Michał126 Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Śliczny stan tych felg. Mam oryginalne 6Jx16" do NB i mało co tam czarnego zostało. Po zimie dam je do piaskowania, trysnę podkładem epoksydowym, na to akrylowym i bazą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Wybacz, że zapytam ale jeśli chodzi o stalówki nie lepiej dać w proszek? Ostatnio malowałem zaciski i wyszły bardzo dobrze, spodziewałem się gorszego efektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 @DaV, zastanawiałem się nad tym, ale póki co wygrywa tamta opcja, ze względu na to, że chcę widzieć stan po piaskowaniu, ewentualnie coś samemu poprawić, a epoksyd tworzy bardzo szczelną barierę dla czynników środowiskowych powodujących wystąpienie korozji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 wczoraj MR-FIX na szybkę czołową, a dzisiaj kolejne przygotowania do zimy- uszczelki, wymyte ExceDe i zarzucony G.Tire... została jeszcze wymiana płynu sprysków i kółka zimowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 @rygryss pochwal się jak siedzi Mrfix na szybach - póki co jadę na Rain-X i jestem ciekaw który środek będzie lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 @vangsta, będzie filmik z testu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 5 godzin temu, rygryss napisał: @vangsta, będzie filmik z testu. byłem w garage i ciężko widzę mr-fixa na szybie, temp tylko 8st i mgła na szybie (różnica temperatur)... polałem wodą i spływa taflą, zobaczymy co z tego będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 W sumie serwis olejowy ( reszta filtrów u mechaniora ) na dwie fury, lecz na fotce tylko do toyoty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birkhof Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Godzinę temu, rygryss napisał: byłem w garage i ciężko widzę mr-fixa na szybie, temp tylko 8st i mgła na szybie (różnica temperatur)... polałem wodą i spływa taflą, zobaczymy co z tego będzie. NW na moją wiedzę odpowiada tylko za śliskość i nie tworzy żadnej warstwy (która wydaje mi się że szybciej będzie się rysowała niż szkło). Ale to tylko moja hipoteza - ciekawy jestem samych efektów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Śliska NW? Rain-X jeśli śliski przed polaniem wodą a potem tępy i podejrzewam jak inne NW bo też niektórym wycieraczki skaczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 dzisiaj jechałem i spryskałem szyby, wycieraczki śmigają rewelacyjnie, płynnie i cichutko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Wymieniłem zawór DV na turbo na mocniejszy... trochę się musiałem nagimnastykować bo dostęp tragiczny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 zwiększyłem litraż w sprężarce ze 100L na 184L, teraz osuszanko, czy praca tornadorem jest mniej obciążająca dla pompy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazman Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Wleciał cquartz 3.0 uk na auto.Rzekłbym, że aplikacja niektórych wosków jest bardziej problemowa, niż tej powłoki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempus Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Nie dziś, a wczoraj mycie Autoglym BS, psiknięte Soft99 Luxury gloss, felgi umyte Rotonem, opony Excede+ dressing Autoglym, szyby płynem Meguiars. Czeka mnie jeszcze trochę pracy przy samochodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 1 Listopada 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 W dniu 27.10.2018 o 21:19, vangsta napisał: W kwestii jednostek TSI - w 2013r w nowej VW Jetta (1.2TSI Bluemotion) wymieniłem łańcuch rozrządu po... 9 miesiącach i 29kkm - z wielką łaską serwisu; To dziwne. Przecież w 2012 roku weszła poprawiona wersja 1.2 TSI o oznaczeniu EA211 napędzana paskiem. Jesteś pewny, że masz wersję 8-zaworową z łańcuchem, a nie 16-to z paskiem? Tak czy siak, mam 1.2TSI u siebie - tą pierwszą wersję i łańcuch został wymieniony na poprawiony w 2014 roku przy przebiegu ok 60tys km. Cały czas jest spokój od tej pory, a przebieg prawie podwoiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 @krd niestety, mój Jetson miał jeszcze ten halasliwy łańcuszek - zaraz przed wymianą pierwsze kilka sekund pracy na zimno to była tragedia w trakcie wymiany łańcucha zaproponowano montaż identycznego nowego w ramach gwarancji albo poprawionego, jednak za dopłatą - wówczas powiedziałem pas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 5 godzin temu, tazman napisał: Wleciał cquartz 3.0 uk na auto. Rzekłbym, że aplikacja niektórych wosków jest bardziej problemowa, niż tej powłoki. Mówiłem, że aplikacja to bajka Na, który samochód wrzucałeś i ile ml zostało z butelki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazman Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Mówiłem, że aplikacja to bajka Na, który samochód wrzucałeś i ile ml zostało z butelki?Dzięki za polecenie sklepu z dobrym rabatem Mazda 3 2010r, hatchbackZ tych 10ml jeszcze trochę zostało, tak na oko 2-3 ml. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
khornes Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Wyczyściłem szyby GS Falcon`s eye, przetarłem IPĄ i nałożyłem dopiero co kupionego Rain X`a na wszystkie szyby i lusterka zewnętrzne oraz na reflektory przednie. Teraz czekam na deszcz podczas jazdy aby zobaczyć efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad.am Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Hype na białe auta na forum to skorzystam. Ostatnie woskowanie było w połowie sierpnia (Victoria Wax), od tamtej pory auto myte raz w tygodniu, po każdym myciu przecierane jakimś qd (najczęściej FG). Minęło 2,5 mca: kropelkowanie już osłabione, ale beading wciąż dawał radę – znaczy jakieś zabezpieczenie siedzi. Niemniej jednak trzeba by zrobić proces on nowa. Dekontaminacja: Prick, Terminator od Soft99, bez glinki, mycie: DG 901, na to Carbon bez HDC (nie znalazłem cierpliwości, żeby latać z maszynką w dość ciasnym garażu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROPER Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Wymieniony olej w VOLVO. Jeszcze czyszczenie kół na zimę i niewidzialna wycieraczka w planie na dziś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaba Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Ponownie nawoskowałem bo coli 476s wytrzymał ledwie około 2 tygodni co mnie dziwi. Umyłem szyby oraz przetarłem deskę z kurzu przy użyciu Tenzi Kokpit Mat w ramach testu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid_Bojarski Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Olej wymieniony, nowa pokrywa się maluję i dostałem próbę tego jak wnętrze się szyje :) żeby jeszcze było kiedy umyć gruza :DWysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astra_garage Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Dokładne mycie podwozia, nadkoli, kół, przygotowanie lakieru i woskowanie Pinnacle Souveran’em, po całej operacji odstawienie na zimę do garażu.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi