Michał126 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2017 Słupek rtęci swoim meldunkiem na wartości całego jednego stopnia!!! przypomniał mi, że mam motocykl. Od początku grudnia jak nim ostatnio jeździłem jakoś nie znalazłem czasu/dnia bez mrozu, żeby go zzimować. Słonko, wcześniejszy niż zakładany powrót do domu i działam Epoca, w niej 50 ml Yetika na 1500 ml wody, dwa stare filce (przelot kilkudziesięciu pianowań), potem się okazało, że jeden czarny, bom go dawno nie płukał i takie rzeczy - tył z piętnaście minut po tryśnięciu, przód poprawiony (gdzieś do końca zbiornika), to minęło, ja wiem, ze dwie minuty: No i clue... niby moto myte prawie czyste, no ale wypadało... a jednak jego czystość wyglądała tak: No a taki to ten śnieg powstaje z ręcznej armatki przy nie jakimś wielkim przecież stężeniu: Jako komentarz przychodzi mi na myśl, żeby posłużyć się pewną hiperbolizującą analogią: Jezus przyszedł mimo drzwi zamkniętych, stanął pośrodku i rzekł: „Pokój wam!”. Następnie rzekł do Tomasza: „Podnieś tutaj swój palec i zobacz moje ręce. Podnieś rękę i włóż ją do mego boku, i nie bądź niedowiarkiem, lecz wierzącym”.Tomasz Mu odpowiedział: „Pan mój i Bóg mój!”. Powiedział mu Jezus: „Uwierzyłeś, bo Mnie ujrzałeś; błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli”.
DZIADZIA Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2017 hiperbolizującą analogią: Jezus przyszedł mimo drzwi zamkniętych, stanął pośrodku i rzekł: „Pokój wam!”. Następnie rzekł do Tomasza: „Podnieś tutaj swój palec i zobacz moje ręce. Podnieś rękę i włóż ją do mego boku, i nie bądź niedowiarkiem, lecz wierzącym”. Tomasz Mu odpowiedział: „Pan mój i Bóg mój!”. Powiedział mu Jezus: „Uwierzyłeś, bo Mnie ujrzałeś; błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli”. No to poleciałeś, nie wiem co bierzesz, ale pochwal się
Dystrybutor ADBL Opublikowano 23 Stycznia 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2017 [ref]Michał126[/ref], mistrzostwo [ref]rygryss[/ref], nie wszyscy muszą się nawracać. masz pełne prawo do swojego zdania.
Crasher Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2017 [ref]Michał126[/ref], a tam zaraz motocykl 125 śmigacz . Bardzo wdzięczny Przypomniało mi się jego spalanie 2,8
Michał126 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2017 No to poleciałeś, nie wiem co bierzesz, ale pochwal się Mirra rulezz [ref]Michał126[/ref], a tam zaraz motocykl 125 śmigacz . Bardzo wdzięczny Przypomniało mi się jego spalanie 2,8 A tam nie motocykl. Zdrowo się odpycha. Mnie pali średnio 2,3. Raz na rok odwiedza ASO Yamahy i chodzi jak nowy. Najlepsze, że kupiłem go 4,5 roku temu jako 3-letni, a do teraz wszystkie jeżdżące egzemplarze na Allegro są droższe, niż wtedy zapłaciłem.
DZIADZIA Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2017 690472 Mirra rulezz grubo lecisz
Moderator krd Opublikowano 6 Lutego 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2017 Obiecałem sprawdzić jak wygląda 100ml w PA więc to zrobiłem. Co prawda samochód tylko lekko przykurzony więc nie będę pokazywał domywania bo nie było czego... Wyszło tak: LSP to SV Insignis nakładany we wrześniu
Dystrybutor ADBL Opublikowano 6 Lutego 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2017 [ref=#00aa00]krd[/ref], no i jak wrażenia? Ps: kropelki robią robotę . Ps2: a te koła rozwalają system .
Qlimaxss Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2017 Ja kupiłem 5 litrów do służbówki i wciąż te minusy;/
Dystrybutor ADBL Opublikowano 20 Lutego 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 [ref]Qlimaxss[/ref], teraz juz temeperatury spoko. u nas na tygodniu mycie kilka razy się odbywa .
sobiepan Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 Panowie gdzie kupić 1l tej piany na próbę? Nawet mniejsza ilość by moi wystarczyła 250 500 ml.
Dystrybutor ADBL Opublikowano 20 Lutego 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 obecnie niedostępna jest mniejsza pojemność. Może któryś użytkownik sprzedaje na "giełdzie".
sobiepan Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 Wiem,że Oni mają tylko 5l.Dzięki.
Fredi88 Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 [ref]sobiepan[/ref], musisz patrzec na sklepy internetowe. Czasem do zakupow za jakas kwote jako gratis bylo 500ml opakowanie. Ja tak 2 ustrzelilem. 5l to dla mnie tez niestety za duzo ale jak narazie mniejszych opakowan nie ma.
Dystrybutor ADBL Opublikowano 1 Marca 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2017 temperatura na plusie. czekamy na posiadaczy naszego śnieżnego potworka by robić kolejne porównania i dawać opinię .
benybco Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2017 Dzisiaj przetestowałem sobie Yeti :] - dostałem testerek do zakupów jakiś czas temu , będzie trzeba zamówić 5L piana jak marzenie, mimo że solidnie wiało to piana dobre 3-4 minuty poleżała Pytanie, pracujecie może nad jakąś silniejszą odmianą piany ?
zdrowy_zab Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2017 A ja użytkuję zarówno yeti jak i SG fruit snow. Bardziej przemawia do mnie SG. Yeti jest wg mnie zbyt wodnista, brak efektu piany, szybko zlatuje z samochodu.
Crasher Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2017 [ref]zdrowy_zab[/ref], coś robisz nie tak. Zobacx na. Mój test
DZIADZIA Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2017 jaka myjka? Dodane po 11 minutach 20 sekundach: aż spojrzałem na test, tak wygląda po min... myślałem, że zobaczę fantastyczny puch
Moderator psemo Opublikowano 1 Marca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2017 [ref]rygryss[/ref], Fantastyczny puch nie do końca jest dobry. Bardziej mokra piana lepiej luzuje brud.
Fredi88 Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2017 U mnie z glorii fm10 jest snieg. Przy okazji zrobie fotki nawet ostatnio piana byla zbyt gesta...
DZIADZIA Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2017 rozumiem, ale z opisu kolegi tak to miało wyglądać u mnie tak wygląda Yeti a tak SG
Dystrybutor ADBL Opublikowano 2 Marca 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2017 Mili Państwo , każdy myje czym chce, jak chce i jak potrafi . Produktów jest na rynku masa i jeżeli Yeti komukolwiek nie odpowiada to ma pełne prawo używać dowolnego produktu który mu się podoba. Każdy użytkownik po przeczytaniu tego tematu powinien mieć wyrobione zdanie o tym produkcie i przytaczanie tych samych opinii po kilka razy w celu przekonywania jednej lub drugiej strony mija się z celem. Robicie fotki, testy, opisy ,porównania. A ten kto nie jest zdecydowany już jakąś opinię sobie z tego wyciągnie . [ref]rygryss[/ref], [ref]Arkeolowy[/ref], [ref]zdrowy_zab[/ref], mam nadzieję że będzie okazja spotkać się na dniach otwartych ADBL u któregoś z partnerów albo na innej imprezie w sezonie. Będzie czas żeby sobie podyskutować o pianownicach recznych, pa, pianach, konsystenacjach. My bardzo chętnie przyjmujemy konstruktywną krytykę jeżeli jest ona uzasadniona. Ale jeśli racja będzie po naszej stronie to stawiacie piwo DEAL? Moderatorów przepraszam za of top - i prosze o wyczyszczenie tematu jeżeli sądzą że któreś posty nie są z nim związane.
zdrowy_zab Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 Kontynuując... Po prawo ADBL yeti, po lewo SG fruit snow. Proporcje te same - 1:10, pianownica PA, karcher K5 tak wygląda po około 5 min (yeti po prawo) A tak po kolejnej chwili (Yeti dalej po prawo ) Jak dla mnie różnica jest dosyć widoczna. SG nałożone jakąś minutę później od yetiego. W momencie pianowania oczywiście wszystko wyglądało identycznie, różnice pojawiały się z czasem.
Administrator AreK Opublikowano 4 Marca 2017 Administrator Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 Widać znaczącą różnicę. Pozwolę sobie przeprowadzić podobny test celem weryfikacji. Ważne jest też domywanie. Czy zauważyłeś też tak duże różnice?
Rekomendowane odpowiedzi