CarlosBlack Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 @D@ViD nie rozwalaj mnie ( ew. serwis ) bo mam 2 na stanie od 2 lat dają radę z czego małe DA wyjątkowo głośne też tak czy siak; flex'y różne mam a cleanery lubię nakładać kraussem 8...
Moderator Domel Opublikowano 7 Lutego 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 11 minut temu, CarlosBlack napisał: @D@ViD nie rozwalaj mnie ( ew. serwis ) bo mam 2 na stanie od 2 lat dają radę z czego małe DA wyjątkowo głośne też tak czy siak; flex'y różne mam a cleanery lubię nakładać kraussem 8... Moja pierwsza maszynka do Lare EPL42 - mam ją do dziś Głośna, ale ie do zajechania 1
D@ViD Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 Maszyny wycofana. Kontenery płyną.... ale z czym? Z nowa linią? Z "aktualnymi" maszynami? - NIE WIEMY! Podkreślam ! Nic do lare nie mam, bo dobre maszyny były
PiterG Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 Lare - mialem ich maszyny, bylem zadowolony. Natomiast podejscie samej firmy... No coz. Bywalo lepiej. Swego czasu sporo czekalem na ten nowy transport. Kontener. Mialo byc za miesiac. Pozniej mialo byc za dwa miesiace. Ba, w czerwcu na fb wrzucili post o nowych maszynach. Pomyslalem bedzie sprzet... I wiecie co? Cytują klasyka " i bym teraz, ku... nie mial reki" tzn polerki Mamy luty, maszyn nadal nie ma. Ja rozumiem covid itp itd ale inne firmy az takich "przestojów" nie maja.Mimo wszytsko po powrocie na rynek maszyn, zycze im powodzenia. Kazdy ma jakies lepsze i gorsze projekty. 1
xadamx Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 W dniu 5.02.2021 o 20:14, Raizo napisał: Moje auto to Laguna 3 z 2008r i mam pytanie czy lakiery Renault sa miekkie Jeżeli oryginalny to jest miękki.
CarlosBlack Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 widzę że "gówno burzę" wywołałem. jak pisałem uważam Lare jako dobrą średniej półki markę. subiektywna opinia. 1
Moderator Domel Opublikowano 7 Lutego 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 22 minuty temu, PiterG napisał: Mamy luty, maszyn nadal nie ma. Ja rozumiem covid itp itd ale inne firmy az takich "przestojów" nie maja. Mają, mają, czekam już 4 miechy na dmuchawę i PONOĆ ma być w połowie lutego.... czekam z utęsknieniem na ten kontener.....
KUBA46 Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 1 godzinę temu, CarlosBlack napisał: rupes to podobno tylko marketing a nie jakość,,, "progresywny" spust to naprawdę nie bajer a przydatna funkcja. Tiaa na tym forum nie ma opcji poFLEXować się Rupesem, bo przecież stał się passe, zły i nie dobry.
PiterG Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 @CarlosBlack zadnej gowno burzy. Jesli chodzi o maszyny oferowane do tej pory, to w tym przeciale cenowym naprawde dawaly rade. Jako uzytkownik smialo polecam.@Domel zgadzam sie z Toba dlatego napisalem o tym, ze kazda firma ma gorsze i lepsze momenty. Obecny czas jest bardzo specyficzny, mam tytaj na mysli rowniez pewnego rodzaju przepisy regulujace kwestie umow zawieranych między kontrahentami. Nie tylko przepisy w PL.Mialem na mysli po prostu ludzkie podejscie, wiecej otwartosci w informowaniu potencjalnych klientow co do terminow. Nikt nikogo nie bedzie ganił z powodu ich odleglosci jesli informacja bedzie rzetelna i wyczerpujaca. Kazdy z Nas rozumie jak wyglada sytuacja na swiecie. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
D@ViD Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 1 minutę temu, PiterG napisał: Kazdy z Nas rozumie jak wyglada sytuacja na swiecie. a propo tego.... ponoć jest globalny problem z "kontenerami". Brakuje po prostu kontenerow i dlatego dużo dostaw ma opóźnienia
KUBA46 Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 @D@ViD akurat jestem mocno w temacie kontenerów. Brak kontenerów to jedno, ale absurdalny wzrost cen za kontenery to jest główny problem. Co niestety hamuje zapędy niektórych z mniejszym budżetem. 1
Piotrek1295 Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2021 Witam idzie wiosna a więc czas na odświeżenie lakieru. Zamierzam zakupić swoją pierwszą maszynę najlepiej DA, do użytku własnego tzn najprawdopodobniej jakiś one step raz na wiosne, może jakieś nakładanie wosków co by nie robić tego ręcznie. Także wychodzi, że maszyny użyję może z 2 - 3 razy do roku z tego względu nie chciałbym wydawać dużo na maszyne która będzie leżeć w kącie 90% czasu. Lakier to granat z palety opla, myślałem o budżetówkach rotacyjnych z alle.. ale nie wiem czy na tak ciemnym lakierze nie narobi się biedy Myślałem o taniej maszynie Da z Juli , co sądzicie? Ma ktoś ją może? (skok to 9mm)
Waldek Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2021 Dobry sprzęt zawsze będzie dobry.DB5800 Krausa.
Piotrek1295 Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2021 @Waldek dzięki za odpowiedź ale to nie ta półka cenowa. Dokupić jeszcze potrzebne rzeczy to będzie prawie tysiak a auto warte z 3 fakt że na takim najlepiej opanować tą sztuke ... Widzę, że polecana jest też yato 82200 ale trochę duża i duży pad, tutaj w zestawie już 125 więc bardziej uniwersalny
mat231 Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2021 Od 5 marca ma być w promocji polerka DA Hamron to możesz poczekać.
Ari Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2021 Z takim podejściem, to bym wcale w maszynę nie wchodził. Ręcznie też ładnie zrobisz furę, bo wątpliwej jakości maszynką to nie spodziewaj się, że zdziałasz cuda.Są polecane modele, mnóstwo tematów. Jeśli chcesz kupić tę ze zdjęcia to zaryzykuj i tyle.Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
KiziorDZN Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2021 Posłuchaj ludzi z forum Jeśli chcesz coś w tej cenie to atakuj 5 marca Hamrona z Juli. Jest chyba nawet temat o tej maszynce tutaj na forum, sporo osób ją posiada i zachwala więc jeśli nie chcesz wykładać większej ilości siana to Hamron będzie najlepszym wyjściem. Co do reszty - nie musisz kupować nie wiadomo jak drogich padów typu Lake Country/Zvizzer/Rupes, to samo z pastami. Myślę, że jak to dobrze rozegrasz to w 500zł zrobisz sobie fajny zestaw na początek, zobaczysz z czym to się je, czy warto itd. W razie czego możesz z niewielką stratą odsprzedać.
Piotrek1295 Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2021 @mat231 @KiziorDZN ostatnio będąc w juli nawet miałem go w rękach ale nie wiedziałem że będzie w promocji także dzięki za info Panowie! W tej promocyjnej cenie sprzęt bezkonkurencyjny moim zdaniem.
Waldek Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 Po swoich doświadczeniach z padami mam odmienne zdanie. Lake Country przy innych ze średniej pólki to mercedes w efektywnosci pracy i trwałości , podczas czyszczenia amatorskiego a cena wcale nie taka duża. Z innymi bywało różnie albo gówniany efekt albo sie rozpadł przez nieuwagę. Te przeżyły i dały radę na BMW black pearl i Hondach.
Wojteksw Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 Polerka jest już w promocji https://www.jula.pl/catalog/motoryzacja/pielegnacja-samochodu/srodki-do-woskowania-i-polerowania/polerki-elektryczne/polerka-oscylacyjna-004229/#tab02 Ale myślę, że YATO YT-82200 lepiej wypada, ale jest to moje prywatne zdanie. Tez zastanawiam się nad kupnem do celów amatorskich.
NIXON1975 Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 Kupiłem właśnie tą polerkę z Juli co byście polecili tak budżetowo na początek (pady pasty) niezbędne do odświeżenia lakieru
Mrt09 Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 Kupiłem również polerkę Hamron, dodatkowo w Jula za 15zł przedłużacz pojedyńczy 3m i mam polerkę z kablem 5m. Moja pierwsza maszyna, na razie mogę powiedzieć, że jest dobrze wykonana i fajnie leży w dłoni więc w tej cenie mega okazja. Na początek mam zestaw padów 3 szt. NAT DA 135mm + Menzerna 3w1 One Step
nossy Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 7 godzin temu, Wojteksw napisał: Polerka jest już w promocji https://www.jula.pl/catalog/motoryzacja/pielegnacja-samochodu/srodki-do-woskowania-i-polerowania/polerki-elektryczne/polerka-oscylacyjna-004229/#tab02 Ale myślę, że YATO YT-82200 lepiej wypada, ale jest to moje prywatne zdanie. Tez zastanawiam się nad kupnem do celów amatorskich. Yato jest trochę droższe i ma w zestawie przydużawe bp natomiast jest lżejsze i ma dłuższy kabel. Wtyczka przedłyżacza wisząca gdzieś na plecach w przypadku hamrona zbyt komfortowa nie jest. Ale jak to mawiają-każdemu wg potrzeb. 6 godzin temu, NIXON1975 napisał: Kupiłem właśnie tą polerkę z Juli co byście polecili tak budżetowo na początek (pady pasty) niezbędne do odświeżenia lakieru To zależy co chesz zrobić. Możesz budżetowo kupić pady ABW , ale tutaj jednak polecałbym Tobie pady nat'a (mi przypasowały do one stepu na twardych i średniotwardych lakierach biały i niebieski). Co do past to również zależy co chcesz robić. Jak chcesz odświeżyć i zarazem pasta ma coś ukryć to megs UC. Jak chcesz coś więcej wyciąć do 3D one. Mi się dobrze robi na manzernie m400 (mocno tonąca pasta, ale na twardych i średniotwardych daje dobre wykończenie i idzie zrobić dobry one step), manzerna all in one jak coś bardziej miękkiego. Manzerny trochę pylą na DA.
NIXON1975 Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 1 godzinę temu, nossy napisał: Yato jest trochę droższe i ma w zestawie przydużawe bp natomiast jest lżejsze i ma dłuższy kabel. Wtyczka przedłyżacza wisząca gdzieś na plecach w przypadku hamrona zbyt komfortowa nie jest. Ale jak to mawiają-każdemu wg potrzeb. To zależy co chesz zrobić. Możesz budżetowo kupić pady ABW , ale tutaj jednak polecałbym Tobie pady nat'a (mi przypasowały do one stepu na twardych i średniotwardych lakierach biały i niebieski). Co do past to również zależy co chcesz robić. Jak chcesz odświeżyć i zarazem pasta ma coś ukryć to megs UC. Jak chcesz coś więcej wyciąć do 3D one. Mi się dobrze robi na manzernie m400 (mocno tonąca pasta, ale na twardych i średniotwardych daje dobre wykończenie i idzie zrobić dobry one step), manzerna all in one jak coś bardziej miękkiego. Manzerny trochę pylą na DA. Lakier Mazda biała perła myślałem nad padami Nat żółty czerwony i czarny nie wiem czy to jest dobry wybór czy nie wziąć taki komplet niebieski żółty czarny. Myślałem o paście Menzerna pf2500 i ff3000 lub 3d one.
Wojteksw Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2021 Panowie, proszę o radę. Czy przy wymianie talerza w Yato 82200 na talerz oporowy Evoxa BPDA 125mm M8 będę miał dużo większe bicia, niż kupując Harmona w Juli. Bardziej mi leży Yato, ale boję się o większe wibracje po wymianie talerza.
Rekomendowane odpowiedzi