doniek77 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2017 Wczoraj używałem nowej wersji i jest poprawa w kwestii aplikacji/docierania. Miałem kilka miesięcy temu poprzednią wersję i był problem na czarnym.
Flock Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2017 2 godziny temu, Strus napisał: Powinny być tylko nowe ADBL Quick Wax zamówiony
doniek77 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2017 Czy może ktoś wrzucić filmik z aplikacją nowego Quick Waxa? Najlepiej na czarnym lakierze. Aplikujecie na lakier bezpośrednio, czy na fibrę i lakier? Aplikowałem dzisiaj na innym aucie, czarne, umyte i bardzo mi przysychał na lakierze od razu po roztarciu. Później aplikowałem na fibrę i lakier, było lepiej ale ciężko się docierało.
Fredi88 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2017 Przysychał? A auto "zimne" w cieniu czy rozgrzane lub na słońcu? Robiłeś po 1 elemencie czy całe auto na raz a potem docierałeś?
doniek77 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2017 Auto zimne w cieniu. Po jednym elemencie, jeden "psik" na nadkole i szybko wycieram, bardzo szybko mi przysycha, muszę się namachać drugą firbą żeby dotrzeć. Docieram/nakładam ADBL Puffy Towel (chyba tak się nazywa). Może jutro mi się uda jakiś filmik nagrać. Mam tą nową wersję z tym "lepszym" atomizerem. Ogólnie efekt jest rewelacyjny po dotarciu.
Strus Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2017 Byłby to chyba pierwszy problem z przysychaniem
maciek-drummer Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2017 Ja też muszę przyznać, że kupiłem Quick Wax i efekt po nim mega, ale mam problemy z aplikacją Psik na fibrę mr. gray później psik na element i przysycha, testowałem psik na element i docieranie puszystą fibrą puffy i też przysycha, najlepiej jest bezpośrednio na fibrę i od razu wycierać, ale też jest tępo, tak więc zastanawiam się czy nie trafiła mi się poprzednia wersja, a sprzedawca mnie zapewniał, że to nowa formuła. Kupowałem w detailingstore we Wrocławiu, tylko że szczerze to nie mam zaufania do tego sklepu ...
doniek77 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2017 Ja specjalnie pisałem maila do sklepu czy mają nową wersję, oczywiście potwierdzili że jest w pojemności 500ml, taki zakupiłem...ciekawe właśnie czy nowy
Gesiu_15 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2017 @maciek-drummer ja dostałem v2 wersję takich cyrków nie ma . Auto było w słoneczku i aplikacja bardzo prosta , efekty baja
maciek-drummer Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2017 Grzesiu aplikujesz tak jak np. Wolf od GS?
Gesiu_15 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2017 Maćku nie duża ilość na fibrę i jazda , jedną dotarłem bezproblemowo. Element po elemencie Temp coś koło ~ 25 st . Tu reszta w poście
maciek-drummer Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2017 Czyli aplikujesz na fibrę i docierasz, a nie na element? Jeśli tak to taka metoda u mnie najlepiej się sprawdza. Co mnie również dziwi to to, że lakier po QW jest tępy jak po bsd, a nawet bardziej ...
lolomanolo Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2017 Adebeele bsd dolali, dlatego tak się trzyma! Jak wrócę do kraju to sprawdzę jak jest po starym, bo muszę się przyznać śliskości chyba nigdy nie sprawdzałem...
aeropro Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2017 pobawiłem się z V2, Panowie, wielki powrót jest dobrze, poleruje się jak należy
maciek-drummer Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2017 Ja chyba ze swoim też doszedłem do porozumienia, aplikuję na fibrę grey, a docieram puffym Chociaż na drzwiach i błotnikach po jednej dozie i tez jest dobrze.
yKawa Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Witam Panowie. Mam pytanko... jak z docieraniem nowego qw? Mam jeszcze 0.7l starej wersji i muszę wylać bo teraz nawet na szybie mazy że hoho a nie chce znowu wtopić.
Gesiu_15 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2017 4 godziny temu, yKawa napisał: Witam Panowie. Mam pytanko... jak z docieraniem nowego qw? Mam jeszcze 0.7l starej wersji i muszę wylać bo teraz nawet na szybie mazy że hoho a nie chce znowu wtopić. QW v2 posiadam już jakiś czas , nie ma problemów z mazaniem nie zależnie od warunków panujących na dworze Miałem na testy wersję pierwszą wiem że docieranie masakra , więć możesz być spokojny docieranie poprawione
Dystrybutor ADBL Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2017 zostaw sobie stara wersje na felgi np
Jarek_Cuma Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2017 1 godzinę temu, ADBL napisał: zostaw sobie stara wersje na felgi np Lub wnęki. Nie rozumiem po co wylewać, to tak jakby wyrzucić pieniądze w błoto. Szkoda...
Moderator Domel Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Dnia 13.08.2017 o 09:41, ADBL napisał: zostaw sobie stara wersje na felgi np albo auto dziewczyny, rodziców, teściów, szwagra, szwagierki i kuzynostwa - u mnie nie widzą różnicy i są zadowoleni z efektu
Strus Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2017 A tak wygląda QW po 2 tygodniach, przejechanych około 1800km, po 2 myciach chemią z bezdotyku i po myciu wczoraj ADBL Shampoo Pro. Trzymał się aż do wipe out'a 1
Dystrybutor ADBL Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Hehe, myślałeś ze shampoo pro go zdejmie? to nie jest zwykły wosk ;).
Forza46 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 Czy wskazany jest Wipe out przed nałożeniem QW?
Dystrybutor ADBL Opublikowano 27 Września 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 wszystko zależy. Możesz zastosować QW po prostu na suchy lakier. Im lepiej przygotujesz powierzchnię tym lepszy efekt. Po porządnej dekontaminacji chemicznej będzie lepiej. NAstępny krok to mechaniczna. NAjlepszy efekt uzyskasz kiedy położysz qw na auto po korekcie (sytaucja ekstemalna - wiemy :D) ponieważ im bardziej równa/gładka powierzchnia tym lepiej QW się z nią scali.
Forza46 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 Tylko czy kłaść jak Authentica od Soft99 po cleanerze Lime Prime czy tylko po Wipe out?
Rekomendowane odpowiedzi