Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem kiedyś jedną sztukę i się spodobał. Później na promce dorwałem 2 sztuki w cenę jednej. W tych małych opakowaniach słabo wychodzi. Baniak wychodzi już korzystniej, choć wtedy z 4 stów trzeba wyskoczyć. Mała butelka wychodzi za 1 ml 16 gr, w baniaku 10 gr. Nie jest tanio, ale produkt świetny i warto. 

Opublikowano

Baniak bym trzy lata zużywał, ale dzięki za cynk

Wyryte w skale z S20 FE 5G

Opublikowano
3 godziny temu, MMCzysci napisał(a):

Ktoś kiedyś miał problem z uszkodzonym LCD po interior detailerze/chemii w ogóle? Z ciekawości pytam. Czy to musiałby być płyn do naczyń rozprowadzony gąbką do mycia tychże, żeby zaszkodzić?

Uszkodziłem kiedyś powłokę na wyświetlaczu w jakimś w miarę nowym bmw przy użyciu Interior Cleanera (chyba od Cleantecha ale nie jestem na 100% pewny), od tego czasu staram się te ekrany dotykać jak najmniej.

Opublikowano

Widzisz. Czyli dobrze było zapytać. Czekam na WM, może dojdzie.

@adi1509 puściłem Ci PM.

Opublikowano

Czy jest sens trzymać obok siebie małego Vonroca i DA 12mm od ADBL? Innego sprzętu nie mam, ale mam możliwość pożyczania rotacji od kolegi. Dzięki za wskazówki.

Opublikowano

Automotive care interior detailer. Zdaje się że dostałem kiedyś na testy i wrzucałem opinie. Produkt który właśnie mi się kończy i na pewno dokupię. Fajne jest to że odparowuje do zera i nie ma problemu z żadnymi mazami na ekranach przynajmniej z mojego doświadczenia. Wydaje się że nie ma jakiejs szczególnie mocnej siły czyszczenia ale przynajmniej przy naszych prywatnych samochodach to wiecie że nie potrzebujecie. Na LCD  psiknij przetrzyj zostaw.

Cena niska. Softa lubię i mam ale na ekrany to nie jest mój pierwszy wybór.

Opublikowano

Najbardziej zależy mi na bezpieczeństwie, tutaj o Sofcie nie spotkałem negatywnych opinii. W kwestii skuteczności i smug mógłbym zostać przy obecnie używanym IC + dobrej fibrze, ale jak zrobi kuku, to troszku przypał...

Opublikowano

Pytanie czy wash mist nie zawiera alkoholu w składzie?! Bo z tych chińskich krzaczków mało co można wyczytać 😅

17140813178442918786720270859761.jpg

Opublikowano

Tak, posiada w składzie alkohol.

@MMCzysci wiesz, jeśli nie planujesz kończyć w najbliższym czasie kariery autodbacza, to się nie zmarnuje. Na znanym portalu aukcyjnym  jest banieczka za 349 zł. Sklep DeepGloss, więc raczej nie jakieś konto krzak. 

Opublikowano
10 godzin temu, MMCzysci napisał(a):

Najbardziej zależy mi na bezpieczeństwie, tutaj o Sofcie nie spotkałem negatywnych opinii. W kwestii skuteczności i smug mógłbym zostać przy obecnie używanym IC + dobrej fibrze, ale jak zrobi kuku, to troszku przypał...

Sam osobiście nigdy nie miałem takiego przypadku, bo nigdy nie stosowałem żadnych innych środków niż te dedykowane do ekranów. Znam za to 2 przypadki gdzie właściciele aut rzeczywiście jakąś chemią do czyszczenia wnętrz zdjęli powłokę. 

Ja używam płynu z Tenzi, zarówno w aucie jak i na monitorach, telewizorach. Jest tani jak barszcz i do tego skuteczny. 

• Moderator
Opublikowano

Macie sprawdzoną alternatywę dla KOCH MOTORPLAST ? Aplikacja no mokro, piękne wykończenie po wyschnięciu - cena oczywiście niższa niż MP 😉 Bo troche to mi idzie tygodniowo 😄

• Moderator
Opublikowano
1 minutę temu, sztefan24 napisał(a):

@Domel Tenzi motoplast xD

Oglodalem filmik przed chwila, miła Pani mówi ze aplikacja na mokro jest dozwolona ale osłabia działanie produktu.... Jedynce co widzę sensownego to EliteDetailer.

Opublikowano
Godzinę temu, Domel napisał(a):

Oglodalem filmik przed chwila, miła Pani mówi ze aplikacja na mokro jest dozwolona ale osłabia działanie produktu.... Jedynce co widzę sensownego to EliteDetailer.

Cartec motorfresh ,jak dla mnie bliźniak kc

• Lubię to 2
  • Moderator
Opublikowano
3 godziny temu, jelinski17 napisał(a):

Cartec motorfresh ,jak dla mnie bliźniak kc

Na mokro uzywasz?

Opublikowano

@Domel tak na mokro,psikam obficie i zaglądam za parę dni dotrzeć nadmiar:) chociaż nawet jak dam na bogato to za bardzo nie ma co docierać 

• Lubię to 1
  • Moderator
Opublikowano
17 minut temu, jelinski17 napisał(a):

@Domel tak na mokro,psikam obficie i zaglądam za parę dni dotrzeć nadmiar:) chociaż nawet jak dam na bogato to za bardzo nie ma co docierać 

Mam duzo plastikowych nadkoli teraz do ogarniania, które dostaja "szutrem" i trzeba je impregnować przy kazdym myciu. Zakupiłem i porónam sobie do MP, thx

• Lubię to 1
Opublikowano

Jaką pastę polecacie do ręcznej polerki drobnych i średnich zarysowań?

Polerowanie przy użyciu gąbkowego aplikatora czy typowo pada polerskiego? Jeśli pad polerski to jakiego koloru w przypadku ręcznej polerki?

Opublikowano

Nie mogę już edytować postu, więc wybaczcie - wrzucam zdjęcie w następnym. Która pasta takie coś ruszy bez większej szkody dla lakieru? Tak żeby nie było zbytnio widać, że w tym miejscu było "ostro cięte" ręcznie - te "wżerki" na dachu i chyba dosyć spore plamki w postaci "water-spotów".

20240430_070339.jpg

Opublikowano

@strusmig to bardziej wygląda na wżery po ptasich odchodach , osadów mineralnych za bardzo nie widać. Ręcznie nie wykonasz ostrego cięcia , kup twardego pada 80mm i nawet testerek pasty ADBL Hard Cut.

• Lubię to 1
Opublikowano

Dzień dobry, nie mam ekstraktora ale mam domowy odkurzacz na wodę i chciałbym odświeżyć tapicerkę. Planuję tapicerkę umyć jakąś szczotką, zrobić trochę piany i wciągnąć odkurzaczem.
Pytanie jakiego środka mogę użyć na te siedzenia żeby nie zniszczyć, czy APC w małym stężeniu może być czy lepiej coś dedykowanego pod tapicerkę ?

Pozdrawiam i miłego weekendu.