Moniak Lord Masło Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 @lukeu widzę że konkretnie Ci siadł ten elixir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 @lukasz_byd dokładnie. Szczególnie, że to co zaoszczędzimy przy zakupie stracimy przy sprzedaży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 (córka żony siostry)Co? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek305 Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 @lukasz_byd dużo się nie zmieni a ceny sporo wyższe.. i z benzyn tylko 1.3 w różnych mocach takze odpada polift.. chyba, ze diesel.. a przedlifty w fajnych cenach mogą być z 2019 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_byd Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 56 minut temu, piotrek305 napisał: @lukasz_byd dużo się nie zmieni a ceny sporo wyższe.. i z benzyn tylko 1.3 w różnych mocach takze odpada polift.. chyba, ze diesel.. a przedlifty w fajnych cenach mogą być z 2019 No mogą ale... wiesz, jak już sie kupuje nowe to nowe. Nie mniej jednak, zbieram dalej na BMW G12 chyba że sie pokaże zgodnie z zapowiedziami kolejny na poczatku 2021. Bo coś tak kojarze, choć dziwnie prędko. Nooo chyba że pokaża teraz a sprzedaż ruszy w 2023. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 5 godzin temu, lukasz_byd napisał: BMW G12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 No, nie dziś, a w zeszły weekend, ale chrzanić. Wziąłem się za szwagrowe A6, trochę było do zrobienia... Ekstrakcja: Maxifi Master Prespray + Power Rinse + Numatic George Plastiki: Cleantech Inside Cleaner Ościeża, pedały, prowadnice foteli, itepe: Koch Green Star, stężenie "na oko", między 1:15 a 1:20 Skóra: ADBL IQD Zabezpieczenie wnętrza: Detailer's Magic Interior Magic Szyby: Cleantech Glass Cleaner Nic imponującego, ale biorąc pod uwagę stan wyjściowy uważam, że wyszło fajnie. Nie do końca jestem zadowolony z prania, ale wiem już, co poprawić. Sorki za ilość zdjęć, nie potrafię posprzątać auta bez zrobienia miliona fotek W sierpniu jesteśmy umówieni na porządne mycie i jakiś wosk, ino nie wiem, jaki 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 @MMCzysci powoli się nauczysz jak prac by być z siebia zadowolonym. Wiadomo trening czyni mistrza Ale ja zwrócę uwagę na manetki ze zdjęcia, bo jeśli drudie foto jest po czyszczeniu to musisz się przyłożyć. Ostatnio pytałem kolegę @Streat w jego relacji W126 ale od siebie dodam, że jeśli ic lub apc i pędzelek nie ruszyły Ci tego to warto wziąć wykałaczkę i ten brud wyskrobać. Ale i tak pozytywnie działasz i następnym razem sklejaj relacje jak robisz tyle fotek. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 25 Lipca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 @MMCzysci tak jak @Michał82 napisał, trochę zostało niedociągnięć ale to przychodzi z czasem fajnie ogarnięte auto i na pewno właściciel szczęśliwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 @Michał82@Streat Dzięki chłopaki Wiem, że idealnie nie jest, ale staram się i mimo wszystko widzę u siebie jakiś rozwój, a to najważniejsze.Właściciel zadowolony, pytanie jak długo samochód pozostanie w takim stanie Relacja może będzie z A4 widocznego w tle, też potrzebuje pomocy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek305 Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 jak oceniasz wnętrze a6 ? potwierdzasz legendarną jakość wykonania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Jak się uprzeć, to można "zmusić" miejscami konsolę między fotelami do wydawania jakichś dźwięków, jednak w codziennej eksploatacji faktycznie jest cicho. Zdecydowanie czuć, że to premium - zapach skóry, solidne materiały, prawdziwe metalowe wstawki, pokrętła pracują z przyjemnym klikaniem, trudno na dobrą sprawę znaleźć jakiś element, do którego można się specjalnie przyczepić, nagłośnienie i system multimedialny także na plus. Auto ma 220 tysięcy przebiegu a gdyby porządnie wyczyścić skóry byłoby prawie idealne w środku.Do końca nie wiem czemu, ale duże wrażenie robi na mnie ten samochód, zwłaszcza, że stoi na całkiem fajnych 18'. Może i C8 czy C9 są klasę wyżej technologicznie, ale moim zdaniem mają przeładowane wnętrza i zbyt agresywny design - wyglądają, jakby Cię miały zjeść. Jedyne, czego szwagier żałuje, to brak quattro - w C6 miał i szlo jak czołg. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzechuKR Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Może nie przy swoim ale kolegi - szybki one step 3D one - potem Carpro essence + Carpro Lite + Reload. Szyby Glaco Roll on; Opony soft99 tire black wax. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek305 Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 @MMCzysci no mi sie tez bardzo C7 podoba i uważam, że to ostatnie "normalne" audi.. potem same ekrany i taka mimo wykonania pewnie super to tandeta.. I właśnie mam dylemat.. czy nowsze mondeo mk5, superb czy jednak dopłacić do C7. Wiadomo koszty utrzymania tez nie takie jak w fordzie czy skodzie. Ale mi by wystarczył 2.0 TDI 190KM i automat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Właśnie to jest taka konfiguracja - 2.0 TDI + automat, tylko nie jestem pewien, czy 177 czy 190. Fajna gablota generalnie No w utrzymaniu Audi na pewno będzie trochę droższe, ale moim zdaniem warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Kto rano wstaje... Ten myje auto na bezdotyku godzina 7:00, cisza spokój. Można myć Własną pianownica Gloria FM30 +piana Sonax , dwa wiadra, szampon FX Protec Car Shampoo i finalnie QD @Funky Witch Botox Na oponach Dressing FX Protec. U mnie ten dressing na bazie wody, to już jak QD do opon, co mycie ląduje na oponie 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilny Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 W dniu 24.07.2020 o 10:32, piotrek305 napisał: @GracjanS4 zadowolony z Superba ? polecasz ? Ja się wypowiem o swoim 1.8T w sedanie Jestem zadowolony, auto mega pojemne / wykaszarka czy drabina żadne wyzwanie/ spalanie znośne /miasto 11 trasa 8/ przy prędkościach od ekspresowych głośne się robi ale ma to plusy bo dzieci śpią przy szumie heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Wyprodukowałem customowe uchwyty na glosniczki morela :)Jakby ktoś pytał ,to zakretka od plynu do plukania z laserem służyła to odpowiedniego ustawienia głośników. Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka 16 2 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Weekend z house of wax 4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Pierwszy raz testowo wrzuciłem nowe Fusso na maskę przed tym szybki one step z Meguiars UC na żółtym NAT-cie i Flex VRG. Fusso zero problemów z aplikacją czy docieraniem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 25 Lipca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Dziś weekendowe warriorowanie Ale ten PA robi robotę w looku urywa mi dupę 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 @Domel no powiem Ci, że foczka robi na mnie wrażenie. A ja wreszcie zabrałem się za lakier w Lagunie. Jakiegoś dramatu nie ma. Auto ma fabryczny lakier, który jest miękki dlatego one step wystarczy. Kombinacja dla potomnych: zółta gąbka NAT + Sonax EX 0406 lub żółty NAT + MEGS UC albo ... pomarańczowa gąbka ADBL (one stepowa) + Koch M2 - wszystkie kombinacje robią te samą robotę. Póki co robię Sonaxem. Maszynki: Evoxa HDX8 MK2 oraz Flex PXE 80 (normalnie zakochałem się w nim). To tak w telegraficznym skrócie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 22 godziny temu, MMCzysci napisał: czy C9 Opowiedz proszę, jak jest w przyszłości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Ojejkujejku, nigdy żeś się nie pomylił?W przyszłości jest do kitu. Wszystko ma silniki 0.7 triturbo i panele dotykowe :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 A Ty żeś nigdy nie heheszkował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi