///MPower Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2018 @yacek _b kwestia atomizera. Ten od Excede robi właśnie taką delikatną pianę niezależnie od stężenia. Ja używam tak jak Ty canyona i zero piany.
menior Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2018 To excede ma swoje atomizery,wszystkie ich produkty a troche ich juz kupilem dostalem bez,bo i tak to sa koncentraty ktore rozcienczam i potem dobieram atomizer pianujacy lub nie,do felg mi piana nie potrzebna ale juz na oponach wole piane 1
///MPower Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2018 5 minut temu, menior napisał: To excede ma swoje atomizery Tak i przyznam, że dla mnie całkiem spoko. Do półlitrowych zawsze taki otrzymywałem.
menior Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2018 Biore zawsze litrowe dlatego nie dostalem 1
CoolBreeze Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2018 Koledzy skuszony waszymi bardzo pozytywnymi opiniami , kupiłem 0.5 l butelkę tego środka . No i mam "zagwostkę" , mianowicie u mnie nie ma piany po opryskaniu felg . Zrobiłem na początku stężenie 1:10 w butelce od SG + atomizer Canyon ( świetny ) , felgi w stanie takim jak pokazał kolega CoolBreeze czyli tak po 1 tygodniu jeżdżenia . Zero piany , domywanie super . Dobra , zrobiłem stężenie w butelce Pet 1:5 ( taki mały killer ) , coś tam ledwo co widać pianę , ale szału nie ma . Zła woda zdemi ? Problem mogę oczywiście łatwo rozwiązać , zakładając do butelki końcówkę spieniającą , ale chyba nie tędy droga . Co robię nie tak ?Podpowiem: robisz oprysk, czekasz chwilkę - niech sobie UWC popracuje, bierzesz szczotkę i pracując nią robisz od czasu do czasu psik psik na szczotę. Piana będzie elegancka Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka 1 1
Adaszek96 Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2018 U mnie też jest dużo piany, ale może dlatego że lecę na grubo z tym UWC :)Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
paperson Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2018 Tak jak pisze @CoolBreeze i przy stężeniu 1:4 jest piany w sam raz 1
yacek _b Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2018 1 godzinę temu, CoolBreeze napisał: psik psik na szczotę. Piana będzie elegancka dziękuję za odpowiedź , chociaż te " psik psik " na szczotkę średnio mi pasuje , bo kupując Excede myślałem o " szybkich akcjach " na myjniach bezdotykowych na których jest różnie jeżeli chodzi o używanie własnych środków .
paperson Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2018 @yacek _b czekając w kolejce spryskujesz felgi i oblatujesz koła szczotką/pędzelkiem, wyjeżdżasz na stanowisko, spłukujesz. Potem myjesz auto. Szybka akcja
CoolBreeze Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2018 1 godzinę temu, paperson napisał: ak jak pisze @CoolBreeze i przy stężeniu 1:4 jest piany w sam raz O właśnie o stężeniu zapomniałem napisać. - J.W. Godzinę temu, yacek _b napisał: dziękuję za odpowiedź , chociaż te " psik psik " na szczotkę średnio mi pasuje , bo kupując Excede myślałem o " szybkich akcjach " na myjniach bezdotykowych na których jest różnie jeżeli chodzi o używanie własnych środków . Odkąd mam szczotkę do felg, to praca na bezdotyku idzie przysłowiowym migiem. Pędzelkowanie to był dramat. Możesz robić tak jak sugeruje @paperson, albo obczaić lukę kiedy nie ma ruchu na myjni. Ja jeżdżę koło 21, albo w niedziele No i nigdy nie miałem spiny za własną chemię od piany poczynając na ironie kończąc. Ale tak w temacie: UWC 1:4 na "nawilżonej" szczocie naprawdę robi robotę i robi to szybko Godzinę temu, smerf91 napisał: UWC na opony? A w czym problem? Kilka razy myliły mi się butelki z UWC i T&RC od ExceDE i każdy środek działał elegancko na nie swoim podwórku
DaV Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2018 Czasem na myjni tez przelecę opony UWC bo nie wożę ze sobą tire cleanerów.
smerf91 Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2018 @CoolBreeze wiadomo że zadziala, APC tez zadziała ale po coś jednak są dedykowane do konkretnych zadań środki
CoolBreeze Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2018 Teraz, smerf91 napisał: @CoolBreeze wiadomo że zadziala, APC tez zadziała ale po coś jednak są dedykowane do konkretnych zadań środki Fakt niezaprzeczalny. Jeśli chodzi o mnie to "naprzemienne" stosowanie w/w produktów jest zazwyczaj skutkiem pośpiechu i podobnych butelek od SG, które nie zawsze uśmiechają się do mnie opisaną etykietą 1
analyzator Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 Na ile bezpieczne jest ten środek w stężeniach w okolicy 1:4-1:5 ? 1:10 bezdotykowo za dużo nie czyści. Nawet po dwóch przelotach zostawił mi na kołach sporo brudu.
Strus Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 Nie masz się czego bać. Sam producent podaje również 1:4 więc myślę że nawet 1:3 będzie całkowicie bezpieczne 1
DZIADZIA Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 Godzinę temu, analyzator napisał: bezdotykowo za dużo nie czyści. niestety to jedyny minus tego szuwaksu 1
analyzator Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 Spoko i dzięki to zrobię mocniejsze stężenie.
Michał126 Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2019 Po wyczytaniu poleceń w tym wątku postanowiłem kupić ten koncentrat w sylwestrowej promocji @Bestseller.pl i podzielam entuzjazm. Rozcieńczyłem krakowskim targiem 1:10 i przyjąłem taki system, że spryskuję brudne koła, spłukuję, spryskuję ponownie i dopiero wtedy pędzelkuję. Zimowy osad schodzi bardzo dobrze i szybko. Co najważniejsze, produkt jest obojętny dla tarcz hamulcowych. Wydajność w relacji do rozcieńczenia rewelacyjna. Właśnie czegoś takiego na zimę szukałem Do pełni zimowego "szczęścia" brakuje mi już tylko dobrego hydrowosku. 2 1
pawelus668 Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Jesli to zasada to ph zjada woski?
sT3VE Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2019 U mnie po zmieszaniu z demi w nówce sztuce Kwazara po dniu zmienił barwę na szary... @EXCEDE ??
Lukaso Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2019 @Michał126 a nie poszło by to tak samo normalnie APC?
Michał126 Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2019 @Lukaso, może tak, może nie. Na pewno te inhibitory korozji to nie jest ściema, więc mi się ten produkt po prostu spodobał.
Moderator Domel Opublikowano 1 Maja 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2019 "Zakańczam" kilku tygodniowe testy Excede Wheel Cleaner i Tire Cleaner Bez problemu WC daje sobie rade z doczyszczeniem takich szczurów w rozcieńczeniu 1:4. Wiadomo, że wnętrze felgi wymagało by dopieszczenia a we wnękach potrzeba użyć kwasu - ale generalnie dziś kolejny raz byliśmy pod wrażeniem mocy czyszczenia i efektów końcowych. WC nie pieni się tak mocno jak np Tenzi Czysta Felga - sprawdzę to sobie jeszcze z atomizerem pianującym. WC ma zapach ma bardzo znikomy i nie drażni nosa jak Tenzi TC pieni się lepiej niż WC i doczyszcza gumy jak i dywaniki w nadkolach bez problemów. Generalnie wystawiam obu produktom 5+ 2
Rekomendowane odpowiedzi