Notcon Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2019 Wczoraj wieczorem przetestowalem SG Citrus Oil na całkiem nieźle zabrudzonym aucie, niemytym okolo miesiąca.Marolex Master, zielona końcówka, 1.5 litra gorącej wody, 75 ml preparatu, oprysk.Starczyło na całą insignie z pominięciem kół i nadkoli, tam dalem co innego.Efekt końcowy jak najbardziej pozytywny, domyło się bardzo fajnie. Starałem się nakładać bardzo dokładnie raz przy razie. Mixtura leżała nieco ponad 5 minut, wypłukała sie bez problemu.Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
grzegmis Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Hej!Mycie lekko zabrudzonego samochodu u mnie na myjni bezdotykowej polega na spryskaniu produktem SGCO za pomocą opryskiwacza kwazar. Brud ładnie schodzi przy spłukiwanie auta. Następnie osuszam je ręcznikiem.. tu pojawia się problem. Na aucie zostają jakby małe oleiste plamy, których ręcznik nie wchłania. Czy to może być po tym produkcie ??Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
powalla Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Lakier Ci sam pokazuje iż po płukaniu na bezdotyku , no bo myciem tego nie nazwę lakieru się nie dotyka żadnym ręcznikiem ! 2
Fredi88 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 4 godziny temu, grzegmis napisał: Mycie lekko zabrudzonego samochodu u mnie na myjni bezdotykowej polega na spryskaniu produktem SGCO za pomocą opryskiwacza kwazar. Brud ładnie schodzi przy spłukiwanie auta. Następnie osuszam je ręcznikiem.. Problem w tym, że to nie mycie a przygotowanie do mycia Wycierasz całą wodę z brudem...
Notcon Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Ostatnio sprawdzalem produkt w nieco mniejszym stężeniu tj: 1.5 litra wody na 50 ml Citrusa. Też daje radę a samochód już nieźle przybrudzony byl. Podstawa to równe położenie i dobre wypłukanie. Na dachu to widać najlepiej. Tam gdzie oprysk nie sięgnie, jest czysto tylko pozornie.Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Strus Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 9 godzin temu, grzegmis napisał: Mycie lekko zabrudzonego samochodu u mnie na myjni bezdotykowej polega na spryskaniu produktem SGCO za pomocą opryskiwacza kwazar. Brud ładnie schodzi przy spłukiwanie auta. Następnie osuszam je ręcznikiem.. Równie dobrze możesz spokojnie używać druciaka do naczyń. Efekt będzie zbliżony do tego co robisz. I żadna chemia nie jest Ci potrzebna. Szkoda kasy
grzegmis Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Równie dobrze możesz spokojnie używać druciaka do naczyń. Efekt będzie zbliżony do tego co robisz. I żadna chemia nie jest Ci potrzebna. Szkoda kasy Czyli nie ma drogi na skróty bez rękawicy i szamponu się nie obędzie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Strus Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Jedyna droga na skróty to jedno wiadro zamiast 2. Ale separator obowiązkowo
grzegmis Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Jedyna droga na skróty to jedno wiadro zamiast 2. Ale separator obowiązkowoDzięki wielkie ;)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
menior Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2019 Dalem kolejna szanse citrusowi i o ile jesli w formie oprysku z recznego oprysywkicza mnie zupelnie nie przekonal,wrecz bym powiedzial nie tknal brudu to juz w formie piany(tez reczna pianownica) w rozcienczeniu 1:15 zribil mega robote,dziwne bo czytam ze w pianie sie nie sprawdza
Bapko Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2019 @menior jakie rozcieńczenie i ile czekałeś w oprysku?
menior Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 I w przypadku oprysku i piany na 2 litry dalem ok 130ml produktu,co do czasu lezenia to w oprysku na tyle na ile pozwolil mi produkt nim zaczal zasychac czyli niezbyt długo,piana choc tez z tych co splywa dosc szybko ale jak to piana pozwala spokojniej pracowac
D@ViD Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 @menior Citrus słabo działa z pianownicy PA bo jest dodatkowo rozcieńczany wodą z myjki. Dlatego lepsze efekty są z opryskiwacza i pianownic ręcznych 1
menior Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 No z opryskiwacza recznego wlasnie powiedzialbym ze efekty zerowe....a z pianownicy recznej owszem z PA nie mam natomiast doswiadczenia
Fredi88 Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 3 godziny temu, menior napisał: No z opryskiwacza recznego wlasnie powiedzialbym ze efekty zerowe....a z pianownicy recznej owszem z PA nie mam natomiast doswiadczenia U mnie z opryskiwacza nawet zimą robi robotę. Na logikę... to samo rozcieńczenie jest przecież. Przewagą piany może być jedynie czas leżenia na lakierze. PA nie próbowałem bo nie mam.
menior Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 Ligika logika ale wiem co widze,po oprysku brud jak byl tak zostal nietkniety a po pianie brudu nie ma,problem moze byc zbyt szybkie zasychanie i mala ilosc produktu z opryskiwacza recznego,ledwo koncze oprysk i juz musze splukiwac bo zasycha a 2 litry ledwo starcza na pokrycie obfite
Fredi88 Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 @menior a jaki masz opryskiwacz? U mnie marolexem lux wychodzi.
menior Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 22 minuty temu, Fredi88 napisał: @menior a jaki masz opryskiwacz? U mnie marolexem lux wychodzi. Mam 2 litrowa epoche i alte z normalnych opryskiwaczy
V1RU$ Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2019 Czy ktoś porównywał Nanolex Professional PreWash Concentrate VS. SGCO. Ponoć robi mega robotę i spokojnie nawet z zimną wodą (oprysk).
Lex450 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2019 Używam do swojego auta pianownicy MAROLEX i piany SHINY GARAGE i genialnie działa. Jestem bardzo z tej pianownicy Axel zadowolony super rozpylenie piany PS. Czasem używam też piany ADBL jak syn przygotuje i mu podkradnę bo on tej używa i ta też bardzo dobrze działa.
PIoChuUu Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2019 Cześć. Panowie czy preparat się "nie zepsuje" jeżeli będzie sobie leżakował rozrobiony w opryskiwaczu?
Grzechu23 Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2019 35 minut temu, PIoChuUu napisał: czy preparat się "nie zepsuje" Kilka razy miałem rozrobionego w opryskiwaczu i po kilku dniach nic mu nie było i samo działanie bez zarzutów. 1
D@ViD Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2019 czuje w kościach że mamy godnego konkurenta dla SG Citrus Oil na ten sezon jak pogoda pozwoli to jutro zrobię test 50/50 i pochwalę się 1
Arkeolowy Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2019 43 minuty temu, david2888 napisał: zuje w kościach że mamy godnego konkurenta dla SG Citrus Oil na ten sezon jak pogoda pozwoli to jutro zrobię test 50/50 i pochwalę się Aqua?
paperson Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2019 @Arkeolowy coś tam z firmy na "S" farciarz @david2888 wygrał na Detailing Show
Rekomendowane odpowiedzi