rapmen93 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2017 @Detailer's Magic każdy produkt był przecierany oddzielną, czystą i suchą mikrofibrą. Może to przez brudna szybę Tak czy siak, to nie dyskwalifikuje Frost Magic. Będę ich używać na przemian . Oba robią co mają robić, po prostu nieco inaczej. Nie każdy produkt jest taki sam. Mi tylko bardziej podpasował sposób działania Frost Eater'a
kamykmm Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2017 Dziś po prawie 2 tyg od zakupu miałem okazję w końcu przetestować Frost Easter w akcji. O ile pierwsze uczucie po zakupie miałem mieszane z racji bardzo mocno alkoholowego zapachu, o tyle dziś przy aplikacji nie czułem tego smrodu, w sumie nie czułem żadnego zapachu co wyszło na plus dla produktu. 4-5 psiknięć na szybę chwile odczekałem, przetarłem wycieraczkami i szyba czyściutka. Ręce też suche, nic nie cieknie z atomizera także drugie wrażenie jak najbardziej pozytywne 1
Dystrybutor ADBL Opublikowano 19 Grudnia 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 rapmen93 dzięki za fajny test :).
Gardor Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 Serio macie czas rano na wycieranie szyb mikrofibra po aplikacji odmrażacza? Ja zawsze używam do tego wycieraczek i rura w drogę 1
Eidos71 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 19 minut temu, Gardor napisał: Serio macie czas rano na wycieranie szyb mikrofibra po aplikacji odmrażacza? Ja zawsze używam do tego wycieraczek i rura w drogę +1 Zwłaszcza, że po ADBL-u nic nie zostaje na szybie. DM leży i czeka na swoją kolej. 1
rapmen93 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 @Gardor @Eidos71 miałem czas na użycie fibry, ponieważ nie jechałem do pracy, to dlaczego miałbym tego nie zrobić? Producenci piszą o użyciu fibry lub wycieraczek, ja użyłem fibry. Gdy jadę do pracy też na szybko machne wycieraczkami i jazda
Moderator BiałyGTi Opublikowano 19 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 użyłem dzisiaj bo był lekki szron -1 raptem wiec żadna temperatura i mam pol butli czystego, pol rozrobiłem 1:1 na razue użyłem rozrobionego i sobie poradził pare strzałów na szybe odczekałem 1 min wycieraczki w ruch i heja do pracy czekam na mniejsza temperaturę
yacek _b Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 rapmen93 , powiedz dlaczego rozcieńczałeś z wodą 1:1 , lukam na stronie ADBL i za cholerę nie widzę wzmianki że można rozrabiać , za to stoi jak byk gotowy do użycia . Nie żebym się czepiał , zrobiłeś dobre porównanie , dobre jakościowo zdjęcia ( wyraźne ) , tak tylko pytam .
rapmen93 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 @yacek _b gdzieś tu na forum producent pisał, że rozcieńczony dziala do -20. Niestety nie mogę tego znaleźć, może niech @ADBLsami się wypowiedzą
Arkeolowy Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 Było już info, że można rozcieńczać 1:1 i działa wtedy do -20 tak jak pisał @rapmen93
Kozaa Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 Na Facebooku marki też wspominali w poście przedstawiającym produkt.
Treys Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zamówiłem dzisiaj frost eatera ze względu na zapach zobaczymy jak będzie działał cena bardzo adekwantna bym powiedział że typowa dla marketówek ( bez urazy oczywiście )
Grzechu23 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 Witam Jako że omawiany Frost zakupiony już prawie miesiąc temu to jeszcze nie było okazji go sprawdzić w prawdziwych warunkach. Wychodzę we wtorkowy poranek a tam taki ładny mrozik na szybie, no to pyk Jako, ze w swoim skromnym arsenale mam jeszcze odmrażacz od @tenzidetailer to nic nie stało na przeszkodzie aby sobie bezpośrednio te dwa produkty przetestować. Przednia szyba "na oko" 50/50 i jedziem Lewa strona ADBL Frost Eater Połówka psiknięta 4x do końca atomizera. Mgiełka ładna, na palcach nawet jednej kropli. Nic nie ciekło, nie puszczało. Butelka cała, prosta Jest Plus Zapach..? Tak jak wcześniej w temacie wspominałem, przy bezpośrednim powąchaniu z butli czuć dość wyraźnie mocną chemie, natomiast podczas aplikacji zapach kokosa? daje góre i chemia nie jest wyczuwalna. Jest Ok Druga strona Tenzi detailer - Odmrażacz Ilość taka sama jak w przypadku Frosta. 4x do końca atomizera. Atomizer również daje bardzo fajną mgiełkę. Butelka pewnie trzyma się w dłoni. Nic nie cieknie. Zapach przy bezpośrednim powąchaniu z butli wiadomo..chemia. Natomiast przy aplikacji praktycznie nic nie czuć. Ani miłego zapachu ani chemii. Jest dobrze. Odczekane 30-40 sekund i pierwsze wnioski - Frost zaczyna działać wolniej i jakby z mniejszą "mocą" - Tenzi rozpuszcza lód momentalnie, zaraz po kontakcie szyba dostajemy rozpuszczoną tafle wody ADBL hmmm..nie ukrywam troszkę mnie zaskoczył. Czekamy dalej... Nie trzeba chyba za dużo pisać. Ok przechodzimy na bok auta tutaj szron troche mniejszy. Prawa strona - Tenzi Lewa - ADBL Tutaj ogłosiłbym śmiało remis choć dało sie zauważyć iż tenzi reaguje szybciej. Kolejna mała boczna szybka No i ostatnia próba tył auta Plus całej zimy i testowania odmrażaczy to fakt iż nie musimy szukać taśm do 50-tek ;D Tenzi lewa strona ADBL prawa strona Tutaj podobnie jak w przypadku przedniej szyby. Szybkość oraz 'moc' z przewagą na tenzi Było to moje pierwsze podejście w ogóle do odmrażaczy. Nigdy wcześniej ich nie stosowałem. Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie preparat od @tenzidetailer. Działa jak należy, szybko, nie wyczuwalnie. Nie przekreślam wcale ADBL... również działa, choć trzeba mu dać więcej czasu + umila nam mroźny poranek słodkim nienachalnym zapachem. Mrozy idą więc testy cdn... Pozdrawiam 2 3
keza Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 @Grzechu23 widać że mamy czarnego konia w odmrażaczach, fajnie przeprowadzony test
Gardor Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 @Grzechu23 Dobry test !@tenzidetailer Takie szybkie pytanko, czy odmrażacze tenzi co były ponad rok temu to jest to samo co teraz ale w innej butelce czy nie? btw: Czy rano nie było tutaj postu jakiegoś użytkownika że stało mu się coś z lusterkiem po odmrażaczu? Bo chyba ktoś posprzatał
S3ci0r Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 ciekawe jak te odmrażacze radzą sobie w niższych temperaturach. miałem wiele tego typu środków i dopiero przy niższych temperaturach ukazywały się ich wady. co z tego że preparat szybko działa jak w niższych temperaturach bardzo szybko odparowuje
CoolBreeze Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 22 minuty temu, Gardor napisał: Czy rano nie było tutaj postu jakiegoś użytkownika że stało mu się coś z lusterkiem po odmrażaczu? Bo chyba ktoś posprzatał Był, ale sprawa się wyjaśniła. Nie była to wina odmrażaczy.
Treys Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2018 Ja dodam od siebie iż testowałem teraz ostatnio odmrażacz ADBL na przestrzeni paru dni bez fotorelacji tylko moje spostrzeżenia i opinie no więc tak : z butelki alkohol, przy rozpylaniu piękny zapach. testowane w przedziale -3/-11 stopni , zmieniłem od razu atomizer na cannon lubie je bardzo , pryskane obficie i trochę czułem jakby takie zniesmaczenie działać działa jednak nie tak szybko jak powinien czasami w paru miejscach należało go poprawić aplikując ponownie ( nie rozcieńczany ) cena dobra adekwantna typowo jak marketówka. Być może delikatnie podjadał mi NW od Autoland kto wie nie miałem jak tego dokładnie przetestować , jednak jeśli miałbym go kupić jeszcze raz to tylko chyba ze względu na zapach i że dobra cena, produkty marketowe być może podjadają bardziej NW, ale nie zastanawiał bym się czy kupić Forsta czy coś z marketu szału na mnie nie zrobił
Moderator BiałyGTi Opublikowano 2 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2018 Ktos testowal na powloce na szybe czy nic sie nie dzieje ?? Powloka gyeona
ghost Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2018 2 godziny temu, BiałyGTi napisał: Ktos testowal na powloce na szybe czy nic sie nie dzieje ?? Powloka gyeona Ja testowałem odmrażacz Wurth oraz Sonax na szybach z powłoką Nanoglass Ceramic Coating oraz na różnych tańszych i droższych niewidzialnych wycieraczkach. Nie zauważyłem żeby "coś się działo" negatywnego z powłokami. @Grzechu23 bardzo fajny test, Tenzi zjadł ADBLa na śniadanie. Kto by pomyślał, a w dodatku jeszcze tańszy.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 2 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2018 @ghost podziekował za szybka odpowiedz to wrzucam w takim razie powłoke na szybe
Arkeolowy Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2018 Dzisiaj sobie przetestowałem. Fakt działa, nawet na mocno oszronionej szybie, ale u mnie z zamkami sobie nie poradził. Musiałem dzisiaj ogrzewać kluczyk zapalniczką (bo nie mam centralnego ). Kiedyś miałem taki odmrażacz jak gaz do zapalniczek - pod ciśnieniem. Tylko się wkładało do wkładki i momentalnie kluczyk wchodził jak ... P.S podczas aplikacji nie czuć żadnego alkoholu
Kozaa Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2018 U mnie też dziś był używany. Działa natychmiastowo i dobrze (chociaż bez większego ). Podoba mi się atomizer z możliwością wyboru mgiełki lub "prostego strzała". Żadnych problemów z cieknięciem czy wciągającą się butelką. W tej półce cenowej jak najbardziej spełnia swoje zadanie i jest godne polecenia. Dodatkowo zapach likieru uprzyjemnia nawet stanie na mrozie.
Strus Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2018 Nie wiem czy po każdym odmrażaczu i czy u wszystkich ale u mnie po akcji z FE potwornie paruje szyba od środka
Kozaa Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2018 A to też tak mam. Zawsze pierwszy kilometr jadę "na czuja". Ale myślałem, że to wina słabo szczelnego auta.
Rekomendowane odpowiedzi