Grzechu23 Opublikowano 3 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2023 @AudiBlask Również nie bardzo wiem o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester Opublikowano 3 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2023 Ja dzisiaj poczyniłem mycie na moim gruzie (takie na szybko) Prewash SG Citrus -> Rinseless Wolfgang + Auto Graph Sapphire. Generalnie dawno auta nie myłem i widać że dolne partie to się o dekontaminacje proszą Może w Nowym Roku będzie lepiej z czasem... EDIT: Dzień po myciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelRDM Opublikowano 3 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2023 Chodzi o glinkowanie ręcznikiem na carwax'ie jako poślizg, ale to myciu ONR chyba dopiero 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 3 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2023 @Gardor@Grzechu23 fakt , źle to ująłem. W sumie to glinkowanie z "woskowaniem" w jednym kroku 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bitek Opublikowano 3 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2023 Auto umyte 1 stycznia 12 stopni na plusie więc mi usiadłem skorzystać, dzisiaj już 6 i zero w nocy więc szybki spadek. Poleciałem z optyskirm FX Protect Gravity PreWash 30ml na litr wody, Szampon ADBL Tangy. Co do trzech specyfików na masce nie mam pojęcia po co to zrobiłem akurat wziąłem ze sobą i tak mnie wzięło. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 5 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2023 W dniu 3.01.2023 o 19:46, AudiBlask napisał(a): fakt , źle to ująłem. W sumie to glinkowanie z "woskowaniem" w jednym kroku Mówisz że fajny sposób? Rozumiem że tar później iron, mocno odtłuszczający szampon(nawet Ludwik :D) i ręcznik glinkujacy na poślizgu z carwaxa lub jak Sapphire? Pytam bo nie wyobrażam sobie glinkowania bez użycia wcześniej tara i irona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 5 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2023 @Gardor nie używałem , budżet i czas na to nie pozwalał. Zrobiłem dokładnie tak , jak jest na filmiku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 5 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2023 Długie zimowe garażowe wieczory. Woski są do smalcowania nie oglądania :) Test parami, GoldClass z SAPPHIRE. BH FINIS z DSWWysłane z mojego SM-A105FN przy użyciu Tapatalka 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Magia kina Cyk Pyk Krople na brudnym dachu po nocy CPCQUK30 nie lubi wody 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek305 Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 @analyzator jak już te auto tam myjesz to daj tą myjkę wyżej i umyj te okropne zacieki na elewacji 3 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nervus Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 A coś tak na sentymenty mnie wzięło i paradise gloss od funky Witch wjeżdża. 10 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 @nervus świeci się Cleaner wcześniej wpadł jakiś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nervus Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 47 minut temu, zeea napisał(a): @nervus świeci się Cleaner wcześniej wpadł jakiś? Niet. Inna zabawe robię teraz. bawie samym woskiem stricte teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AutomotiveCare.pl Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Testujemy, sprawdzamy. Tym razem wjechała klasyka. 8 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 @piotrek305 tam będzie na wiosnę mały remont i malowanie. Daweloper nie ogarnął niestety. Ale dzięki za podpowiedź zobaczę czy zejdzie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Szczura! https://kosmetykaaut.pl/index.php?/topic/16871-Nasze-szczury#entry791732@analyzator, wincy Lexa!Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 @MMCzysci to kolejnym razem . Serio żonka plus dwie robią szczura w tydzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad.am Opublikowano 8 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Na szybko, w partyzanckich warunkach, wpadła warstwa FK HiTemp 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t.sienkiewicz91 Opublikowano 10 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2023 Niby nie przy aucie ale do auta #detailing #hobbystycznie #tygrysek Statyw - 50 zł (OeLyX) Lampa - 150 zł Pomysł i wykonanie - bezcenne I jakoś wyszło chyba, pion, poziom, góra, dół. Elementy konstrukcyjne - nierdzewka, elementy. Montaż/demontaż jak w oryginale. 6 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 10 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2023 Korzystając z luźnego wieczoru, sięgnąłem do szafy po ADS Graphene Seal od @CAR CRAZY. Artdeshine to obok CarPro moja ulubiona marka, która dla mnie nie ma w sumie słabych zawodników. Uwielbiam aplikować produkty na mokro - oszczędzamy dzięki temu szuranie fibrą po suchym lakierze. Żadna to recenzja, dopiero zaaplikowałem, jednak co mogę powiedzieć to to, że jest bezproblemowy. Niska temperatura i duża wilgotność, a po nałożeniu, jednym przejeździe ręcznikiem twisted pile i odczekaniu kilku minut na odparowanie mgiełki nie trzeba nic poprawiać. Wydaje mi się, że nadał bardziej woskowego/tłustszego wyglądu niż aplikowany mycie temu BioNano Pro jednak zweryfikuję to w słońcu. v 16 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimps Opublikowano 11 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 @lukeuA jak ze śliskością lakieru po tym ADS Graphene Seal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 11 Stycznia 2023 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 19 godzin temu, lukeu napisał(a): Wydaje mi się, że nadał bardziej woskowego/tłustszego wyglądu niż aplikowany mycie temu BioNano Pro jednak zweryfikuję to w słońcu. Moje zdanie tez jest takie że Graphene Seal daje bardzie efekt Wet, a bio nano bardziej Gloss Śliskość obu powinna być zbliżona 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 11 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 Auto umyte i mały teścik wytrzymałości wosku, który zresztą pierwszy raz macałem chce sprawdzić czy HDC ma znaczący wpływ na trwałość wosku. Od prawej HDC+ Titanium, potem sam wosk, a na lewo tylko QD 12 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 14 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2023 Niewinnie wyglądający rdzawy punkt okazał się poważniejszy. Przez wiecznie zalegające liście i wilgoć niestety trochę bałaganu się narobiło. Mastyka zdarta, zalane konwerterem rdzy i aby do wiosny, potem wjadę tam zgodnie z sztuką. Całe szczęście tam jest gruba blacha a to dopiero początek nigdzie nic poważnego jeszcze się nie stało. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 14 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2023 Szybka robota. Nie miało być pięknie bo i tak lampy trafią do rajdówki. 90% bałaganu niestety jest wewnątrz lampy 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi