pro od ADBLa, ktory jest jeszcze starszy od Twojej piany. Glut sie zrobil taki, ze mozna go nożem porcjować ale działa tak samo jak kiedy go kupilem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bawgo Opublikowano 15 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja Poszukuję jakiegoś 'ekonomicznego' cleanera do opon, najlepiej w koncentracie. Po przeglądaniu stanęło na Goodstuffie (możliwe rozcieńczanie 1:4)/Excede (1:4), choć spotkałem się ze specyfikami typu Elite detailer czy Pro Elite (tutaj nie jestem pewien), gdzie producent deklaruje możliwe rozcieńczanie 1:10. Czy takie informacje mają jakiekolwiek przełożenie na rzeczywistość czy raczej czysty marketing? Mógłby ktoś polecić coś, co jest w koncentracie, daje dobrą pianę (atomizer pianujacy MrCleaner) i będzie w miarę budżetowe? Idealnie 1l, ale mogę rozważyć i baniaczek czy 0.5l jeżeli naprawdę wydajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quatz Opublikowano 15 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja Szybkie pytanie, po jakim czasie od regeneracji reflektorów czajnikiem można nałożyć na nie ceramikę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 15 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja Poczekaj minimum dwa tygodnie. Znam przypadki, gdzie po około tygodniu od czajnikowania powłoka weszła w reakcję i plastik popękał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivlov Opublikowano 17 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja Hejka, Mam pytanko macie jakieś sprawdzone nakładki na wkrętarek akumulatorową, aby wyczyścić , a następnie położyć niewidzialną wycieraczkę na szybę? Albo jakiś opis jak oczyścić prędzej (przed nałożeniem) szybę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 17 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja @kivlov jak na wkrętarkę to nic innego nie wpadło by mi do głowy jak talerz z rzepem + pad filcowy (max 75mm). Glass Cleaner i ogień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivlov Opublikowano 18 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja Jakis konkretny talerz i pad polecacie - jakiś link? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 18 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja @kivlov Nie ma to znaczenia jaki talerz i rzep jeśli chcesz tylko oczyścić szybę. Ja mam mocną wkrętarkę i pierwszą szybę robiłem talerzem 125 bo wkrętarka bez kłopotu dawała radę... później kupiłem swoją pierwszą rotację Polecam Pollux Glass, idealnie przyszykujesz szybę pod NW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 19 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja Miał ktoś doczynienia z matowym autem? Taki ślad po naklejce i kilka rysek do ogarnięcia... Jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putkowski07 Opublikowano 19 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja @pablo15005 coraz więcej informacji spotykam i opinii że na matowych lakierach nie powinno być naklejek. Czytałem także instrukcje z BMW które było matowe i tam był taki zapis. Po usunięciu naklejek dealerskich ślady były. Auto kilkukrotnie tarowane i troszkę zniwelowało. Sporo pomogła też IPa. co do rys to będą i tyle. Nic nie zrobisz. Sproboj jakas powłokę wrzucić może część przykryje, najczęściej elastomery przykrywają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 19 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja @Putkowski07 próbowałem wraperem odtłuszczac i trochę schodziło tych "rys gumowych". Najbardziej te drzwi po tej naklejce żeby ogarnąć bo malować element.... Plan jest właśnie żeby auto dobrze domyc i wtedy pójdzie decyzja co do lakierowania ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-odkrywca Opublikowano 19 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja Witam, zastanawiam się który lepszy: NUMATIC George GVE370 Lub KARCHER Professional Puzzi 8 Szukam czegoś typowo do prania ekstrakcyjnego. Aktualnie mam KARCHER SE 5.100, ale jest za słaby. Cenowo lepiej wypada George Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivlov Opublikowano 19 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja Czy można przejechać samym padem bez pasty polerskiej szyby? Czy wystarczy sam płyn do szyb? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 19 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja Cleaner do szyb w stylu glass compound z, albo tlenek ceru/pollux glass. W jakim celu chciałbyś polerować szybę płynem? Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivlov Opublikowano 19 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja Możesz mi wysłać link do tego cleanera? Chcę przygotować szyby pod niewidzialną wycieraczkę, a przy okazji kabinę pod prysznicem także nałożyć wycieraczkę :() zrobić niespodziankę żonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putkowski07 Opublikowano 20 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja Szukam dressingu do opon który daje połysk i to jak największy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian89 Opublikowano 20 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja Szukam dressingu do opon który daje połysk i to jak największy Miałem kiedyś, nie wiem czy da się to gdzieś jeszcze dostać, ale tak oczojebnego smalcu nie widziałem na oczy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 20 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja @Putkowski07 popatrz sobie na dressing od Prostaff Tire Coating lub Meguiars Endurance Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 21 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja W dniu 19.05.2024 o 09:41, pablo15005 napisał(a): Miał ktoś doczynienia z matowym autem? Taki ślad po naklejce i kilka rysek do ogarnięcia... Jakieś pomysły? Nic nie zrobisz niestety Miałem przypadek Fiata 500 matowego który był testowy więc posiadał naklejki. Po zdjęciu w słońcu było widać dalej napis. Wydaje mi się że to jest kwestia utlenienia/oddziaływania UV na lakier. Tak jak mi się podobają matowe lakiery to bardzo ich nie polecam. Dramat w utrzymaniu i brak możliwości usunięcia nawet drobnych rys. Nie wspominając o trudnej technologii malowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi