DaV Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2019 Godzinę temu, rudi0018 napisał: W sprayu każda chemia jest gorsza niż pod pistolet na sprężone powietrze, dlatego ja będę robił to pistoletem ze sprężonym powietrzem, Jeśli dany produkt jest jednoskładnikowy to tak samo działa nałożony z pistoletu i z spray. Różnica zaczyna się gdy mamy do wyboru 2 składnikowy preparat z utwardzaczem. W przypadku baranków, wosków do profili i preparatów do konserwacji nie ma to znaczenia. Możesz nakładać nawet z pędzla. Ja na wszelkie przetarcia i ubytki w konserwacji zawsze daje epoksyd 2 składnikowy z pędzelka a na to konserwacja podwozia już zależy od miejsca naprawy albo spray albo z pędzla. Jeżdżę i jest ok
Sinus Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2019 Czy ma ktoś namiary na sprawdzonego majstra z Trójmiasta i okolic, który zajmuje się zabezpieczaniem podwozia? Jeśli tak, to poproszę o namiary Edit: Znalazłem kogoś w Gdańsku, kto w rozsądnej cenie może zakonserwować mi podwozie stosując APP R-stop + Tonor 4w1 antykorozyjny + Tonor InterGum. Opłaca się, czy szkoda zachodu?
sparco0 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 Polecacie jakiś środek do zabezpieczenia elementów takich jak np. amortyzatory, wahacze, czy jakieś obejmy/mocowania? Coś najlepiej bezbarwnego.
Administrator AreK Opublikowano 29 Grudnia 2019 Administrator Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 11 minut temu, sparco0 napisał: Polecacie jakiś środek do zabezpieczenia elementów takich jak np. amortyzatory, wahacze, czy jakieś obejmy/mocowania? Coś najlepiej bezbarwnego. Zdecydowanie Innotec Hi-Temp Wax Spray 2 1
rudi0018 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 @AreK Czy miałeś sporą część środków do konserwacji i masz jakieś wnioski i porównania do innych producentów? Bo o Innotec Hi-Temp Wax słyszałem same dobre rzeczy, ale jak on ma się w porównaniu do innych?
Administrator AreK Opublikowano 29 Grudnia 2019 Administrator Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 Nie znalazłem produktu który jest przeźroczysty i długo siedzi (karta charakterystyki). Nie porównywałem też bezpośrednio innych preparatów. Używam Innoteca za namową Pawła N. , używam go również do swoich aut . Jestem zadowolony. Nawet na PRLowskich ulepach nie wychodzi rdza 1
Slovak Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 Niedawno na kilka elementów w swoim samochodzie wrzuciłem Krown T40, który stworzył fajną przezroczystą powłokę. Po zimie zdam relację jak się trzyma
Administrator AreK Opublikowano 29 Grudnia 2019 Administrator Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 3 minuty temu, Slovak napisał: Niedawno na kilka elementów w swoim samochodzie wrzuciłem Krown T40, który stworzył fajną przezroczystą powłokę. Po zimie zdam relację jak się trzyma Jak ogarnę pewne auto to też chcę je zabezpieczyć systemem Krown. Zastanawia mnie tylko fakt, że producent zaleca przeprowadzanie zabiegu raz w roku.
Slovak Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 @AreK, podpytam przy zakupie kolejne partii . W porównaniu do Waxoyla to tworzy bardzo cienki film ochronny.
3echo Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 59 minut temu, AreK napisał: Zastanawia mnie tylko fakt, że producent zaleca przeprowadzanie zabiegu raz w roku Może dlatego,że zostaje część wypłukana po pewnym czasie?Ten środek powinien się sprawdzić w konserwacji profili,czy zabezpieczenia komory silnika.Na podwozie lepszym będzie Mike Sanders czy Waxoyl. 1
Administrator AreK Opublikowano 29 Grudnia 2019 Administrator Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 1 godzinę temu, AreK napisał: chcę je zabezpieczyć systemem Krown @3echo piszę o systemie a nie o produkcie który polecił Damian.
sparco0 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Czy stosował ktoś produkty Sika i po dłuższym czasie użytkowania auta może się wypowiedzieć? Głównie o woski do profili mi chodzi, ale o innych środkach również chętnie uzupełnie wiedzę.
3echo Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Ja stosowałem dwa lata temu.Te w sprayu.Ale nie wiem co napisać,bo nie zaglądałem w profile.Chyba zdaje egzamin.W tym roku powtórzęczynność. Natomiast chciałem zapytać czy ktoś stosował do konserwacji środek na bazie tłuszczu i oleju? https://allegro.pl/oferta/mike-sanders-korrosionsschutzfett-tluszcz-0-75-kg-9089662553
Mateczek Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Te woski w sprayu są nic nie warte. Najlepiej jakiś gęstszy wosk prosto z pompy rzucić. Używam czasem tylko jako uzupełnia za Retech Waxin i tylko do tego się nadaje. Co do Siki... Sika robi głównie konserwacje zewnetrzną (Sikagard) na bazie wody, a jakoś takim rozwiązaniom nie wierzę.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
gales Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Ja stosowałem dwa lata temu.Te w sprayu.Ale nie wiem co napisać,bo nie zaglądałem w profile.Chyba zdaje egzamin.W tym roku powtórzęczynność. Natomiast chciałem zapytać czy ktoś stosował do konserwacji środek na bazie tłuszczu i oleju?https://allegro.pl/oferta/mike-sanders-korrosionsschutzfett-tluszcz-0-75-kg-9089662553 Z tego co pamiętam naklada sie go na gorąco. Ale jest to jeden z najlepszych środków na profile zamknięte. Pewnie jego skuteczność wynika ze sposobu natrysku na gorąco. Poszukaj informacji na forach youngtimer'owcow.
Gold_Car Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Nie wiecie czy ten środek śmierdzi ? Czy w drzwiach nie będzie zbyt mocno śmierdzieć? Ciekawy środek będę musiał o nim przeczytać ... Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
rudi0018 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 @3echo @gales @Gold_Car Dokładnie tak nakłada się go na gorąco, najlepiej użyć do tego specjalnego pistoletu, który kosztuje kilka stówek. Czytałem zagraniczne testy i ten produkt od Mike Sanders zostawił daleko w tyle środki dostępne dla osób prywatnych. Jedynie dorównywały mu środki i sposoby aplikowane przez specjalistyczne firmy, jako kompleksowe usługi. https://www.fahrzeugakademie.de/viewDocument?onr=78&id=1898 2
3echo Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Pytałem sprzedawcy o aplikację.Tak jak pisaliście trzeba środek rozgrzać.Pod pędzel do płynności,pod pistolet do 120st C.Tak więc wiem już czym potraktuję kropka od spodu. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
3echo Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Przeglądając niedawno oferty na All natknąłem się na chyba pewną nowość: https://allegro.pl/oferta/farba-spray-na-rdze-rust-blocker-czarny-400ml-4w1-8545209756 Jak myślicie warte zainteresowania?
rudi0018 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 @3echo cena chyba mówi sama za siebie, moim zdaniem nie warto to kupować.
StreamHD Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2020 W dniu 19.04.2020 o 21:40, rudi0018 napisał: @3echo @gales @Gold_Car Dokładnie tak nakłada się go na gorąco, najlepiej użyć do tego specjalnego pistoletu, który kosztuje kilka stówek. Czytałem zagraniczne testy i ten produkt od Mike Sanders zostawił daleko w tyle środki dostępne dla osób prywatnych. Jedynie dorównywały mu środki i sposoby aplikowane przez specjalistyczne firmy, jako kompleksowe usługi. https://www.fahrzeugakademie.de/viewDocument?onr=78&id=1898 Tutaj to samo w lepszej jakości i da się napisy kopiować do tłumacza http://www.timemax.de/wp-content/uploads/oldtimer_markt_rostschutz-test_teil_2.pdf Tylko dziwne zmiany zaszły bo Fertan na zdjęciu został, a z artykułu wyparował. Może był za mocnym konkurentem, a to jest link prosto ze strony Mike Sanders
3echo Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2020 Znalazłem jeszcze coś: https://allegro.pl/oferta/farba-do-konserwacji-podwozia-antykorozyjna-8223221678
Gold_Car Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2020 @3echo tylko ta farba jest strasznie gęsta i po malowaniu pędzlem wygląda to słabo-brzydko. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
3echo Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2020 W dniu 29.12.2019 o 12:45, Slovak napisał: Niedawno na kilka elementów w swoim samochodzie wrzuciłem Krown T40, który stworzył fajną przezroczystą powłokę. Po zimie zdam relację jak się trzyma Kupiłeś w sprayu? I jak wyglądają te elementy po pół roku?
V_tec Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2021 Czy ktoś konserwował podwozie olejem silnikowym? Mycie i przetarcie nasączoną szmatką elementów zawieszenia i powtarzanie z 2 razy do roku. Jak efekty ? Bitgumy i baranki odrzucam ,bo auto nie jest nowe. 3
Rekomendowane odpowiedzi