Moderator Streat Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2020 @pipensor wszystko zalezy jaka opona bo z tym to jest mega loteria, na niektorych oponach dany dressing siedzi długo a na drugi krótko, na moich potenzach adbl TD trzyma okolo 3 misieciecy a słyszałem że niekiedy potrafi po 2 tygodniach juz go nie byc
Slade00 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Przy przygotowywaniu letnich kół zrobiłem szybki teścik dwóch mocnych zawodników: Gyeon Tire i CarPro Perl (nierozcieńczony). Zaraz po aplikacji: Dressingi zostały dotarte po ok 30 minutach (Gyeon był trochę tłusty). Zdjęcia po dotarciu: Perl na lewo, Gyeon na prawo: Szczerze, na zdjęciach chyba nie widać różnicy, na żywo też jej nie widziałem. Podczas aplikacji, w czym Tire jest lepszy od Perla: zapach (Tire fajnie pachnie, Perl nie ma żadnego zapachu), w czym Perl jest lepszy od Tire: jest przyjemniejszy w aplikacji, wydajniejszy, Gyeona co chwilę trzeba było dokładać na aplikator. Perl jest też tańszy, jeśli się go rozcieńczy nawet 1:1 to jest ponad dwukrotnie tańszy. Trwałość będziemy testować, jednak z wcześniejszych aplikacji wydaje mi się że Perl jest trwalszy. 3
menior Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2020 Wiecie co moze taki efekt na oponie powodowac opony czyszczone 2 krotnie clenerem do opon(Cleantech) pozostawione do wyschniecia a dressing to Black water i ciagle taki efekt...
daniel87 Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2020 @menior miałem coś takiego przy nowych zimówkach Dunlop. Chyba ze 2 sezony nie bylo sensu nic na nie kłaść, bo nic się nie przyjmowało. Z innymi dressingami też tak jest? 1
menior Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2020 @Fredi88 zalozone w listopadzie a ma to znaczenie?
Moderator Streat Opublikowano 4 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2020 @menior wszystko zalezy od opony, niektóre fajnie przyjmuja dressing inne słabiej, moje potenzy pięknie wchłaniają dressing do opon juz od nowości a np. mama ma na crv micheliny i one juz tak średnio przyjmują, fajnie siedzi na nich TD od pure chemie, zobacz moze inny dressing 1
Fredi88 Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2020 @menior owszem. Nowe opony mają na sobie zazwyczaj jakieś fabryczne zabezpieczenie. Jest na tyle trwałe że ciężko je nawet kilkukrotnie myjąc ściągnąć. Spróbuj może samym koncentratem albo tak jak @Streat pisze inny dressing. U mnie zimowe micheliny super przyjmują dressing. Tak samo jak letnie hankooki. 1
maciek-drummer Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2020 @menior na moich Continentalach miałem to samo. Megs Endurance znikał i "plamił" w oczach, a np. tire dressing ADBL siedział na nich jak zły. Tire Cleaner pomógł, ale za którymś razem piątym bądź szóstym. 1
mat06 Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2020 1 godzinę temu, menior napisał: Wiecie co moze taki efekt na oponie powodowac opony czyszczone 2 krotnie clenerem do opon(Cleantech) pozostawione do wyschniecia a dressing to Black water i ciagle taki efekt... Ja na ubiegły sezon zimowy kupiłem Continentale WinterContact TS860 i było tak samo. Opona na początku w ogóle nie wchłaniała dressingu, tylko mazał się na jej powierzchni. Problem zniknął u mnie po miesiącu jazdy i kilku myciach, ale jeśli u Ciebie jest z tym problem od listopada bez żadnej poprawy, to może spróbuj innego dressingu, tak jak proponują koledzy. Ja używam Shiny Garage B2B. Dla odmiany napiszę, że przy Hankook Ventus Prime 3 nie miałem tego problemu, opony od nowości świetnie przyjmują dressing 1
DZIADZIA Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2020 12 godzin temu, menior napisał: Wiecie co moze taki efekt na oponie powodowac Wyczyść oponę czymś co naprawdę czyści w koncentracie, polecam Shiny Garage, mycie 2x słabym cleanerem jest niewystarczające. Poświęć sobie dzionek i zrób to solidnie, używając szczotki twardej naprzemiennie ze szczotką miękką. Opona nieraz potrzebuje 5-6 podejść i wtedy dopiero przyjmie odpowiedni dressing.
Tomas-sg Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2020 Dodałbym jeszcze jakiegoś pricka pomiędzy mycia
menior Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2020 @rygryss mam obydwa cleanery i nie powiedzialbym zeby ten od Cleantech byl jakos znaczaco slabszy od tego SG
jolley Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2020 Też miałem ten problem przy GY F1 Assymetric 5. Sporo czasu i szorowań upłynęło zanim oponki zaczęły pić dressing
DZIADZIA Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2020 @menior dla mnie jest znacznie słabszy, porównaj na szczurach i wtedy wyjdzie co jest 5
menior Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2020 47 minut temu, rygryss napisał: @menior dla mnie jest znacznie słabszy, porównaj na szczurach i wtedy wyjdzie co jest 5 Testow porownawczych nie robilem wprawdzie,ale stosujac obydwa nie zauwazylem znaczacych roznic,obydwa domywaja swietnie zwykly brud ale obydwa maja tez problemy ze sciaganiem doglebnym starych dressingow
menior Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2020 A ktos juz probowal nowy dressing do opon od Fx protect ?
D@ViD Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2020 @menior ja. Wodnisty, szybki w aplikacji, na razie u mnie siedzi juz od miesiaca i powiedzmy jakieś 600km 1
menior Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2020 11 minut temu, david2888 napisał: @menior ja. Wodnisty, szybki w aplikacji, na razie u mnie siedzi juz od miesiaca i powiedzmy jakieś 600km Czyli z tych trwalszych,a jaki efekt? Bardziej z tych satynowych czy z efektem mokrej opony?
D@ViD Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2020 Taki efekt. Na lewo od wentyla. Na razie siedzi i tylko traktuje opony aktywna piana + myjka i brud schodzi. Właśnie sprawdziłem. Aplikacja była 9 kwietnia i dystans, to 1650 km Wiadomo już look znikł, ale siedzi i domywa pięknie. A tak wyglada po 1650km i myciu tylko bezdotykowo 1
Sycyl Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2020 Cześć wszystkim, jaka jest różnica pomiędzy ADBL Tire Dressing a ADBL BLACK WATER TIRE DRESSING? nie wiem, który wybrać :) zależy mi na wytrzymałości oraz połysku Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Grzechu23 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2020 To nawet sie nie zastanawiaj tylko bierz Tire Dressing. Mega trwały i wydajny wpadający w połysk 1
D@ViD Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2020 4 godziny temu, Sycyl napisał: zależy mi na wytrzymałości oraz połysku Wytrzymałość bardzo przyzwoita. Połysk do pierwszego deszczu. Wszystko oczywiście zalezy do mieszanki gumy w oponie
kepa416 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2020 Cześć czy ktoś miał przypadek z SG B2B że zrobił się biały na oponie? Używałem ich Tire Cleaner potem aplikacja B2B i rok temu działało dziś patrzę 4 opony zrobiły się białe. SG zapewniało że to że się rozdziela czy wytrąca na 2 warstwy w niczym nie przeszkadza. Wydaje mi się że jednak już ma dość. A szkoda bo wydajny towar tylko nietrwały. Teraz będzie trzeba znaleźć coś nowego ale o wysokim połysku patrzę na adbl czy Clean Tech wszystko satyna. Czy zostaje Meguiar's- Endurance?
Rekomendowane odpowiedzi