WaxItCar Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 PB BH + Natty's to na lato glaze na zime nie będzie dobrym rozwiązaniem SRP ma trochę wypełniaczy, więc jedna warstwa jako cleaner, IPA, FK 1000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irekzzzzz Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Panowie, Jakieś "czarnidło" do plastików na zewnątrz i ew. do środka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lex Luthor Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 irekzzzzz - coś takiego http://showcarshine.pl/3-pielegnacja-tw ... wanow.html Chyba, że mówisz o dressingu do tworzyw... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 ...IPA + FK 1000p... Nie chce mi się wierzyć, że IPA lepiej przygotuje powierzchnie niż dedykowany cleaner/glaze. Cleanera nie podałem, bo założyłem, że go stosujesz w obu przypadkach, mea culpa. ;-) Więc srp > IPA > FK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal123 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Hej. Testował ktoś? tac system quartz max ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati-Gdynia Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Hej. Planuję na zimę zabezpieczyć auto woskiem Soft99 Fusso Coat 12 Months Wax Light ( dwie warstwy ) Jaki wosk/preparat polecacie , żeby po aplikacji wosku wydobyć większy efekt głębi koloru , jednocześnie nie tracąc na żywotności nałożenia Soft99 ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaxItCar Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Hej. Planuję na zimę zabezpieczyć auto woskiem Soft99 Fusso Coat 12 Months Wax Light ( dwie warstwy ) Jaki wosk/preparat polecacie , żeby po aplikacji wosku wydobyć większy efekt głębi koloru , jednocześnie nie tracąc na żywotności nałożenia Soft99 ? Pozdrawiam Fukupika nowy QD od ADBL QD1, Sonax BSD, Spray Detail od SG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Airon Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 O fukupice juz troche opinii jest a co z SOFT99 Fusso Coat Speed & Barrier Hand Spray Dark ? Ktos cos moze o nim powiedziec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Hej. Testował ktoś? tac system quartz max ? Poczytaj - było kilka relacji z użycia tego QD (również na zachodnich forach). Nie wiem, ile w tym prawdy, ale podobno jest to "bliźniak" CarPro Reload (niektórzy twierdzą, że są to takie same produkty z różnymi etykietami, a producentem obu jest właśnie TS). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal123 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Ciekawe jak by się sprawdził nie jako qd podtrzymujące typowa powłokę kwarcowa tylko jako qd na wosk/sealant/PNS ? Ma to jakiś sens ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 krd, WaxItCar, serath, zrobiłem tak jak mówiliście, SRP>IPA>FK1000. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impex Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Czy ktoś obeznany w temacie Mercedesow mogłby mi odpowiedziec do czego słuzy to pokretło? Kreciłem tym, ale wydaje mi się, ze nie funkcjonuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adek1983 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Czy ktoś obeznany w temacie Mercedesow mogłby mi odpowiedziec do czego słuzy to pokretło? Kreciłem tym, ale wydaje mi się, ze nie funkcjonuje. Wygląda jak pokrętło regulacji głośności PRZÓD/TYŁ - FADER Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impex Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Raczej nie to(brak reakcji), w radiu mam taką funkcje i działa bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannonn Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 To jest fader. Widocznie nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impex Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Ok, patrze teraz w google i chyba rzeczywiscie mieliscie racje.Przepraszam za brak wiary Pójde sprawdzić jeszcze raz do tego klamota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ki3r0 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Panowie, potrzebuje podpowiedzi. Rozpocząłem korektę na BMW e90 - szary lakier - dzis przygotowywałem auto i zrobiłem pod wieczór próbny kawałek białym ABW z FG400 - efekty żadne. Spróbowałem na białym flexi - efekty bardzo słabe. Mam w arsenale niskie futro od Flexi PRO WOOL - co będzie miało większą siłę cięcia? Jutro piątek, stacjonarnie nie kupię innego futra więc jestem uziemiony. Jakieś pomysły czy męczyć te PRO WOOL? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaxItCar Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Panowie, potrzebuje podpowiedzi. Rozpocząłem korektę na BMW e90 - szary lakier - dzis przygotowywałem auto i zrobiłem pod wieczór próbny kawałek białym ABW z FG400 - efekty żadne. Spróbowałem na białym flexi - efekty bardzo słabe. Mam w arsenale niskie futro od Flexi PRO WOOL - co będzie miało większą siłę cięcia? Jutro piątek, stacjonarnie nie kupię innego futra więc jestem uziemiony. Jakieś pomysły czy męczyć te PRO WOOL? biały abw i lakier bmw tutaj się w ogóle nie dziwię, że marnie z efektami może robisz za mało przejazdów stąd słaby efekt z białym flexi, jednak zacznij od Pro Woola z FG400, takie combo powinno jak najbardziej podołać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertras Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Czym to jest za zabezpieczenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 oglądałęm tak po łębkach ale obstawiam folie Xpel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Pajko, nie wiem czy Xpel ale zasada taka sama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killerx Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Pomocy. Po zastosowaniu Iron OFF pojawiły mi się plamy na uszczelkach tylnych szyb w audi a3 8l. Czym to usunąć lub ewentualnie zamaskować ? Prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Pomocy. Po zastosowaniu Iron OFF pojawiły mi się plamy na uszczelkach tylnych szyb w audi a3 8l. Czym to usunąć lub ewentualnie zamaskować ? Prosze o pomoc Co to za plamy? APC próbowałeś zmyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killerx Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Plamy jakby iron zareagował/rozpiścił gume. APC nie puszcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 killerx, znany problem irona na tworzywach gumowych. U mnie zawsze plamy wychodzily na oponach. Doczyscisz mocnym apc lub dedykowanym środkiem do mycia gumy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi