booohal Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2015 W Casto (przynajmniej w Łodzi przy Wróblewskiego) jest niesamowicie wysoki poziom jeżeli chodzi o gwarancję itp. Ja bym uderzał do sklepu.
wsx22 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Witam, chcialbym kupic myjke+pianownice w okolicach 400zł, czytalem kilka tematow ze polecacie B&D 1700 ale czy do tego mozna dokupic pianownice? Teraz pianownice mam EPOCA - TEC ONE FOAMER ale nie chce mi sie juz tym machac i dlatego planuje zakupic myjke + pianownice. Polecacie jakis konkretny zestaw w okolicach 400zl ?
manio49 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 znajomemu skompletowałem zestawik z Nilfisk C 100.6-5 i pianownicą z techkar. Z przesyłkami wyszło 415 zł. Jutro przyjdzie myjka, to w tygodniu zbadamy jak to działa
kobart Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Tak z ciekawosci jak zabezpieczacie myjke na zime? Ja swoja odlaczylem od pradu, spuscilem z niej cisnienie poprzez nacisniecie spustu lancy i poczekaniu az przestanie cokolwiek z niej leciec, zapakowalem i wstawilem do garazu na zime. Robicie cos wiecej?
wsx22 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 to jaK? Polecacie zebym kupil Nilfisk C 100.6-5 i pianownicą z techkar czy B&D 1700 ??
kskej Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Tak z ciekawosci jak zabezpieczacie myjke na zime? Ja swoja odlaczylem od pradu, spuscilem z niej cisnienie poprzez nacisniecie spustu lancy i poczekaniu az przestanie cokolwiek z niej leciec, zapakowalem i wstawilem do garazu na zime. Robicie cos wiecej? Może nie odniosę się do pytania, ale ja to robie po każdym użyciu: -odłączam od prądu -spuszczam ciśnienie poprzez naciśnięcie spustu -odcinam dopływ wody na zaworze Takim o to sposobem poprzednia myjka marketowa wytrzymała 7 lat bez problemowo, więc dalej to praktykuje
kaskra1 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Panowie jaką polecacie myjke do 2000 zł. .....? Karcher k7, nilfisk 160.2-15.... Ktoś pomoże? Najchętniej z bębnem. Czytam i nic juz nie wiem.
KASA Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 kaskra1, kilka dni temu kupiłem K7 Premium. W pianownicy PA musiałem rozwiercić dyszę do 1.3mm, bo po chwili cyklicznie odcinało mi wodę.
Przemcio Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Ja mam k5.55 jubile i od ponad 3 lat bez problemów działa. Lekko nie ma bo oprocz autek, 2 moto zasuwa jeszcze przy wszystkim wokół domu łącznie z polbrukiem. Złego słowa nie powiem. A kosztowała kiedys w casto ponizej 1k.
kupusso Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 kupiłem 5m. Co daje w sumie 10,5m a to już wystarczająco aby umyć samochód zakupiłem tutaj http://allegro.pl/blackdecker-bosch-lav ... 78708.html 2szt z aukcji to ja kupiłem Wąż super, bardzo miękki i elastyczny. 5 lat temu też kupiłem 5m do swojej PW 1400 i jest dużo gorszej jakości niż te obecnie sprzedawane.
Geno Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 kaskra1, kupuj K7 Premium i będziesz zadowolony
kaskra1 Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 kaskra1, kupuj K7 Premium i będziesz zadowolony Właśnie się przymierzam do niej. 1800 można już dostać premjuma, więc w tej kasie nic lepszego pewnie nie będzie. Nie wiem tylko jaką mocą to operuje, w sensie czy zbiera w miarę brud.
Geno Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 W tej cenie to moim zdaniem najlepszy wybór. O domywanie byłbym spokojny
troopers Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2015 Ok Panowie to dzisiaj muszę zamówić jakieś urządzenie do domu by na weekend już było wstępnie nastawiony byłem an Karcher'a K5 - pytanie czy do normalnego użytku domowego wystarczy? mam na myśli mycie 2 samochodów, 1 kombi, jedna terenówka...w cenie 980zł a może K7? tylko czy warto dopłacać kolejne 900zł? głównie mycie auta, czasami kostka koło domu...
Przemcio Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2015 Ja mam k5.55 jubile jak wczesniej pisałem i od kilku lat daje rade. Obsługuje kilka aut, 2 motocykle i posesje (polbruk itp) wg mnie jak na domowy nie zarobkowy użytek to świat i ludzie. Do tego dobra Pianownica i jest wiecej niz dobrze Chyba ze myjnie chcesz otworzyć to musisz celować wyżej nawet wyżej niz k7
troopers Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2015 Ja mam k5.55 jubile jak wczesniej pisałem i od kilku lat daje rade. Obsługuje kilka aut, 2 motocykle i posesje (polbruk itp) wg mnie jak na domowy nie zarobkowy użytek to świat i ludzie. Do tego dobra Pianownica i jest wiecej niz dobrze Chyba ze myjnie chcesz otworzyć to musisz celować wyżej nawet wyżej niz k7 Nie, nie chce nic otwierać - ma to być do użytku prywatnego domowego... Mycie auta po tygodniowych dojazdach do pracy, generalnie mycie 2 aut, no i czasami kostka koło domu, altany... myślałem właśnie o K5 i dokupienie pianownicy PA do tego... K5 przy 145barach da radę zmywać brud z auta? ;pzdr
Przemcio Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2015 Daje rade Nie patrz na cyferki. Ciśnienie robocze to jedno a wydatek wody to drugie. Nic ci po ciśnieniu jesli mało wody bedzie leciec. Niektóre marketowki tez maja niby podobne ciśnienie ale mycie auta to męczarnia. Miałem taka Ta naprawde daje rade. I jestem z niej zadowolony.
poorboy Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2015 Niestety większość myjek z serii konsumenckich ma zawyżone parametry.
troopers Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2015 ok, K5'a zakupiona mam nadzieje że będę zadowolony i spełni swoje funkcje :0 pozdrawiam
Przemcio Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2015 Masz racje dlatego napisałem żeby nie patrzeć na cyferki. Najlepiej jest wypróbować Kiedyś w casto mieli takie specjalne zbiorniki z plexi i podłączone kilka myjek i każdy mógł sobie "psiuknac" na próbę W ten sposób właśnie można było ocenić jak poprawne parametry podają producenci.
madmaxim Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2015 Witam tydzien temu tez zakupilek K7 premium, cisnienie bardzo zadawalajace. Zamowilem do tego pianownice PA.Uwazam ze to jeden z lepszych zestawow w tej cenie.Zawsze mozna zaszalec i zakupic serie HDS:)
Moderator Domel Opublikowano 24 Marca 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2015 Takie pytanko mam, bo w sumie nie wiem. Czy te zwykle myjki ciśnieniowe - np Karcher K2 - potrafią zasysać wodę z wiadra ? Czy to musi być szlauch pod ciśnieniem podłączony ? Bo zastanawiam sie nad kupnem myjki spalinowej, żeby można nawet czerpac wodę z jeziorka
cannonn Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2015 Zasysać nie zasysa, ale można grawitacyjnie zrobić.
Moderator Domel Opublikowano 24 Marca 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2015 Zasysać nie zasysa, ale można grawitacyjnie zrobić. Czyli pojemnik z wodą wyzej niz myjka, z wężem wychodzącym np z dna wiadra ?
W1Michal Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2015 czym różni się karcher K5 od K5 Kompakt oprócz rozmiarów ? niby parametry te same, myja tak samo ? Kompakt chyba tańszy i mniejszy i by mi to dużo bardziej pasowało od zwykłego K5
Rekomendowane odpowiedzi