MatthewG Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Jeszcze BH Korrosol dorzućcie
Moderator krd Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Mam jeszcze 2 takie same, brudne felgi do testow, adres do wysylki chetnie podam na PW i robie testa
Piotrek Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Justyna, krd, Gyeon Irona mogę udostępnić
atvmmz Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Ironx Lemon od razu wygrywa u mnie tym, że ma najlepszy zapach. Skuteczność całej trójki moim zdaniem bardzo zbliżona. (CP,G,TS)
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Partner forum Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Moge udostepnić do testu: - tac iron.zero - BH auto wheel - i może coś jeszcze nie testowanego na naszym rynku ArtDeShine Feor
MatthewG Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2015 I problem z głowy Czekam na wyniki i spostrzeżenia
Denis Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2015 ehhh kolejny temat do intensywnego śledzenia! Dzięki za test i dzielenie się uwagami!
Maciej WTN Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Witam. Od pewnego czasu nosiłem się z zamiarem zrobienia testu deironizerów. Natchnięty testem kolegi krd wrzucam i swoje wnioski i relacje. Do testu posłużyły mi felgi aluminiowe których uzywam zimą. Od wewnątrz chyba nigdy nie były czyszczone, a pochodzą z 1999 roku. Test sponsorowany przez mój portfel. Zawodnicy to: Iron X Tenzi Prix Tuga image hosting no sign up Felga wstepnie została spłukana, a nastepnie poszła Espuma Revolution w stężenie 1:5. free image uploading Tak prezentowała się po pędzelkowaniu I spłukaniu. screenshot software Felga podzielona na pół I lecimy. Najpierw Prix (lewa strona) i Tuga (prawa strona) uploading images Po kilku minutach zaczynają krwawić. Prix robi to znacznie szybciej niż Tuga. gifs upload how to do a screen shot screenshot windows 7 Po kolejnych kilku minutach. screenshot software Prix image free hosting Tuga image ru free image host Pędzelkowanie image upload no compression Po spłukaniu upload gambar capture screen online photo sharing To teraz czas na króla Iron X image hosting free free picture hosting Po kilku minutach. Jak widać na obu stronach Iron X ostro krwawi. imagur image url photo share photo sharing sites Po pedzelkowaniu I spłukaniu forum image hosting Jak widac zostało jeszcze sporo syfu. Lecimy dalej. Lewa strona Iron X prawa strona Tuga. upload image online image hosting screen capture windows 7 windows screen capture Po spłukaniu. upload pictures free Strona Iron X free photo hosting Strona Tugi imgurl No to lecimy dalej Lewa strona Tuga Prawa strona Prix free picture hosting image hosting 10mb limit Strona Tugi image hosting 30 mb Strona Prixa photo sharing Jak widać spore krwawienie. Po spłukaniu image post how to print screen on pc jpg images Wymiękłem Sporo aplikacji, wyglada znacznie lepiej jednak jeszcze nieidealnie. Widać, że cos tam jeszcze zostało. Następnie usunałem asfalt i gume z felgi oraz trzykrotnie przemyłem Red Devilem i osuszyłem. W ramach pozbywania się asfaltu również zrobiłem mały test ale o tym w innym działe będzie osobna relacja Kolejne podejście. Felga została podzielona na dwie części ale nie w tym samym miejscu co wcześniej, dlatego w pewnych miejscach krwawienie będzie mocniejsze (tam gdzie wczesniej była naklejona taśma). Lewa strona Iron X prawa Tuga upload pics Po kilku minutach Strona Tugi image hosting site over 5mb Iron X upload image online free image uploading imagehosting picture uploading Zamiana miejscami image hosting over 10mb how to screen capture upload images free Na koniec postanowiłem całą felge spryskać Prixem upload a picture jpg images Po kilku minutach capture screen free upload free image hosting upload gif image hosting site how to screen capture image hosting sites Wnioski: 3. miejsce w teście zajął Tenzi Prix, który minimalnie przegrał drugie miejsce. Do zalet Prixa należy moc działania, która wszystkie środki mają praktycznie taką samą. Jak pokazał test przy mocno zajechanej feldze każdy środek krwawił po każdym i to po kilkukrotnym użyciu. Kolejny mocny argument to bez wątpienia cena. Za 40 zł dostajemy aż litr środką w średniej jakości butelce z całkiem niezłym atomizerem, który ma opcje spieniania środka. Na minus zdecydowanie konsystencja preparatu. Najszybciej spływa z felgi i najszybciej zasycha co skraca nam czas pracy środkiem. Do tego dochodzi najgorszy „zapach”. Śmierdzi najbardziej okrutnie 2.miejsce Car Pro Iron X. Przez wielu okrzyknięty królem w swojej dziedzinie. Na plusy zdecydowanie moc działania tak jak w przypadku pozostałych konkurentów którzy brali udział w teście. Nie spływa tak szybko jak Prix, zapach jest zdecydowanie najłagodniejszy spośród całej trójki. Na plus zasługuje opakowanie. Minusy to zdecydowanie cena. 70 zł za pół litra preparatu sprawia, że jest najdroższy. W tej cenie mamy prawie 2 litry Prixa i ponad 2 litry Tugi. Powiem szczerze, że przed testem myślałem, że zje konkurencje na sniadanie, a tak się nie stało… 1. miejsce zdecydowanie Tuga. Do plusów należy zaliczyć moc działania i oczywiście świetna cene ok. 30 zł za litr preparatu. Tuga jako jedyne ma konsystencje żelową co w przypadku działania na felgach jest ogromnym plusem. Nie spływa co pozwala na długie lezenie i działanie bez obawy o to, że za chwile zaschnie. „Zapach” nieprzyjemny, klasuje się pośrodku stawki. Co do minusów to niespecjalnie nadaje się na aplikację na lakier. Tu lepiej sprawdzą się Prix i Iron X. Jeśli chodzi o działanie na polerowanych felgach to jest to bezpieczne. Dziękuje za uwagę
Denis Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Dzięki Maciej! Kawał dobrej roboty!
Moderator krd Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Kolejna szybka akcja deironizacyjna z mojej strony Opisywać dokładnie nie będę. Procedura jak wcześniej: - umycie felgi APC - spłukanie - psiknięcie środkami - pędzelkowanie - spłukanie - kontrolne psiknięcie IronX Porównanie #1 - ADBL Vampire, ArtDeShine Feor, Gyeon Iron, TacSystem IronZero : Za udostępnienie TacSystem i ArtDeShine serdecznie dziękuję Mariuszowi z ShowCarShine Porównanie #2 - ADBL Vampire, ShinyGarage Iron Off 2015, Gyeon Iron, CarChem Iron Remover : Wnioski wyciągnijcie sami
Piotrek Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Krzychu napisz kilka słów podsumowania, jak według Cb to wyszło. Według mnie ( wnioskując ze zdjęć ) najlepiej poradził sobie Gejon i TAC.
Moderator krd Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 piotr13, tak też uważam Polskie produkty są dobre, ale zagramaniczna konkurencja jeszcze niestety w przodzie... Dodatkowo kolejny raz podkreślę fakt, że żelowa konsystencja produktu ADBL w ogóle mi nie podchodzi - nie nadaje się na lakier, przez co nie może być jedynym deironizerem na regale.
MatthewG Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 piotr13, tak też uważam A porównując je do CarPro?
Moderator krd Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 MatthewG, według mnie to ta sama bajka, CarPro, Gyeon czy TacSystem...
Maciej WTN Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 W mojej opinii właśnie walory użytkowe mają wieksze znaczenie takie jak gęstość, zasychanie, zapach niz moc działania, bo produkty te różnią się subtelnie mocą. Przynajmniej biorąc te które przeszły przez moje ręce. I wedlug mnie CarPro, Gyeon itd. nie są warte swojej ceny, ponieważ nie są mocniejsze czterokrotnie krd, świetny kolejny test
Dystrybutor ADBL Opublikowano 1 Czerwca 2015 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 Delikatnie wsadzimy kij w mrowisko, apropo walorów uzytkowych, efektywności i długości czasupracy z produktem a co za tym idzie wydajności .
Moderator Domel Opublikowano 31 Marca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2018 Nie wiedziałem gdzie to wsadzić bo nie ma chyba tematu - generalnie o rożnych deironizerach. Wpadł mi ostatnio ULTRA COAT IRON+ Safe Gel. Bardzo mocno krwawi, nie śmierdzi jak deironizer, robi to co ma robić. To tylko prezentacja produktu - jakieś alternatywy lub nowość na rynku. W trakcie: Po: Ciekawy produkt - głównie ze względu na zapach. Jest specyficzny ale nie uciążliwy. Zobaczymy na alusach .....
Michał126 Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2018 @Domel, tak Ci bierze stalówki po jednym sezonie?
Moderator Domel Opublikowano 31 Marca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2018 18 minut temu, Michał126 napisał: @Domel, tak Ci bierze stalówki po jednym sezonie? nie, one maja juz z 7-8 lat ....pisalem w moim temacie - nigdy wiecej stalówek.... Za tydzień, dwa zdejmę z mk3 i zobaczymy co na to dlux.......
Michał126 Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2018 A, myślałem, że to te z Focusa Mk3, bo wtedy trzeba by się było zastanowić nad sensem tego dluxowania Co do "nigdy więcej" - pełna zgoda z mojej strony. Co do tego Ultracoata - nieśmierdzący deironizer zawsze na wagę złota Zastanowię się, czy go nie spróbować zamiast najlepszego moim zdaniem pod tym względem (tzn. nieśmierdzenia) Sonaxa Xtreme. Challenge na szerszą relację przyjmujesz? 1
Administrator AreK Opublikowano 31 Marca 2018 Administrator Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2018 @Domel deironizer na czystej rdzy będzie krwawił tak długo aż nie zaschnie. Test na stalówkach w tym stanie to słaby pomysł. Bardzo mnie cieszy, że pojawiają się alternatywy do modnych produktów. Sam wczoraj używałem „niedetailingowych” produktów i jestem pod wrażeniem. 1
Pływak Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2018 Ja ostatnio używałem Krwawej Felgi Tenziego na lakierze i jak za te kasę to nieźle sobie poradził. Usunął cały rdzawy nalot, który powstał podczas czyszczenia układu hamulcowego druciakiem na wiertarce przy wymianie klocków.
Moderator Domel Opublikowano 31 Marca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2018 Godzinę temu, Michał126 napisał: Challenge na szerszą relację przyjmujesz? Muszę się w tego Softa99 jeszcze zaopatrzyć. Ostatnio bawiłem się @Good Stuff Piranhia: i @Funky Witch Blood Iron Removal. Filmiku FW na razie nie będę ujawniać bo pozostał mi test a. rozcieńczonego i b. oprysk ciśnieniowy.
MirekGTS Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2018 W kwestii nie śmierdzących deironizerów, przecież na rynku od dawna jest Polski Unique Ares o migdałowy zapachu, gęstej konsystencji i akceptowalnej cenie... Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi