Xeper Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 Panowie, siadła mi myjka z Lidla. Można oddać do sklepu czy trzeba odsyłać do serwisu? A jeśli do serwisu to "co i jak"?
biznes365 Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 Ja wiertarkę oddawałem do Lidla.Nie wiem ale chyba nic się nie zmieniło w tej kwestii a najlepiej jak masz niedaleko to w sklepie spytać albo przedzwonić.
Randall Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2015 Black & Decker 1700 zakupiony w Castoramie - 349 pln.
tomek909 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2015 W Black & Decker PW1700 od jakiegos czasu zaczeło puszczać łaczenie węża z pistoletem i kapała woda, uciekało cieśnienie i myjka co chwilę właczała się start/stop. Naprawiłem to, gdyby ktoś chciał potady jak to naprawić słuzę pomocą i zdjęciami z naprawy.
lukas93cs Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2015 Ja miałem myjkę Black & Decker PW1700 przez 2 lata i działała ale kupiłem karcher HD i Black & Decker odsprzedałem bratu. No i u braciszka po 2 miesiącach spaliła się. Dodam że pistolet i oringi do niego to badziewie. Polecam karchera lub nilfisk.
dawid.zu Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2015 Kupił brat B&D a ja mam Nilfiska E130 i polecam nilfiska, B&D
glorusek Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2015 Poleccie myjke do 1000zl, mam B&D 1700 ale po 3 latach zaczyna cieknac z pompy pewnie jakies mikropekniecie, no i lance sie zniszczyly beznadziejnie pryskaja, szukam czegos lepszego co polecacie? musi byc min. alu pompa co sadzicie? widzialem na agzetce castoramy, wyglada ciekawie ? http://www.castorama.pl/myjka-wysokocis ... -5-eu.html
Bzyk Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2015 No właśnie, jak to jest z tymi myjkami Karchera z marketów? Obi i Castorama w tej chwili mają Karchera K5 poniżej tysiaka, w oficjalnych sklepach trzeba zapłacić więcej. Myślicie, że dla marketów produkt jest zubożony ?
dawid.zu Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2015 No właśnie, jak to jest z tymi myjkami Karchera z marketów? Obi i Castorama w tej chwili mają Karchera K5 poniżej tysiaka, w oficjalnych sklepach trzeba zapłacić więcej. Myślicie, że dla marketów produkt jest zubożony ? Ja myślę że marketówka to sprzęt gorszej jakości
Tommy Lee Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2015 Mi się wydaje ze to ta sama tyle że bez tych wszystkich dodatków typu turbo szczotka, ichniejsza pianownica itp.
kamil_rosen Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 Ja kupiłem pół roku temu myjkę Karcher K2.100 czyli najmniejszy, najtańszy model który kosztował mnie 150zł, dokupiłem przewód 8m i końcówkę z płaskim strumieniem, teraz mycie to przyjemność i generalnie przynajmniej raz w tyg myje kilka samochodów, myjka dostaje z bojlera ciepłą wodę, ciężko ocenić jaką ma dokładnie temperaturę, myślę, że ok 45-50C i nadal chodzi i ma się dobrze Generalnie jak padnie to kupi się nową, więc wydaje mi się, że z temperaturą wody nie ma co aż tak panikować, wiadomo jak będzie 60C to myjkę pewnie załatwi, ale trochę więcej niż powinno być nic nie zrobi, ale to każdy musi sprawdzić samemu jak mu nie zależy A co do przewagi ciepłej wody nad zimną to chyba jasna sprawa która lepsza
Moderator Domel Opublikowano 8 Marca 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 Ja kupiłem pół roku temu myjkę Karcher K2.100 czyli najmniejszy, najtańszy model który kosztował mnie 150zł, dokupiłem przewód 8m i końcówkę z płaskim strumieniem, teraz mycie to przyjemność i generalnie przynajmniej raz w tyg myje kilka samochodów, myjka dostaje z bojlera ciepłą wodę, ciężko ocenić jaką ma dokładnie temperaturę, myślę, że ok 45-50C i nadal chodzi i ma się dobrze Generalnie jak padnie to kupi się nową, więc wydaje mi się, że z temperaturą wody nie ma co aż tak panikować, wiadomo jak będzie 60C to myjkę pewnie załatwi, ale trochę więcej niż powinno być nic nie zrobi, ale to każdy musi sprawdzić samemu jak mu nie zależy A co do przewagi ciepłej wody nad zimną to chyba jasna sprawa która lepsza ja tez cudów nie chce. Taka by mi wystarczyla. Czy pasuje do niej pianownica PA ? EDIT 12:38 Tak wlasnie sobie szukalem cos o K2 i znalazlem fajny komentarz: a nie rozumiem jak można oceniać pojęciami: szajs, badziewie, za głośna, nigdy więcej...etc. Przecie to produkt do drobnych prac za !!! 200zł !!! (przynajmniej ja dałem tyle ). Przez 3 lata użytkowania nie dzieje się z tym NIC. Umyła tynki kilku domów, samochody myje ciągle, posadzki i kostkę też. Wiąże się to oczywiście z pewnymi wymaganiami. 1 - nie włączamy myjki na sucho. Zanim włączymy, naciskamy spust pistoletu żeby odpowietrzyć układ. Jak woda przestanie strzelać to dopiero włączamy zasilanie. 2 - po skończonej pracy i wyłączeniu, naciskamy pistolet aby upuścić ciśnienie 3 - !!!NAJWAŻNIEJSZE!!! - 20 minut pracy i !!!przerwa!!! bo inaczej pompka kaput. Chyba miałem szczęście że trafiłem na dobrego sprzedawcę który mi to wszystko powiedział. Pozdrawiam wszystkich niezadowolonych ps To że lanca obrotowa to szajs - potwierdzam. No i wąż - tak krótki, że trzeba dokupić albo biegać z myjką wokół samochodu.
kamil_rosen Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 Pasować pasuje, jak do każdego Karchera, ale za małe ciśnienie na pianownicę Ja mam Marolexa z lancą z dojściem na ciśnienie i podłączam pod kompresor Niestety piana z myjki może i fajna, ale mało ekonomiczna, dużo środka idzie na pianowanie, a do marolexa wleje kilkanaście mililitrów środka na 1,5l wody i pokryje pianą całe auto włącznie z kołami i nadkolami Generalnie używałem wcześniej dość długo Karchera, już nie pamiętam jaki model dokładnie, ale dość duża myjka z bardzo dużym ciśnieniem, kosztowała prawie 2tys i faktycznie robota szła szybciej i domywała dużo, dużo więcej, ale i tak nie domyła w 100% wszystkiego i trzeba myć zawsze później auto normalnie, więc dla mnie bez znaczenia. Nadkola domywam w stopniu zadowalającym jak na szybkie roboty (mowa o nadkolach materiałowych). Jedyny plus posiada bardzo mocnej myjki jest taki, że kiedyś na dole tylnego zderzaka odszedł lakier gdzieś 5x5cm bo za bardzo przyładowałem ciśnieniem, takie plusy tego ps. zgadzam się ze wszystkim w 100%, zresztą napisałem wyżej o przewodzie i o końcówce. Jak to sobie wymienisz to naprawdę można myć Przewód kupiłem niedawno za 80zł z przesyłką z allegro, myślę że 6-7m wystarczy również ale 8m to już w ogóle wygoda. Natomiast końcówkę gdzieś od kogoś dostałem, więc nic nie kosztowała
Moderator Domel Opublikowano 8 Marca 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 Jakie musi byc optymalne cisnienie do PA ?
Barticf Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 Zastanawiam się nad kupnem dłuższego węża do myjki Nilfisk C120 aktualnie mam 6 metrów i niestety przy myciu trzeba myjkę przenosić. Czy w przypadku dłuższego węża (8 lub 10m) nie będzie spadku ciśnienia lub jakiś większych obciążeń dla myjki ?
jbiz Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 Jakie musi byc optymalne cisnienie do PA ? A to nie jest tak że w zależności od ciśnienia jakie podaje myjka dobiera się odpowiednie PA? Ja musiałem ja przykręcić zawór bo myjka przerywała
TajemniczyX Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 Witam szukam myjki do 400zł. Znalazłem: Black&Decker Myjka Ciśnieniowa PW1700SPL - 369zł W Lidlu coś jest Parkside - 399zł Lavor Wave HR 135 - 389zł Co wybrać? może macie jakieś inne typy?
Giercu Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 Karcher 580 na alledrogo jest kilka sztuk prawie nowych... znajomy ma coś takiego i do zwykłego użytku mu starczy
stillo Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 witam, Gdzie dostanę przystępnie cenowo wąż 10m do B&D PW-1700SM? Może być sama przedłużka 5m. Od Karchera podejdzie? Ten 5,5m to trochę za mało, szczególnie jak 2 auta to umycia. Co do samej myjki jestem mega zadowolony. Pianownica PA z K2 Active Foam i piana jak śnieg(70ml na 1l). Pełna pianownica spokojnie wystarcza na cały samochód. Na koniec mycia mam wosk k2 Molt i fajnie woda kropelkuje.
STEFAN2006 Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Stillo mogę ci polecić wąż przedłużkę 8m kupiłem na allegro nr aukcji 4970658104 75zł z wysyłka. Wąż jest miękki i bardziej elastyczny od oryginalnego.
polo33 Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 STEFAN2006 dzięki za podpowiedź sam muszę wymienić bo ten oryginalny jest za sztywny u siebie masz jako przedłużkę czy zastąpiłeś tym 8m?
STEFAN2006 Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 STEFAN2006 dzięki za podpowiedź sam muszę wymienić bo ten oryginalny jest za sztywny u siebie masz jako przedłużkę czy zastąpiłeś tym 8m? to jest przedłużka 8m a oryginalny niestety mam przy lancy
stillo Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 czy w sumie przy 13,5m cisnienie nie spadnie? czy bezpieczniej wziac 5m?
Rekomendowane odpowiedzi