Amatordetailingu Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2019 Słuchajcie mam pytanie możliwe by po 5 miesiącach padła powłoka na felgach bo felgi jakby nie kropelkują już. Jak się leje wodę to tafla jest?
krzygaj Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2019 1 godzinę temu, Amatordetailingu napisał: Słuchajcie mam pytanie możliwe by po 5 miesiącach padła powłoka na felgach bo felgi jakby nie kropelkują już. Jak się leje wodę to tafla jest? Potraktuj szamponem/pianą do odtykania powłok. Druga sprawa zależy co i jak tam było położone - jak spartolone, to możliwe...
menior Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2019 U mnie Dlux spokojnie prztrwal zime,czy przy zmianie na letnie moge przemyc spokojnie Tenzi aluxem czy mi sciagnie Dluxa ?
DZIADZIA Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2019 @menior osobiście bym się nie odważył,
Zdroja0 Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2019 Po co tak ciężko arsenał na felgi zabezpieczone powłoka. Przecież wszystko co zejdzie łatwiej jak jest powłoka. Zacznij od czegoś delikatniejszego.
menior Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2019 No tak,chcialem czyms ns szybko przeleciec na bezdotyku nim schowam do piwnicy,z zewnatrz faktycznie i szaponem umyje ale nie wiem jak od wewnatrz po zimie wygladaja
aabbcc123 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Wrzuciłem DLUXa na swoje felgii, ale tylko na fronty. Na wewnetrzne części dałem zwykły wosk. Czy ktoś się wypowie na temat czy ten wosk coś pomoże. Ale proszę tych co tak próbowali. Ogólnie DLUX bo najtańszy, ale przeczytawszy tych 13 stron, jakby większość średnio zadowolona. Gtechniq jest dwa razy droższy, więc w moim przypadku nie ma w ogóle o czym myśleć. 1. Czy ktoś używa czegoś taniego do środka, ale co daje rade? 2. Na stronach polskich odnośnie CarPro DLUX jest informacja, że należy produkt zostawić na 10-30 min. Rozumiem, ze ktoś tu sie pomylił? Ja ścieram pare minut po nałożeniu 3. Jest sens wrzucania coś po myciu na tą powłokę? (Reload -> odpada, cena jest spora). Coś budżetowego, ale dającego rade między myciami?
menior Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2019 32 minuty temu, aabbcc123 napisał: Wrzuciłem DLUXa na swoje felgii, ale tylko na fronty. Na wewnetrzne części dałem zwykły wosk. Czy ktoś się wypowie na temat czy ten wosk coś pomoże. Ale proszę tych co tak próbowali. Ogólnie DLUX bo najtańszy, ale przeczytawszy tych 13 stron, jakby większość średnio zadowolona. Gtechniq jest dwa razy droższy, więc w moim przypadku nie ma w ogóle o czym myśleć. 1. Czy ktoś używa czegoś taniego do środka, ale co daje rade? 2. Na stronach polskich odnośnie CarPro DLUX jest informacja, że należy produkt zostawić na 10-30 min. Rozumiem, ze ktoś tu sie pomylił? Ja ścieram pare minut po nałożeniu 3. Jest sens wrzucania coś po myciu na tą powłokę? (Reload -> odpada, cena jest spora). Coś budżetowego, ale dającego rade między myciami? Z mojego doswiadczenia powiem tak 1.wielkiego sensu nie widze,gdy dawałem od srodka produkty typu Fk1000 czy Colli to po sezonie nie bylo po nich sladu ale moze cos tam i daje 2.ja tez scieralem po ok 5 minutach 3.wielkiego sensu nie widze ale tez nie jest zabronione jesli chcesz tam odrobine cos wzmocnić
aabbcc123 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Czy roznica Dlux vs gtechniq na felgi jest warta placenia dwukrotnosci ?
rudi0018 Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2019 Mam pytanie odnośnie przygotowania felg pod twardy wosk/powłokę. Czym nakładacie cleaner lub pastę polerską na felgi, jeśli nie macie maszyny rotacyjnej i małych BP?
rudi0018 Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2019 @menior Właśnie tak myślałem o szyszkach na wkrętarkę i jakimś ręcznym aplikatorze/padzie. Uważacie, że tri-color wystarczy?
menior Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2019 Jak dla mnie Tri color ze wzgledu na ksztalt moze byc troche nieporeczny na felgach,a szyszka okazala sie idealna do takich robotek
rudi0018 Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2019 @menior Zamawiałeś z alli, allegro, czy jakiś sklep detailingowy?
menior Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2019 1 minutę temu, rudi0018 napisał: @menior Zamawiałeś z alli, allegro, czy jakiś sklep detailingowy? Z amazona ale to tez chinczyki te same co na alli pewnie 1
Mirabel Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2019 Stosuje ktoś może CarPro Hydro2 na felgi ? Czy może lepiej zabezpieczyć Fusso Coat ?
analyzator Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2019 W dniu 7.06.2019 o 19:13, Mirabel napisał: Stosuje ktoś może CarPro Hydro2 na felgi ? Czy może lepiej zabezpieczyć Fusso Coat ? Kładłem fusso na felgi. Na tą chwilę jakieś 2500km od początku kwietnia więc niewiele. Siedzi, również od środka.
kamil19883 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Witam, pytanie mam co do rims detailer od good stuffa, ktoś używał może się coś wypowiedzieć, ogólne wizualne wrażenia, trwałość i ewentualne trudności podczas nakładania? w necie praktycznie nic o tym produkcie nie mogę znaleźć.
Birkhof Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Witam, pytanie mam co do rims detailer od good stuffa, ktoś używał może się coś wypowiedzieć, ogólne wizualne wrażenia, trwałość i ewentualne trudności podczas nakładania? w necie praktycznie nic o tym produkcie nie mogę znaleźć.To chyba nowość jest
Moderator Domel Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2019 36 minut temu, kamil19883 napisał: Witam, pytanie mam co do rims detailer od good stuffa, ktoś używał może się coś wypowiedzieć, ogólne wizualne wrażenia, trwałość i ewentualne trudności podczas nakładania? w necie praktycznie nic o tym produkcie nie mogę znaleźć. Mogę Ci tylko powiedzieć że ma fajny zapaszek ;) Mam go od wczoraj dziś nie zdążyłem użyć na myjni.
MarBi Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2019 @Domel jak zobaczyłem go na twoim instastory serce zabiło mocniej czekam niecierpliwie na test i wrażenia.
Moderator Domel Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2019 11 minut temu, MarBi napisał: @Domel jak zobaczyłem go na twoim instastory serce zabiło mocniej czekam niecierpliwie na test i wrażenia. Mam teraz 3 produkty do felg na tapecie.... trochę to potrwa, bo nie bawię się już #pretesty i inne ciamciaramcie - tylko robie testy od poczatku do końca zuzywajac produkty z butli do oporu przez kilka tygodni - na końcu opisuje wrażenia. Dwa z nich dostały juz ostro w dupę i wyniki sa mega skrajne. Bawię się dalej.
PanKrzysztof Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2019 Chcę zabezpieczyć fabrycznie nowe felgi - opony mają już założone. To będzie moja pierwsza taka zabawa, więc chciałbym się upewnić że dobrze zrobię - 1. Szampon (tutaj jeszcze nie wiem który dokładnie) 2. Odtłuszczenie powierzchni (wybór jw.) 3. Powłoka - myślę nad dluxem po lekturze wątku Zapewne do tego będę musiał jeszcze kupić mikrofibry, ale to gdzieś doczytam jakie warto wybrać - będę wdzięczny za wszelkie rekomendacje. Dobrze do tego podchodzę? Felgi są nowe, nie mają właściwie specjalnych śladów od transportu, są lekko przykurzone, a jednej odcisnął się ślad z opony, ale to raczej nie wygląda na ciężki do usunięcia ślad - jedna felga przylegała była transportowana obok trzech leżących na sobie, oddzielonych pianką.
analyzator Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2019 @PanKrzysztof Jak ma być pod powłoczkę i odtłuszczone to autoland aktywny albo inny czysty szampon czy dowolne apc - myjesz tylko kurzu, nie wolno oszaleć każdy się nada. Co do fiberek. Na forum pełno tego. Ważna uwaga - fibry po powłoce już nie użyjesz do lakieru. Do dotarcia jakiś kirkland, ew waxpro no limit. Potem bedą w kategorii b/c - matowy plastik, guma, albo od razu opony
ghost Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2019 3 godziny temu, PanKrzysztof napisał: Chcę zabezpieczyć fabrycznie nowe felgi - opony mają już założone. To będzie moja pierwsza taka zabawa, więc chciałbym się upewnić że dobrze zrobię - 1. Szampon (tutaj jeszcze nie wiem który dokładnie) 2. Odtłuszczenie powierzchni (wybór jw.) 3. Powłoka - myślę nad dluxem po lekturze wątku Zapewne do tego będę musiał jeszcze kupić mikrofibry, ale to gdzieś doczytam jakie warto wybrać - będę wdzięczny za wszelkie rekomendacje. Dobrze do tego podchodzę? Felgi są nowe, nie mają właściwie specjalnych śladów od transportu, są lekko przykurzone, a jednej odcisnął się ślad z opony, ale to raczej nie wygląda na ciężki do usunięcia ślad - jedna felga przylegała była transportowana obok trzech leżących na sobie, oddzielonych pianką. 1. bez znaczenia, byle nie zawierał dodatków typu woski, nabłyszczacze itp 2. IPĄ 40% odtłuszczałem koła przed aplikacją TS Moonlight. Niby top coat, nie pełnoprawna powłoka, a już drugi sezon minął i dalej siedzi na kołach. Więc jak widać po genialnej trwałości nie musi to być płyn inspekcyjny do przygotowania 3. Dlux jest ok, choć oczywiście masz więcej opcji np>
Rekomendowane odpowiedzi