Jump to content

ExceDe Ultimate Wheel Cleaner

Gesiu_15

Recommended Posts

Witam :)

Dzięki firmie ExceDe otrzymałem zasadowy środek do czyszczenia felg o nazwie Ultimate Wheel Cleaner . Pogoda dziś nie rozpieszcza , 0 st wiatr ale nie poddaję się i działam :D

Wheel_Cleaner_500_ml.jpg

Opis Producenta:

Skuteczny, niezawierający kwasów, zasadowy środek do czyszczenia felg.

Ultimate Wheel Cleaner zawiera starannie wyselekcjonowaną, potężną kompozycję najlepszych surfaktantów, które wyjątkowo szybko zwilżają, rozpuszczają i oddzielają zabrudzenia od powierzchni felg.

Produkt został zaprojektowany do dogłębnego i bezpiecznego czyszczenia mocno zabrudzonych felg, jak również regularnej ich pielęgnacji.

Z łatwości usuwa wszelki brud drogowy oraz pył hamulcowy.

Można go stosować do bezdotykowego czyszczenia felg.

Wzbogacony o formułę AdvancedCations, która nadaje felgom bogatego połysku, zabezpiecza przed brudzeniem się i przyciąganiem kurzu (działa antyelektrostatycznie), jak również ułatwia przyszłe zabiegi pielęgnacyjne. Produkt zawiera inhibitory korozji.

Mocno zabrudzone felgi – rozcieńczyć od 1:4 do 1:10 z wodą

Regularne czyszczenie felg – Rozcieńczyć od 1:10 do 1:30 z wodą

Opakowanie:

Butelka dobrze wykonana , nie ugina się pod naciskiem palcy . Atomizer dobrze spienia produkt . Etykiety ładnie wykonanane , z tyłu butelki mamy opis producenta :)Ultimate Wheel Cleaner ma przyjemny zapach Wiśni :good:

DSC_0001.jpg

DSC_0002.jpg

DSC_0003.jpg

DSC_0004.jpg

Produkt został przetestowany na felgach znajomego . Z tego co wiem nie były myte ok 2 miesięcy . Tak to wygląda .

DSC_0005.jpg

DSC_0006.jpg

DSC_0007.jpg

DSC_0008.jpg

Oczywiście BHP najważniejsze :D Zakładamy rękawiczki i felgę spryskuje koncentratem

DSC_0009.jpg

Po spryskaniu koncentratem pojawiała się dosyć spora piana

DSC_0010.jpg

DSC_0011.jpg

DSC_0012.jpg

Po 1 minucie zruszyłem brud pędzelkiem :D

DSC_0013.jpg

DSC_0014.jpg

DSC_0015.jpg

Po spłukaniu tak felga wygląda :)

DSC_0016.jpg

DSC_0017.jpg

DSC_0018.jpg

Trzeba sprawdzić czy felga jest czysta . Pod ręką miałem Monster Wheela od SG

DSC_0019.jpg

DSC_0020.jpg

Po 5 minut brak krwawienia , Monster nie miał co robić :-]

DSC_0021.jpg

Pędzelek w ruch

DSC_0022.jpg

DSC_0023.jpg

I po spłukaniu

DSC_0024.jpg

DSC_0025.jpg

Na drugą stronę rozcieńczyłem produkt . 50ml koncentratu na 450 ml wody :)

DSC_0026.jpg

DSC_0027.jpg

DSC_0028.jpg

Tak felga wygląda , czysta nie jest :song:

DSC_0029.jpg

DSC_0030.jpg

Procedura jest ta sama , nanosimy produkt na felgę i po 1 minucie pędzelkujemy :)

DSC_0031.jpg

DSC_0032.jpg

DSC_0033.jpg

DSC_0034.jpg

DSC_0035.jpg

DSC_0036.jpg

I po spłukaniu wodą tak wygląda felga :)

DSC_0037.jpg

DSC_0038.jpg

DSC_0039.jpg

Dla pewności ponowna aplikacja , pędzelkujemy i spłukujemy

DSC_0040.jpg

DSC_0041.jpg

DSC_0042.jpg

DSC_0043.jpg

DSC_0044.jpg

DSC_0045.jpg

DSC_0046.jpg

DSC_0047.jpg

DSC_0048.jpg

Felgę dla sprawdzenia spryskałem Monsterem

DSC_0049.jpg

Jak widać po 5 minutach brak krwawienia , felga okazuje się czysta . To co zostało to smoła

DSC_0050.jpg

DSC_0051.jpg

DSC_0052.jpg

DSC_0053.jpg

Podsumowanie:

ExceDe Ultimate Wheel Cleaner jest to zasadowy środek do czyszczenia felg . Posiada przyjemny zapach który umila nam pracę nad czyszczeniem felg . Jak widać środek dobrze poradził sobie z tymi zapuszczonymi felgami . Do regularnego mycia felg spokojnie produkt możemy rozcieńczyć do 1:10 :) Nie zasycha , pozwala nam na spokojną pracę :good: Jak będą lepsze warunki to będziem testować dalej ;) W razie jakiś uwag to walcie smiało :)

• Dystrybutor

Świetny test, dziękujemy za dokładny opis i masę zdjęć :good: Szacun za fatygę mimo warunków pogodowych :) Nadmienię jeszcze, że produkt posiada kompozyję produktów, które znacznie lepiej czyszczą w dodatnich, letnich temperaturach , choć jak widać i w taką pogodę daje sobie radę :) Dodatkowym atutem naszego środka jest efekt antyelektrostatyczny - felgi nie łapią kurzu - oraz podbijanie połysku, warto o tym wspomnieć bo chyba żaden produkt do felg nie posiada takich właściwości :)

Świetny test, dziękujemy za dokładny opis i masę zdjęć :good: Szacun za fatygę mimo warunków pogodowych :) Nadmienię jeszcze, że produkt posiada kompozyję produktów, które znacznie lepiej czyszczą w dodatnich, letnich temperaturach , choć jak widać i w taką pogodę daje sobie radę :) Dodatkowym atutem naszego środka jest efekt antyelektrostatyczny - felgi nie łapią kurzu - oraz podbijanie połysku, warto o tym wspomnieć bo chyba żaden produkt do felg nie posiada takich właściwości :)

A coz to magia? Pyłek z klockow tez sie nie osadza? W czym tkwi sekret albo tylko chwyt marketingowy

• Dystrybutor

[ref]razorvwmk3[/ref], żadna magia ani chwyt marketingowy, sekret tkwi w unikalnej recepturze naszego produktu :) Dokładniej rzecz ujmując jest to zaawansowany, kationowy składnik, który będąc naładowanym dodatnio silnie łączy się z ujemnie naładowaną powierzchnią felgi (większość powierzchni w aucie jest naładowana ujemnie), dzięki czemu zapobiega osadzaniu się kurzu ponieważ działa antyelektrostatycznie, ponadto podbija połysk oraz w jakimś stopniu chroni przed brudem ułatwiając przyszłe czyszczenie oraz ułatwia wypłukiwanie środka zapobiegając zaciekom.

[ref]razorvwmk3[/ref], żadna magia ani chwyt marketingowy, sekret tkwi w unikalnej recepturze naszego produktu :) Dokładniej rzecz ujmując jest to zaawansowany, kationowy składnik, który będąc naładowanym dodatnio silnie łączy się z ujemnie naładowaną powierzchnią felgi (większość powierzchni w aucie jest naładowana ujemnie), dzięki czemu zapobiega osadzaniu się kurzu ponieważ działa antyelektrostatycznie, ponadto podbija połysk oraz w jakimś stopniu chroni przed brudem ułatwiając przyszłe czyszczenie oraz ułatwia wypłukiwanie środka zapobiegając zaciekom.

bede musiał zamowic choc sonaxa mam polowe jeszcze szkoda ze testery wygrywaja ciagle te same osoby :)

szkoda ze testery wygrywaja ciagle te same osoby :)

:dontknow: to nie moja wina :)

Akurat ja wygralem 1szy raz:-) test zaplanowany na weekend - bede mial 2 - 3 syfiaste samochpdy po tygodniu w takiej pogodzie wiec brudek ekstra:-)

Testuj bo produkt jest mega skuteczny , będzie Pan zadowolony :D

• 2 weeks later...

W południe pogoda się troszkę polepszyła postanowiłem ogarnąć felgi z zewnętrznej strony :)

DSC_0054.jpg

Jak widać felga nie jest bardzo zapuszczona ale nie jest też czysta :D

DSC_0055.jpg

DSC_0056.jpg

DSC_0057.jpg

Środek rozcieńczy 1:10 i opryskujemy alu :)

DSC_0058.jpg

DSC_0059.jpg

Po 1 minucie pędzelek w dłoń :)

DSC_0060.jpg

DSC_0061.jpg

I po spłukaniu :)

DSC_0062.jpg

DSC_0063.jpg

DSC_0064.jpg

DSC_0065.jpg

DSC_0066.jpg

Jak pogoda się polepszy to spróbuję wyczyścić felgi od wewnętrznej strony :)

Kupiłem i ja :D Póki co można powiedzieć, że żaden test bo to tylko brudny kołpak.

Zgaduje, że samo APC by zrobiło tą sama robotę aczkolwiek przynajmniej coś dedykowanego do kołpaczków na zimę :mrgreen:

Liczę, że na dniach trafi mi się jakiś szczurek najlepiej na alusach to pokażę co potrafi produkt ;)

Sam produkt pachnie wisnią, nie samą ale jak na zasadę do felg jest fajnie.

Na duży plus spora rozcieńczalność, wychodzi bardzo ekonomicznie i nie trzeba dziadować :D

Brudny kołpaczek z soli itp. W butelce stężenie dostępne pod ręką 1:5

IMG_20161212_134933.jpg

Spryskane na minutkę

IMG_20161212_134953.jpg

Na zdjęciu jechałem suchym pędzlem ale potem spryskałem jeszcze raz kołpak

IMG_20161212_135224_2.jpg

Wypędzelkowane

IMG_20161212_135332.jpg

I czyściutkie

IMG_20161212_135434.jpg

IMG_20161212_135440.jpg

IMG_20161212_135444.jpg

[ref]Fitte[/ref], trzeba przyszykować godnego szczurka dla Ultimate Wheel Cleanera :D

[ref]keza[/ref], nie pożałujesz :good: Będzie Pan Zadowolony :)

Mi sie szykuje. Samochod nie myty od wrzesnia :kox: po egzaminie wybieram sie do na2wiadra i zobaczymy co to cudenko potrafi robic;P a felgi widzialy cale zycie tylko bezdotyk... chyba sa srebrne ale nie wiem... zreszta samochod wiekszosc zycia tez.

• 2 weeks later...

Szkoda że nie miałem okazji przetestować tego cudu, na felgach z Volvo, piękne szczury, obstawiam że nigdy nikt ich nie traktował niczym od środka, tuga i szczota ryżowa nie dały rady... Felgi i tak są do odświeżenia więc nie żałowałem im :) Mógłbym się nawet pokusić o felgi teścia :D

78d8afef8e21ac78e1ebba36ec076b37.jpgfdbd94a34d2aea5f6b73e7f37f7afc8d.jpg

[ref]SSN774[/ref], te felgi to raczej potraktował bym jakimś kwasem , Tenzi Alux , Tuga czerwona :P

Te felgi są tylko i wyłącznie na aucie że z budżetu po zakupie nie zostało wolnych 3 tysi, bo już by nie były potrzebne, Niestety 16 felgi i gumy to tak trzeba liczyc :(

Przeskok z 17" 225/45 na 15' 195/65 to normalnie jak z deski serfingowej w co najmniej Concordie- ponton ;)

• 3 months later...
  • 6 months later...

Witam, dorzucę przysłowiowe 3 grosze do tematu ;)

Ostatnio na forum w odpowiednim  dziale słyszałem same dobre opinie na temat Excede Ultimate Wheel Cleaner.
Szybkie dorzucenie do koszyka i jest :)

Do tej pory używam/używałem samych iron'ow typu ADBL Vampire Liquid oraz SG D-tox. Czas spróbowac czegoś innego.
Produkt kupiony głownie na szybkie akcje jako, że klocki ATE przeważnie na tyle dość mocno mi pylą i robiąc 50 km dziennie brud osiada się momentalnie

Tak to wygląda po ok. 200 km
DSC6516JP_qrapxrq.jpg

DSC6517JP_qrapxxr.jpg

DSC6518JP_qrapxxw.jpg

Jako ze Ultimate Wheel Cleaner to koncentrat, produkt rozrobiłem w proporcji 1:10 czyli środkowa skala zalecana przez producenta do lekkich zabrudzeń.

DSC6519JP_qrapxnp.jpg

Felga psikana obficie bez żałowania, brud rozpuszcza się momentalnie w oczach (jak to w przypadku chyba wszystkich wheel cleanerow zero 'krwawienia')
Tutaj od razu wielkie plus dla Excede za zapach. Naprawdę fajny miły, bez żadnych duszności itd. Walory zapachowe w porównaniu do de-iron'ow = bajka :cool:

Jako, że chciałem przy okazji domyć środek felg, minimalnie brud ruszyłem szczotką z alli (kopia 1:1 Waxpro Sulley)
Żadne mocne szorowanie. Byłem ciekawy jak produkt poradzi sobie z naprawdę jedynie delikatnym zruszeniem brudu.
Chwile odczekania i myjka w ruch :)

Efekt finalny
DSC6524JP_qrapxnn.jpg

DSC6525JP_qrapxns.jpg

DSC6526JP_qrapxen.jpg

Na koniec z ciekawości sprawdziłem felgę psikając ADBL Vampire Liquid = zero krwawienia

Sonax BSD nakładany ponad tydzień temu, jak siedział tak siedzi dalej i krople są :)

DSC6527JP_qrapxes.jpg

Na koniec cena która jest również baardzo dobra. Przy rabacie z forum  -> 1 l koncentratu = 28 zł :shock:
co przy dawkowaniu 1:10 robi się naprawdę mega korzystnie i zużycie 10 l gotowego produktu jest (przynajmniej dla mnie prywatnie) dużym wyzwaniem ;Dę

DSC0229JP_qrahans.jpg

Jeśli ktoś zastanawia się nad Wheel Cleanerem to śmiało moge polecić produkt @EXCEDE . U mnie ma już na stałe miejsce na półce.
Pozdrawiam

• Lubię to 2