Moderator Streat Opublikowano 25 Lipca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2020 @buka a kiedy bedziesz wrzucać opony? Bo jezeli mniej niz tydzien to ja bym poczekał bo Ci całe ranty uwalą smarem
buka Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2020 @Streat planuje w tym tygodniu. Czyli co najpierw opony potem powłoka?
PawelKRZ Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2020 @buka a wystarczyło rzucić okiem na początek tego wątku. Post #24 i kilka kolejnych. Jakieś wnioski można wyciągnąć.
buka Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Panowie, dlux 30ml na ile powinien wystarczyć? Robiłem nowe felgi 17 i zeszło mi 1/3 butelki. Wzór w miarę prosty. Pytanie czy ja żydziłem na powłoce czy jest w miarę ok.
Strus Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 Sonax Wheel Rim Shield Ktoś, coś ?
Gozdziu23 Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2020 22 godziny temu, Strus napisał: Sonax Wheel Rim Shield Ktoś, coś ? Działa tak samo jak PNS 1
damiano2007 Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2020 W dniu 8.10.2020 o 18:52, Gozdziu23 napisał: Działa tak samo jak PNS No chyba nie do końca trwałość sonax wheel rok shield to około mięcha tylko.
Gozdziu23 Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2020 13 minut temu, damiano2007 napisał: No chyba nie do końca trwałość sonax wheel rok shield to około mięcha tylko. Jak przetestujesz to powiedz, czy faktycznie tyle siedzi z moich dawnych dawnych testów, siedziało to praktycznie tak samo, czyli mocno średnio z kierunkiem na słabo. Najfajniejszych produktem z tego typu to meg's i soft w szpraju, tylko je sie naklada i nie dociera. Super fajnie działają ale tylko na srebrne felgi.
damiano2007 Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2020 30 minut temu, Gozdziu23 napisał: Jak przetestujesz to powiedz, czy faktycznie tyle siedzi z moich dawnych dawnych testów, siedziało to praktycznie tak samo, czyli mocno średnio z kierunkiem na słabo. Najfajniejszych produktem z tego typu to meg's i soft w szpraju, tylko je sie naklada i nie dociera. Super fajnie działają ale tylko na srebrne felgi. No u mnie ten różowy to siedział do miecha. Ja już wolę tańszego a bardzo dobrego rims detailera od GS. 1
Gozdziu23 Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2020 3 godziny temu, damiano2007 napisał: No u mnie ten różowy to siedział do miecha. Ja już wolę tańszego a bardzo dobrego rims detailera od GS. PNS u mnie wysiedział tyle samo przy normalnej eksploatacji, a nie detailingowej zabawie Ja wole nałożyć raz powłoke ceramiczną i z głowy.
STR Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2020 Mam kilka kompletów felg aluminiowych na lato (2 świeżo po malowaniu, jeden to komplet któremu trzeba zrobić pełne SPA - mycie, dekontaminacja, deironizacja, glinkowanie, polerowanie). Chcę wszystko zabezpieczyć powłoką FX Protect wheel armour - pytanie czy robić to teraz czy poczekać np do lutego/marca. Czy ten czas kiedy felgi będą czekać w garażu wpływa jakoś szczególnie na powłokę ? Nie mam ciśnienia ale lubię mieć skończoną robotę
robcok Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2020 Godzinę temu, STR napisał: Mam kilka kompletów felg aluminiowych na lato (2 świeżo po malowaniu, jeden to komplet któremu trzeba zrobić pełne SPA - mycie, dekontaminacja, deironizacja, glinkowanie, polerowanie). Chcę wszystko zabezpieczyć powłoką FX Protect wheel armour - pytanie czy robić to teraz czy poczekać np do lutego/marca. Czy ten czas kiedy felgi będą czekać w garażu wpływa jakoś szczególnie na powłokę ? Nie mam ciśnienia ale lubię mieć skończoną robotę Jeśli masz ciepło w garażu to powłoka się utwardzi i napewno będzie jej lepiej niż jakbyś miał odrazu jeździć i brudzić felgi (na wiosne)
STR Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2020 Tak, mam pomieszczenie z pokojową temperaturą gdzie mogą sobie dojrzewać
krzygaj Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2020 @STRja bym poczekał bliżej sezonu. Po co ma się utleniać czy zbierać dodatkowo kurz na powłoce. Przed sezonem odtłuścisz felgi i nałożysz powłokę na świeżo. Sadzę, że Twoja powłoka utwardza się w ciągu 24h, więc nie ma co się spinać i kłaść na zaś. Ja nakładam tuż przed sezonem, ale zrobisz jak chcesz - każdy ma swój sposób
STR Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2020 To jedyna kwestia która mnie hamuje - koła trafią na stojaki z pokrowcem także kurz im nie grozi, jednak kwestia "starzenia się" powłoki mnie zastanawia
lazzur Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2020 @STRa tak w sumie to co ma sie im stac? Skoro beda tylko lezaly nieużywane. Jak połozysz wosk na auto który ma trawłość ok 3 miesiecy, to jak wstawisz auto na 4 miesiace do garazu to ten wosk nadal bedzie.
menior Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2021 Ktos juz testowal powloke do felg od Aqua ?
zonk Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2021 Witam, planuje położyć powłokę na felgi nie top półka... Dla amatora, nie droga, łatwa w nakładaniu. Brałem pod uwagę FX Protect lub Ultracoat cena dość spora różnica... Czy w jakości też.. Coś innego polecacie?
paki112 Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2021 @zonk jeśli stawiasz na budżet i trwałość rok Ci pasuje -> Fx Trochę wyższa cena i sporo większa trwałość Dlux Najwyższa cena, ale też w mojej ocenie największa trwałość spośród tych trzech Ultracoat
zonk Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2021 dzwonilem do sklepu i powiedzieli ze Dlux jest ciezszy do wypracowania niz reszta... ktos cos?
alexander.p Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2021 16 minut temu, zonk napisał: dzwonilem do sklepu i powiedzieli ze Dlux jest ciezszy do wypracowania niz reszta... ktos cos? nie słuchaj ich nakładasz, dowolnie: płatkiem kosmetycznym , suede, aplikatorem po minimum 2min docierasz jedna mf, drugą polerujesz i gotowe dotyczy felg. Na plastiki bez docierania
zonk Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2021 co sklep to opinia... dlux na plastiki , metalguard na goly metal,czyli felgi polerowane bez lakieru... tak w innym sklepie
alexander.p Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2021 8 minut temu, zonk napisał: co sklep to opinia... dlux na plastiki , metalguard na goly metal,czyli felgi polerowane bez lakieru... tak w innym sklepie Dulux na wszystko;)
paki112 Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2021 Jak wyżej lub Metal Guard na felgi + metal (info od producenta)
zonk Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2021 Tak oglądam ceny i lekko się zaskoczylem bo Fx 75zl za 15ml Metal 199zl za 15ml Dlux 110zl za 30ml !!! 1
Rekomendowane odpowiedzi