DaV Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Co prawda nie przy aucie ale już po sezonie więc najlepszy czas na serwis motocykla. Układ hamulcowy przód tył zrobiony na nowo. Przewody w oplocie, nowe klocki i tarcza tył. Nowy płyn hamulcowy. Jak ktoś się zastanawia nad przewodami w oplocie to warto, klamka wyraźnie twardnieje i hamulce są bardzie wyczuwalne. Regeneracja zacisków Stare klocki niby mięsa miały sporo ale okładzina się kruszy. Komplet przewodów w oplocie Przy okazji jak widać nowe opony przód tył Metzeler Tarcza tył na miejscu, stara przekroczyła minimalną grubość 4.5mm, zmierzona miała w najgorszych miejscach 4.3mm (mierzone mikrometrem) Tył gotowy Na uje.. brudny łańcuch nie patrzcie bo cały napęd idzie do wymiany Przy okazji wyczyściłem przepustnice I zajrzałem do baku w poszukiwaniu rdzy (na szczęście nic nie znalazłem) A teraz moje ulubione, z cyklu NIE ZAGLĄDAŁEM TAM BO NIE BYŁO POTRZEBY xD xD Czyli regeneracja lag. Poprzedni właściciel twierdzi, że działają świetnie i nie ma potrzeby tam zaglądać xD Sprawdźmy czy to prawda xD Uszczelniacz jak nówka xD Olej też jakby wczoraj kupiony Chociaż żadnych podkładek w środku nie brakuje to pocieszające xD Panewki też ideał xD (ta po lewej to nowa) No to się pośmialiśmy ale przy okazji regeneracji zalałem olej 15W (fabrycznie 10W) Powiedzieć, że różnica jest spora to jak nic nie mówić. Jest kolosalna, motocykl nie ma tendencji do nurkowania przy mocniejszym hamowaniu, stabilność w zakrętach też znacznie wzrosła. W zasadzie teraz zupełnie inny motocykl kosztem około 250zł. Jako, że wyznaję szkołę wymiany oleju po sezonie to sobie wymieniłem ;d Zalany do pełna, wszystko przesmarowane, postawiony na stojakach i widzimy się wiosną 2022 9 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lotek900 Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 @DaV czym jeździsz? Mam też pytanie do Ciebie jako motocyklowy laik. 250 zł dałeś za remont lag, klocki tarcze i oleje? Pytam bo na wiosnę chciał bym w końcu iść na prawko A i potem może jakieś moto. Za małolata się jeździło ale na takich wiejskich sprzętach, a teraz po 30 chciało by się wrócić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Śmigam sv 650 haha ja wlasnie sobie tez na stare lata kupiłem motocykl Nie żałuję ani złotówki, na motocyklu gdy masz 3.4s do 100km/h czas płynie inaczej 3 minuty temu, Lotek900 napisał: 250 zł dałeś za remont lag, klocki tarcze i oleje? Niee, zacznijmy od tego, że ja wszystko robię sam. Specjalnie upatruję auta/motocykle które wymagają wkładu. Bo tak jest taniej i to mój sposób na nudę. W przypadku lag zestaw regeneracyjny kosztował około 150zł olej 50zł i uszczelniacze 50zł. Tarcza jak dobrze pamiętam około 250zł, klocki przód też jakoś 200zł. Jak cię to dokładnie interesuje to mogę wygrzebać paragony ale to najlepiej uderz na pw żeby tutaj nie spamować. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karbo Opublikowano 26 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 W dniu 23.10.2021 o 19:52, lukeu napisał: Któryś z Was zasiał we mnie ziarno na zmianę dekorów Będąc wywołanym do tablicy pragnę tylko napisać: PRZEKOCUR to Twoje e46 Mówiłem, że będzie banglać? Mówiłem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 26 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 W weekend nie było kiedy to dzisiaj dostał. Btw. Scholl sw30 wszędzie dookoła. Ale fajny produkt! Dopiero zaczynam się nim bawić ale dwie obserwacje. Na czerwonym podbicie połysku kozackie. I ciepło i gloss. Coś jak szafirek. Aplikacja na jedną fibre, jeden strzał na panel. Na Lexusie jeździł już na połowie maski i zaskoczył mnie pięknym taflowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 27 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 @Karbo oj miałeś rację dzięki za zasianie ziarna, które tak wyrosło 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 27 Października 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 @lukeu dzięki za spota Zdjęcia z mojego żelazka dupy nie urywają ale stan lakieru na żywo robi "wow" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 27 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 @Domel a dziękuje. No i klasycznie, do następnego! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 27 Października 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 @Domel widze moje raczki do hulajki sie spisują . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 27 Października 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 20 minut temu, BiałyGTi napisał: @Domel widze moje raczki do hulajki sie spisują . Baaaa codziennie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 27 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 Fajny spot. Kiedy relacja pokaż swój blask z hulajnogą w roli głównej? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 27 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 @DaV tez na stare lata kupiłem sobie moto, a w październiku nawet prawko zrobiłem. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lotek900 Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 @Michał82 gratuluję. Tak czym o tych naszych starych latach i się uśmiecham bo ja w listopadzie dopiero 31 będę miał 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Dziś dostałem od kolegi zdjęcia z prac nad R55. I elementy w podkładzie Najważniejsze, że coś się dzieje i auto, mam nadzieję, powoli odzyska swój urok nadszarpnięty wiekiem jak i poprzednimi użytkownikami. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 29 Października 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2021 wow do gołej blachy szlifowane 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 29 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2021 Przecież tak robi każdy lakiernik 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 29 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2021 Popularne w ostatnim czasie malowanie pod miernik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Spokojna sobota przy tapicerce T6. Teraz się suszy, a ja popijam kawkę i przeglądam forum(◠‿◕)c[_]A zdjęcia po bedą po ¯\_(ツ)_/¯ 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 31 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 Z rana mycie grobu no i żeby pozostać w klimacie czystości - mycie i być może ostatnie mizianie przed zimą - Water Gold 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 31 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 4 minuty temu, krzygaj napisał: mycie i być może ostatnie mizianie przed zimą Oby jeszcze nie Btw water gold moim nr 1 od baaaardzo dawna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 1 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 Wczoraj szybkie czyszczenie wnętrza i zabawa z nowością w moim arsenale -rękawicą od WS która niestety nie podołała zadaniu i wróciłem do starej poczciwej Carpro. Skóry na fotelach IQD od Detailink, kierownica czyszczenie Kecav + wosk od Manufaktura Wosku, plastiki Interior Cleaner od Good Stuff i jako dressing Modemoiselle od Funky Witch. A tak wyglądała rękawica po przetarciu kilku plastików i części fotela skórzanego ... Miał ktoś podobnie? Jak zobaczyłem co się dzieje to zmieniłem IC na IQD, a rękawicę obróciłem na drugą stronę ale nadal to samo... Wypranie i wyczesanie nic nie dało. Włoski jakby posklejane / stopione 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PingNoMore Opublikowano 1 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 Porządnie umyłem i nałożyłem SOFT 99 Fusso. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekST220 Opublikowano 2 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 Pewnie ostatnie wiosenne mycie, i nałożenie GYEON Q2 CANCOAT V 2, zobaczymy jak się sprawi w okresie jesienno - zimowym. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 W miejsce roletki wskoczył cupholder w zamienniku. Co prawda roletka robiła lepszy clean-look jednak i tak tam nic nie trzymałem, a chociaż będę miał gdzie kawę w trasie odłożyć. Do tego fajny bajer z monetnikiem na bezdotyki W wolnej chwili przepolerowałem te "kawałki", na które zawsze było mi szkoda czasu. Wpadł etap z futrem 30 mm i H8 oraz wykończenie Antyholo na czerwonym padzie 50 mm (tylko taki miałem mały, ale dałem radę) Pod klamkami też się nazbierało od ostatniego polerowania. Zostało trochę grubych, ale nie poprawiałem drugi raz, bo wpadłem na pomysł, że wytnę lepiej i przykleję folię. Ktoś poleci jakiegoś "gotowca" bezbarwnego dobrej jakości? Mechanicznie wywaliłem i zaślepiłem pompę powietrza wtórnego. Tylko wyła i falowała obrotami przy rozgrzewaniu No i po 3 latach nareszcie się wziąłem i naprawiłem przycisk od kasowania przebiegu, który sam zepsułem montując ramki na zegary 8 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 @RoBee, Kaj te zdjęcia po?Znudziło mi się cenzurowanie tablic XDObowiazki, obowiązkami, terminy terminami, ale nie można zapominać o przygotowaniu auta na Tour De Grób. Po jakimś 1000 km się należalo. Było trochę kurzu, błota i fantazyjne wzorki z "wypocin" wosku...Piana - nuda.Za to spłukiwanie było satysfakcjonujące. Brudu zbyt dużo nie było, a i Magi nie żałowałem, więc nawet "doły" już przy pierwszym kontakcie z wodą miały "power". Łatwiejsze suszenie również na propsie.QD na świezy wosk. Trochę miałem wyrzuty sumienia ze względu na hydro, które najprawdopodobniej zostanie zepsute, póki ów nie zejdzie, ale pod kątem wyglądu była to niegłupia decyzja - gdzieś czytałem, że wosk jest dla nas, a nie my dla wosku, więc zastosowałem się do tej zasady ;]Się świeci. Tylko wilgotne opony zamoczyły aplikator i Perl się rozsmarował po nich, zamiast wchłonąć... (znaczy, tak, wchłonął się, ale dopiero po dwóch dniach)Żeby za fajnie nie było, to teraz drzwi kierowcy tak średnio chcą się odblokowywać z pilota za pierwszym razem ;D [tu napiszcie coś mieszającego francuskie samochody z błotem, coby właścicielowi było gorzej, oł jes :p]Wyryte w skale z S20 FE 5G 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi