kempus Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2017 Panowie, co polecacie do odświeżenia/konserwacji powłoki UNC-R'a?
lukasz87 Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2017 Kempus a masz taką potrzebę w ogolę czy czasy za dużo po prostu ?
Pajko Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2017 [ref]kempus[/ref], Silk Coat to dedykowany do tego produkt
lukasz87 Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2017 Cena trochę odstrasza. Ciekaw jestem czy ktoś tego używał jako QD do innych powłok i jak wrażenia ;>?
Lex450 Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2017 Czy najtrwalszą z najlepszym lookiem, kombinacją jest ? 1. UNC v.1 a potem UNC-R max v 1.5 i drugie pytanie czy jest szansa zalać powłoką v.1 pewne ryski czy konieczna korekta do ideału ? Dzięki z góry
SzaKal Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2017 Czy dasz samego unc-ra czy z v1 to trwałość się nie zmieni, ponieważ powłoką (zewnętrzą) będzie nadal UNC-R. Można dać V1 pod UNC-R dla lepszej szklistości . Dodane po 1 minucie 12 sekundach: [ref]samwdomu[/ref], Możemy po około dwóch godz. po aplikacji UNC-R 1,5 nakładać kolejną warstwę. Z resztą identycznie jak w przypadku standardowego UNC-Ra.
Lex450 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2017 Dzięki SzaKal za dzielenie się swoją wiedzą
Mickul Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 Mój najnowszy test, który jak wypali to strasznie ułatwi mi pracę w firmie. UNC-R zaaplikowany na najdelikatniejszego cleanera dostępnego na rynku (dedykowanego pod powłoki - póki co nazwy nie zdradzam). Od aplikacji minęły 3 tygodnie. Auto zostało pocięte, sfiniszowane, mocno odtłuszczone i nałożony maszynowo został cleaner. Po upływie godziny nałożony UNC-R, auto odstało 15 godzin i wyjechało. Póki co żyje. Druga sprawa to fakt, że "poprawiony" UNC-R strasznie stracił na wydajności. W złotych czasach potrafiłem zrobić 4 średniej wielkości auta na jednej buteleczce, a teraz ledwo starcza na dwa. Natomiast trudniej zrobić przebarwienie na ciemnych kolorach.
Ari Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 Mój najnowszy test, który jak wypali to strasznie ułatwi mi pracę w firmie. UNC-R zaaplikowany na najdelikatniejszego cleanera dostępnego na rynku (dedykowanego pod powłoki - póki co nazwy nie zdradzam). SiRamik Zero
Mickul Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 Mój najnowszy test, który jak wypali to strasznie ułatwi mi pracę w firmie. UNC-R zaaplikowany na najdelikatniejszego cleanera dostępnego na rynku (dedykowanego pod powłoki - póki co nazwy nie zdradzam). SiRamik Zero Nie W takim razie chyba nie jest najdelikatniejszy ale się sprawdza.
Ari Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 Mój najnowszy test, który jak wypali to strasznie ułatwi mi pracę w firmie. UNC-R zaaplikowany na najdelikatniejszego cleanera dostępnego na rynku (dedykowanego pod powłoki - póki co nazwy nie zdradzam). SiRamik Zero Nie W takim razie chyba nie jest najdelikatniejszy ale się sprawdza. Właśnie próbuję ogarnąć temat przygotowania UNCr na nowego białego CC i tak mi na myśl przyszło.
Mickul Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 Właśnie próbuję ogarnąć temat przygotowania UNCr na nowego białego CC i tak mi na myśl przyszło. A tam, biały to hektolitry IPY i Wipe Outa z ADBLa i jest gut. Bardziej mi chodzi o ciemne lakiery, na których owe specyfiki zostawiają niepożądane efekty.
powalla Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 Car Pro essence? No i jak użycie cleanera po odtłuszczeniu już może pomóc w firmie Chodzi o to że auto możesz oddać wcześniej klientowi ?
Mickul Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 Car Pro essence? Nie. No i jak użycie cleanera po odtłuszczeniu już może pomóc w firmie Chodzi o to że auto możesz oddać wcześniej klientowi ? Nie mogę napisać tego publicznie, bo duże grono teoretyków bez doświadczenia z grona detailerów pojedzie mnie zaraz od amatorów i partaczy. Mam sposób, który pozwala mi nieskazitelnie wykończyć samochód pod powłokę szybciej niż standardowymi kombinacjami (szczególnie czarne UNI). Testowałem i dopracowywałem go do perfekcji ponad półtorej roku, ale w końcu się udało.
Michał126 Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 W takim razie tylko jedno pytanko ode mnie, pro forma: czy ów sposób wpływa na trwałość powłoki, w którąkolwiek stronę?
Mickul Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 W takim razie tylko jedno pytanko ode mnie, pro forma: czy ów sposób wpływa na trwałość powłoki, w którąkolwiek stronę? Testowałem póki co na DodoJuice Infinity i Gtechniq C1. Obie powłoki żyły zdecydowanie dłużej (chociaż może to zwykły przypadek i zbieg okoliczności). Testowane w okresie 14 miesięcy. Główny cel tego zabiegu to nieskazitelny wygląd w słońcu.
zibi-M Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 Czyli po prostu ów cleaner ładnie wykańcza lakier przed powłoką i daje fajny look przez co nie trzeba tyle czasu spędzać nad idealnym wykończeniem .
booohal Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 Podejrzewam, że chodzi o rysy, które powstają przy wymywaniu ultra upierdliwych lakierów.
hihol Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 Pewnie cleaner gyeona z pewnoscia tak jak pisze [ref]booohal[/ref].
Mickul Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 Podejrzewam, że chodzi o rysy, które powstają przy wymywaniu ultra upierdliwych lakierów. No w końcu ktoś Nie, to po prostu DETAILER'S PRO Coating Prep Polish
Master kecav Opublikowano 19 Marca 2017 Master Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 699780 Nie, to po prostu DETAILER'S PRO Coating Prep Polish mogę tylko dołączyć się do grona wielbicieli tego cleanera Nadmienię, że nie tylko robi robotę pod powłoki
Dante05 Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2017 699780 DETAILER'S PRO Coating Prep Polish Skoro ten cleaner "sprząta" bałagan po odtłuszczeniu to zawiera wypełniacze
Rekomendowane odpowiedzi