Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Do jasnej skóry w e36, nieźle zapuszczonej, ale bez najmniejszych pęknięć czy przetarć użyć Gliptone GT 12 i GT 13 czy może Zymolowy cleaner i odżywkę, a może ktoś poleci coś innego ?

Opublikowano
Do jasnej skóry w e36, nieźle zapuszczonej, ale bez najmniejszych pęknięć czy przetarć użyć Gliptone GT 12 i GT 13 czy może Zymolowy cleaner i odżywkę, a może ktoś poleci coś innego ?

colourlock strong cleaner - wg mnie bardzo dobrze sobie radzi

Opublikowano

cleaner zymola + odżywka mega dobre ale do mocno zapuszczonej skóry może nie podołać. Nie wiem czy tak ma być ale mi wersja soft dość widocznie wysusza skóre i robi się "szorstka", po użyciu odżwyki wraca do normy. tak ma być ?

Opublikowano

Tak to już wiem. Nie będzie :shock: jak na czarnym, ale może ktoś coś podpowie co ułatwi wybór. No chyba, że jak mam srebrne auto to bez różnicy :o

Opublikowano
jaki zapach ma presta sudz ? i czy jest on dobrze wyczuwalny ?

chce wziac jakis wiekszy galonik i zastanawiam sie miedzy nim a sleeckiem od SG

Presta pachnie gumą balonową. Podczas mycia zapach jest wyczuwalny ale nie jakoś nachalnie.

Mam galon i nie mam powodów do narzekań. Mycie, poślizg, spłukiwanie, neutralność dla wosków. Po prostu dobry szampon. :good:

Opublikowano
Masz porównanie do Strong Cleanera ?

Niestety nie mam,

ale mam zdjecie po pracach nad skóra w moim aucie

b2938c4072c822f3.jpg

Tu znajdziesz porównanie do Stronga: viewtopic.php?p=552804#p552804

Pod wpływem tego testu, zakupiłem ten produkt - pod względem cena/jakość chyba nie ma się z kim równać.

Opublikowano
Masz porównanie do Strong Cleanera ?

Niestety nie mam,

ale mam zdjecie po pracach nad skóra w moim aucie

b2938c4072c822f3.jpg

Tu znajdziesz porównanie do Stronga: viewtopic.php?p=552804#p552804

Pod wpływem tego testu, zakupiłem ten produkt - pod względem cena/jakość chyba nie ma się z kim równać.

Nieźle, pytanie tylko co na to Strong :-]

Opublikowano
Jeżeli zobaczysz różnice na srebrnym miedzy tymi woskami to naprawde czapki z głów :good:

Bardziej chodziło mi o różnice np w trwałości czy też łatwości aplikacji kolego.Stronę nazwijmy to "techniczną" a nie efekt wizualny ;)

Opublikowano

Może pytanie wydać się głupie, ale czy w takich temperaturach jakie obecnie panują, bezdotyki w ogóle funkcjonują ? Zrobiłem 200 km i auto jest całe białe od soli, chciałem podjechać i spłukać choćby samą wodą.

Opublikowano

U mnie w myjniach co mają po klika stanowisk zazwyczaj jedno czy dwa jest czynne, reszta zagrodzona taśmą. Tylko u mnie z -15 teraz to bym nie odważył się myć auta na zewnątrz.

Opublikowano

Którą pianę aktywną polecacie wybrać? Chcę zakupić pianownicę PA do karchera HD

ValetPRO pH Neutral Snow Foam czy SHINY GARAGE Fruit Snow Foam? :)

Opublikowano
ValetPRO pH Neutral Snow Foam czy SHINY GARAGE Fruit Snow Foam?

Używałem obu i muszę powiedzieć że ta od SG jest mocniejsza.

Opublikowano

Okej więc zdecyduję się na pianę aktywną HINY GARAGE Fruit Snow Foam :good:

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie pianownicy. Co lepiej się powinno sprawdzić pianownica PA do karchera HD który już mam (albo jakaś inna?[jesli tak to jaka]) czy zakup pianownicy ręcznej, np.: GLORIA FM10 Foam Master (albo jeśli są to inna godna polecenia)? Mam dosyć spory dylemat generalnie z podjęciem decyzji :wallbash:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.