Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator
Opublikowano

@buka a kiedy bedziesz wrzucać opony? Bo jezeli mniej niz tydzien to ja bym poczekał bo Ci całe ranty uwalą smarem

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Panowie, dlux 30ml na ile powinien wystarczyć? Robiłem nowe felgi 17 i zeszło mi 1/3 butelki. Wzór w miarę prosty. Pytanie czy ja żydziłem na powłoce czy jest w miarę ok.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
13 minut temu, damiano2007 napisał:

No chyba nie do końca 😛

trwałość sonax wheel rok shield to około mięcha tylko. 

Jak przetestujesz to powiedz, czy faktycznie tyle siedzi 😄 z moich dawnych dawnych testów, siedziało to praktycznie tak samo, czyli mocno średnio z kierunkiem na słabo.
Najfajniejszych produktem z tego typu to meg's i soft w szpraju, tylko je sie naklada i nie dociera. Super fajnie działają ale tylko na srebrne felgi.

Opublikowano
30 minut temu, Gozdziu23 napisał:

Jak przetestujesz to powiedz, czy faktycznie tyle siedzi 😄 z moich dawnych dawnych testów, siedziało to praktycznie tak samo, czyli mocno średnio z kierunkiem na słabo.
Najfajniejszych produktem z tego typu to meg's i soft w szpraju, tylko je sie naklada i nie dociera. Super fajnie działają ale tylko na srebrne felgi.

No u mnie ten różowy to siedział do miecha. 

Ja już wolę tańszego a bardzo dobrego rims detailera od GS. 🙂

• Okay 1
Opublikowano
3 godziny temu, damiano2007 napisał:

No u mnie ten różowy to siedział do miecha. 

Ja już wolę tańszego a bardzo dobrego rims detailera od GS. 🙂

PNS u mnie wysiedział tyle samo przy normalnej eksploatacji, a nie detailingowej zabawie 😄
Ja wole nałożyć raz powłoke ceramiczną i z głowy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam kilka kompletów felg aluminiowych na lato (2 świeżo po malowaniu, jeden to komplet któremu trzeba zrobić pełne SPA - mycie, dekontaminacja, deironizacja, glinkowanie, polerowanie).

Chcę wszystko zabezpieczyć powłoką FX Protect wheel armour - pytanie czy robić to teraz czy poczekać np do lutego/marca. Czy ten czas kiedy felgi będą czekać w garażu wpływa jakoś szczególnie na powłokę ?

Nie mam ciśnienia ale lubię mieć skończoną robotę 😉 

Opublikowano
Godzinę temu, STR napisał:

Mam kilka kompletów felg aluminiowych na lato (2 świeżo po malowaniu, jeden to komplet któremu trzeba zrobić pełne SPA - mycie, dekontaminacja, deironizacja, glinkowanie, polerowanie).

Chcę wszystko zabezpieczyć powłoką FX Protect wheel armour - pytanie czy robić to teraz czy poczekać np do lutego/marca. Czy ten czas kiedy felgi będą czekać w garażu wpływa jakoś szczególnie na powłokę ?

Nie mam ciśnienia ale lubię mieć skończoną robotę 😉 

Jeśli masz ciepło w garażu to powłoka  się utwardzi i napewno będzie jej lepiej niż jakbyś miał odrazu jeździć i brudzić felgi (na wiosne)

Opublikowano

@STRja bym poczekał bliżej sezonu. Po co ma się utleniać czy zbierać dodatkowo kurz na powłoce. Przed sezonem odtłuścisz felgi i nałożysz powłokę na świeżo.

Sadzę, że Twoja powłoka utwardza się w ciągu 24h, więc nie ma co się spinać i kłaść na zaś.

Ja nakładam tuż przed sezonem, ale zrobisz jak chcesz - każdy ma swój sposób 😋

Opublikowano

To jedyna kwestia która mnie hamuje - koła trafią na stojaki z pokrowcem także kurz im nie grozi, jednak kwestia "starzenia się" powłoki mnie zastanawia 🤔 

Opublikowano

@STRa tak w sumie to co ma sie im stac? Skoro beda tylko lezaly nieużywane. Jak połozysz wosk na auto który ma trawłość ok 3 miesiecy, to jak wstawisz auto na 4 miesiace do garazu to ten wosk nadal bedzie.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, planuje położyć powłokę na felgi nie top półka... 

Dla amatora, nie droga, łatwa w nakładaniu. 

Brałem pod uwagę FX Protect lub Ultracoat cena dość spora różnica... Czy w jakości też.. 

Coś innego polecacie? 

Opublikowano

@zonk  jeśli stawiasz na budżet i trwałość rok Ci pasuje -> Fx
Trochę wyższa cena i sporo większa trwałość Dlux
Najwyższa cena, ale też w mojej ocenie największa trwałość spośród tych trzech Ultracoat

Opublikowano

dzwonilem do sklepu i powiedzieli ze Dlux jest ciezszy do wypracowania niz reszta... ktos cos?

Opublikowano
16 minut temu, zonk napisał:

dzwonilem do sklepu i powiedzieli ze Dlux jest ciezszy do wypracowania niz reszta... ktos cos?

nie słuchaj ich 🙂

nakładasz, dowolnie: płatkiem kosmetycznym , suede, aplikatorem

po minimum 2min docierasz jedna mf, drugą polerujesz i gotowe

dotyczy felg. Na plastiki bez docierania

Opublikowano

co sklep to opinia...

dlux na plastiki , metalguard na goly metal,czyli felgi polerowane bez lakieru... tak w innym sklepie 🙂

Opublikowano
8 minut temu, zonk napisał:

co sklep to opinia...

dlux na plastiki , metalguard na goly metal,czyli felgi polerowane bez lakieru... tak w innym sklepie 🙂

Dulux na wszystko;)

Opublikowano

Tak oglądam ceny i lekko się zaskoczylem bo

Fx 75zl za 15ml

Metal 199zl za 15ml 

Dlux 110zl za 30ml !!! 

• Lubię to 1