Moderator psemo Opublikowano 22 Maja 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2018 @diabeelek Możesz stosować kombinacje jakie sobie wymyślisz. Jeśli masz takie "widzimisie" możesz użyć SG Citrusa do prewasha i do mycia właściwego, później zebrać wodę ściągaczką, nałożyć na auto SSW i cieszyć się, że masz "umyte" i świecące auto. Jest jedno ALE... To jest forum DETAILINGOWE i takie praktyki są niepolecane przez nas. Poza tym detailing to nie jest droga na skróty
diabeelek Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2018 Chodzi mi, żebyście mnie dobrze zrozumieli...gdybym miał garaż, podwórko lub coś to inna sprawa. Szukam rozwiązania na bezdotyk które nie jest szkodliwe dla lakieru i daje w miarę dobre rezultaty.
Fredi88 Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2018 Godzinę temu, diabeelek napisał: Chodzi mi, żebyście mnie dobrze zrozumieli...gdybym miał garaż, podwórko lub coś to inna sprawa. Szukam rozwiązania na bezdotyk które nie jest szkodliwe dla lakieru i daje w miarę dobre rezultaty. Nie mam podwórka, nie mam garażu. Na myjkę jeżdżę z sg w opryskiwaczu i wiaderkami do mycia. Nie wiem po co próbujesz nam wytłumaczyć co chcesz zrobić... @psemo ci wszystko wyjaśnił. 1
diabeelek Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2018 Gdybym mógł latać z wiadrami to bym nie pytał. Nie było tematu
menior Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2018 Ja od lat dzialam na bezdotykach i da sie pogodzic detailing pewnie latwe to nie jest i potrzeba cierpliwosci i organizacji
diabeelek Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2018 Ja też bym podziałał ale ostatnio coś się zrobiła nagonka i bezdotyki przy stacjach benzynowych stały się nietolerancyjne. Ostatnio wyciągnąłem ręcznik i już cieć wyleciał Dlatego zrozumcie mnie, że nie chcę zrobić tego na odpierdziel tylko na razie takie mam warunki.
menior Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2018 27 minut temu, diabeelek napisał: Ja też bym podziałał ale ostatnio coś się zrobiła nagonka i bezdotyki przy stacjach benzynowych stały się nietolerancyjne. Ostatnio wyciągnąłem ręcznik i już cieć wyleciał Dlatego zrozumcie mnie, że nie chcę zrobić tego na odpierdziel tylko na razie takie mam warunki. Rozumiem @diabeelek i dlatego szukalem dlugo nim znalazlem taki bezdotyk gdzie nie ma ciecia lub jest toleracyjny i o pewnych porach nie ma nikogo i moge spokojnie dzialac
Adaszek96 Opublikowano 12 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2018 Hej. Czy ktoś z was miał podobny przypadek bądź dwa różne kolory citrus oil'a? Dwie bańki dwa kolory. Zmieniło się coś? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
paperson Opublikowano 12 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2018 @Mumins jaki ma kolor Twój Citrus-oil?
soulem Opublikowano 12 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2018 Ja mam ten jaśniejszy...
wojtecki Opublikowano 12 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2018 Też mam jaśniejszy..
Tomas-sg Opublikowano 12 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2018 Na grupie na FB użyć padła odpowiedz. Z biegiem czasu produkt może zmienić kolor. Nic się nie zmieniło w składzie. 2 minuty temu, Tomas22 napisał: Produkt z czasem może robić się ciemniejszy co nie ma żadnego wpływu na właściwości Citrusa
V1RU$ Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2018 A jak by dodawać tego SG do piany aktywnej nie wiem 10ml. Czy wzmocnił by działanie piany? Jakoś z domywania moich pian nie byłem do końca zadowolony , a nie widzi mi się wydawać kasy na AMF - bo ta akurat robiła robotę jak trzeba.
paperson Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2018 @V1RU$ często tak robię przy szczurach. W zależności od mocy piany bazowej dodaję 20-30 ml
V1RU$ Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2018 Muszę ten patent sprawdzić. A jak auto zabezpieczone wosk, powłoka to nie podgryzie co nieco ?
paperson Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2018 @V1RU$ nawet sama piana podgryza lecz jest to jakiś ułamek. Ważne żebyś pilnował tych 4 - 5 min. leżakowania na lakierze.
V1RU$ Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 Czy opryskiwacz Industry Ergo 1000 EPDM nada się do tego specyfiku i go szlak nie trafi. Myślałem nad kwazarem Venus Alka line HD ale ten wydaje mi się poręczniejszy i wygodniejszy. No i mam na miejscu w jednym sklepie nie muszę z neta zamawiać. Zdążyłem sprawdzić i oprysk i pianę z PA. Do PA dałem 100 i litr wody . Piana słaba, domywanie ok. Ale oprysk o niebo skuteczniejszy. 25ml i litr wody i 4 mi nuty i zrobiło robotę. Na aucie FK1ooo - nie zauważyłem aby mu się coś stało. Na szybach NW, mam wrażenie, że poprawiło się zrzut wody. Leży już sporo czasu, może SG ją odetkało.
KapselK Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2018 Dzisiaj pierwszy raz aplikowałem cCtrusa z opryskiwacza i trochę mnie zaskoczyło większe zużycie. Wcześniej psikałem normalnie z butelki z atomizerem i 1,5l starczało mi na całe auto, dziś 1,5l z opryskiwacza obleciałem ledwo dwa boki auta, tył i przedni zderzak, na więcej nie starczyło. Pewnie ameryki nie odkryłem i to normalne, że z opryskiwacza wychodzi więcej?
Adaszek96 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2018 Dzisiaj pierwszy raz aplikowałem cCtrusa z opryskiwacza i trochę mnie zaskoczyło większe zużycie. Wcześniej psikałem normalnie z butelki z atomizerem i 1,5l starczało mi na całe auto, dziś 1,5l z opryskiwacza obleciałem ledwo dwa boki auta, tył i przedni zderzak, na więcej nie starczyło. Pewnie ameryki nie odkryłem i to normalne, że z opryskiwacza wychodzi więcej? Napewno, ale według mnie wygoda ciśnieniowego wygrywa. Ja zużywam max. 1.5l w ciśnieniowym na mercedesa vito w wersji najdłuższej, pomijając dach. Często pompuj opryskiwacz i ustaw na mgiełke, wtedy ona faktycznie jest i zużycie nie jest już takie dużeWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1
Moderator Domel Opublikowano 18 Listopada 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2018 25 minut temu, KapselK napisał: że z opryskiwacza wychodzi więcej? Z tego co pamiętam z zeszłego roku to tak, 15l na auto. 1
KapselK Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2018 @Adaszek96 właśnie zaraz idę sprawdzić najlepsze ustawienie tego opryskiwacza, bo dziś pierwszy raz na bezdotyku go używałem, bez wcześniejszych oględzin. Wygoda bez porównania, dlatego go kupiłem. Atomizer ustawiony na mgiełkę stawia niezły opór i ręka puchnie.
powalla Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2018 Mi dobrze (szybko, oszczędnie i bezboleśnie dla rąk ) korzysta się z "kwazar mercury pro dual action sprayer" . Te pompowanie czy to w pianownicy czy opryskiwaczu strasznie mnie wkurzało .
zibi-M Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2018 2 godziny temu, KapselK napisał: Dzisiaj pierwszy raz aplikowałem cCtrusa z opryskiwacza i trochę mnie zaskoczyło większe zużycie. Wcześniej psikałem normalnie z butelki z atomizerem i 1,5l starczało mi na całe auto, dziś 1,5l z opryskiwacza obleciałem ledwo dwa boki auta, tył i przedni zderzak, na więcej nie starczyło. Pewnie ameryki nie odkryłem i to normalne, że z opryskiwacza wychodzi więcej? Ja rozrabiam 1,2 L na Audi a3 sportback i spokojnie mi wystarcza. Wszystko zależy też od dyszy bo na początku jak miałem tą żółtą od marolexa to 1,5 L nie mogłem się wyrobić.
Adaszek96 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2018 @powalla muszę spróbować kwazarem, choć nie wiem czy to wygodniejsze od opryskiwacza ciśnieniowego. Mnie to wkurzała pianownica ręczna jak trzeba było ją pompować, opryskiwacz to przy tym pikuś
Rekomendowane odpowiedzi